Çalışanlar Nasıl Motive Edilir?

Planports Ekibi 23.01.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1275 kere okundu




ÇALIŞANLAR NASIL MOTİVE EDİLİR?

Bir işletme müdürü olarak en değerli görevlerinizden biri, işe aldığınız insanlarla ilişki kurma yeteneğidir. Öte yandan, çalışanlarınızı motive edememek, istenmeyen cirolara yol açabilir ve genel olarak işinizin sürekli bir akış ve kaos durumunda olduğunu gösterir.
Herkesin motivasyonunu sağlamak için işletme sahipleri, çalışanları iş ortakları olarak katılmaya teşvik edebilir. Bu, şirkete ortak sahip oldukları anlamına gelmez, ancak sizin için çalışan herkesin şahsen şirketin başarısına ve büyümesine yatırım yaptığı anlamına gelir.
Çalışanların işe getirdikleri yetenek ve becerilere saygı duyulduğunda, bulaşıcı olabilecek motive edici bir etkisi olur ve iş arkadaşları arasında bir ortaklık duygusu oluşturur. Motive edici bir yöneticinin diğer özelliklerinden biri kararlardaki çalışanlar dahil olmak üzere her seviyede çalışanlar arasında güven oluşturmak ve açık iletişimi sağlamaktır.
Zorlu çalışanlar, her bireyin iş gününü etkileyen farklı faktörleri anlamakla başlar. Bunu bir kez yendikten sonra, kimseyi vurgulamadan herkese meydan okuyan patron olabilirsiniz.
1. Tutarlı Geri Bildirim Sağlayın
Çalışanlarınıza işyerindeki performansları hakkında ne düşündüğünüzü bildirerek başlayın. Övgü müthiş bir motive edicidir, ancak yapıcı eleştiri aynı zamanda çalışanları daha fazla dikkat çekebilecek alanlarda iyileştirmeler yapmaya itmektedir.
Yıllık inceleme için beklemeyin. Övgü ve eleştiri sık sık telaffuz edilmelidir, çünkü onlar iş, görevler ve çalışanlar ile ilgilendiğinizi belirtir.
2. Şirketi Etkileyen Sorunları ve Sorunları Bildirin
Bazen en iyi çözümler hiçbir zaman yöneticilerden ve sahiplerden gelmez. Bu nedenle, sorunlar ortaya çıktığında herkesi bilgilendirmek iyi bir fikirdir.
Bazen çalışanları, küçük işletme mülkiyeti ile gelen zorluklardan koruma dürtüsüne karşı koymalısınız. Bunu en iyi niyetle yapmaya istekli olsanız da, önemli bilgileri saklamanın personel üzerinde moral bozucu bir etkisi olabilir.
3. Öneri ve Çözümler İsteyin.
Geri bildirim verirseniz, onu almaya da istekli olmalısınız. Çalışanların işe yaramayan sistemleri düzeltmek ve iş başladığında ihtiyaç duyduğunuz yeni programları geliştirmek için fikirlerini sunmalarını sağlayın. Küçük işletmeleri daha da iyileştirmek için onlara meydan okuyun.
4. Mümkün Olduğunda, Çalışanların Görevlerini Tanımlamasına İzin Verin
Bu, ilk başta korkutucu gelebilir, ama değildir. Yeni bir işe alım yaptığınız zaman, işe devam edebilmeleri için belli temel görevlerin yapılması (ve iyi yapılması) gerektiğini anlarlar.
Peki ya açılan özel görevler? Bir yardım etkinliği için gönüllü olmak, bir vitrin tasarımı yapmak veya resim yapmak için birine ihtiyacınız var mı? İnsanlar, ilgilendikleri bir şey olduğunda rutin olmayan görevler üstlenmeleri konusunda daha mutlu olacaklardır.
5. Çalışanlardan Faydalanmayın
Esnek zaman, çalışan indirimleri ve tanıma programları (ayın çalışanı gibi) gibi parasal olmayan teşvikleri kullanmak, iyi bir işi ödüllendirmenin yollarıdır.
Nihayetinde çalışanlar, motive olmaları ve kendi pozisyonlarına itiraz edilmeleri konusunda sorumluluk üstlenirler. Bununla birlikte, patron olarak işiniz, işinizi günden güne işler yapan insanların sıkı çalışmasını ve yenilikçiliğini teşvik eden ve ödüllendiren bir ortam yaratmaktır.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM