Çok Kanallı Pazarlama

Planports Ekibi 19.06.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 956 kere okundu
ÇOK KANALLI PAZARLAMA

Çok kanallı pazarlama deneyimi, müşterinin nasıl ve nerede ulaştığından bağımsız olarak, entegre ve uyumlu bir müşteri deneyimi yaratacak şekilde müşterilere pazarlama, satış ve hizmet sunmaya yönelik çok kanallı bir yaklaşımdır.
Özünde, çok kanallı, müşteriye entegre bir müşteri deneyimi sağlayan çok kanallı bir satış yaklaşımı olarak tanımlanır.
Tüm çok kanallı deneyimler birden çok kanal kullanır, ancak çok kanallı deneyimlerin tümü çok kanallı değildir.
Web sitesi, blog, Facebook ve Twitter var. Bu platformların her birini müşterilerle iletişim kurmak ve bağlantı kurmak için kullanırlar. Bununla birlikte, çoğu durumda, müşteri hala bu kanalların her birinde kesintisiz bir deneyim ve tutarlı mesajlaşmadan yoksundur.
Çok kanallı bir deneyim, diğer taraftan, bir müşterinin şirket ile etkileşimde bulunmak için kullanacağı her platform ve cihazı hesaba katar. Bu bilgi daha sonra onlara entegre bir deneyim sunmak için kullanılır. Bu tekniği kullanan şirketler, mesajlaşma, hedefler ve tasarımları her kanalda ve cihazda düzenler.
Şirketler bu faktörleri bir araya getirerek bu ilgili kanalları pazarlama ve hizmet çabalarını arttırmak için kullanabilirler. Çok kanallı pazarlama, daha iyi bir müşteri deneyimi sunmak isteyen işletmeler için değerli bir varlık olabilir.
Çok kanallı pazarlama, işletmelerin müşterilerle iletişim kurmak için kullandıkları farklı iletişim kanallarını sorunsuz bir şekilde bütünleştirir. Bu yaklaşım, şirketin pazarlama mesajlarının tutarlılığını optimize etmek için müşterilerin bakış açılarını ve ilgi alanlarını kullanır. Her iletişim kanalının gücünü birleştirerek, pazarlama ekipleri daha tutarlı ve etkili bir marka mesajı vermek için çok kanallı pazarlamayı kullanabilir.
Çok Kanallı Pazarlama Stratejinizi Nasıl Geliştirirsiniz?
Her şirketin kendine özgü çok kanallı deneyim altyapısını geliştirmesi gerekir ve bu güçlü stratejiyi geliştirmek için şirketinizdeki birkaç departmanla yakın çalışmanız gerekir. Kendi programınızı oluştururken, aşağıdaki paydaşlara bakın.
Disney
Vaha
REI
Starbucks
Chipotle
Orvis
VIP.com
Sephora
Nebraskans

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM