Artırılmış Gerçeklik Nedir?

Planports Ekibi 07.10.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1687 kere okundu


ARTIRILMIŞ GERÇEKLİK NEDİR?

Artırılmış gerçeklik teknolojisi, kullanıcılara doğal ortamlarında sanal nesneler sunar. VR gözlük takan veya bir akıllı telefon / tablet ekranına bakan kullanıcılar, aradıkları şeyler hakkında bilgiler görebilir.

Artırılmış gerçeklik (bir örnek)

Diyelim ki Paris sokaklarında yürüyorsunuz ve ilginç bir mimari parça görüyorsunuz. Kemer gibi görünen büyük bir yapıdır. Bölgede çok sayıda araba var.
Bu muhteşem yapının ne olduğunu, mimarını, tarihini vb. bilmek istiyorsunuz.
Akıllı telefonunuzda Paris'in bir VR uygulaması var. Telefonunuzu tutun ve yapıya doğrultun. Bulunduğunuz yerde çalışmak için cihazınız uydu navigasyonunu veya GPS'i kullanır.
Ekranınızda, yapıyı ve ayrıca metin içeren çok sayıda küçük simgeyi görüyorsunuz. Biri 'Arc de Triomphe de l'Étoile' diyorYapının adı budur ve ekranınız size 'Yıldızın Zafer Kemeri' anlamına geldiğini söyler.
Ayrıca, akıllı telefonunuzun ekranındaki verilerden, anıtın Fransa Devrimi ve Napolyon Savaşlarında Fransa için savaşıp ölenleri onurlandırdığını öğreniyorsunuz.



Üretimde artırılmış gerçeklik


Bir araba fabrikasında çalışan bir ekip hayal edin. Önlerinde ne olduğunu görmelerini ve çalışmalarında onlara yardımcı olacak bilgileri vermelerini sağlayan özel gözlükleri var.
Bir işçi, örneğin, yapılmış bir arabaya bakar ve ekranda 'gözetmen bekleyin' kelimelerini görürİşçi artık beklemesi gerektiğini bilir.
Süpervizör ayrıca özel gözlükler takıyor ve 'Bay 3'te madde 24331'i kontrol et' kelimelerini görüyor. Denetçi hemen Bay 3'e gidiyor ve bekleyen işçiyi görüyor. Ardından ekrandaki metin 'Stajyer John Smith'e arabanın kapılarını monte etme konusunda ikinci eğitim oturumu verin' der.
Artırılmış gerçeklik bir gün bilgisayar bilimcileri inanıyor ki, üretim tesislerinde herkesin neler yapabileceğini koordine edecek. Yüzlerce farklı şekilde yardımcı olabilir. Bu, artırılmış gerçeklik sayesinde, üretim uygulamalarının gelecekte nasıl değişebileceğinin basit bir örneğiydi.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM