Dijital Reklamcılık

Planports Ekibi 24.07.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1088 kere okundu
DİJİTAL REKLAMCILIK

Dijital Reklamcılığın Yükselişi
Çevrimiçi akış platformları muazzam bir büyüme yaşıyor. Örneğin, YouTube TV, 2010-2018 arası izleyiciliğini 10 kat arttırdı.
Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlar bile kendi video akış versiyonlarını yaratıyor.
Ayrıca, 2023 yılına kadar, dijitalin toplam medya harcamalarının üçte ikisini geçeceği öngörülmektedir.
Ama neden tam olarak bu oluyor? Daha ileriye dalalım. Burada, dijital reklam harcamasının geleneksel durumu aşmasının nedenlerini ana hatlarıyla açıklayacağız.
1. Dijital medya daha ucuzdur
TV reklamcılığı ve dijital pazarlama yöntemleri arasındaki maliyet farkı çok büyük. İdeal kitlenize ulaşabilecek ya da ulaşmayacak olan 30 saniyelik bir TV reklamı size bir milyon doların üçte birinden fazlasına mal olacak.
Buna karşın, SEO yapmak ve potansiyel olarak SEO ürünlerine yatırım yapmak için çalışanları işe almanız gerekirken, SEO'nun kendisi ücretsizdir ve hedef kitlenize uzun vadede organik olarak ulaşmanıza yardımcı olabilir. PPC ve e-posta pazarlaması ucuz ayarlara sahiptir ve tıklama başına birkaç kuruştan birkaç dolara kadar her yere mal olabilir.
2. Dijital pazarlama daha iyi bölümlendirme sağlar
Geleneksel TV reklamları, kanalı açan herkese yayın yapmanızı sağlar. Ürününüzün ilgisini çekecek belirli bir kitleye ulaşmak için, ideal demografinize ne tür TV programcılığının çekici geleceğini tahmin etmeniz gerekir. İzleyiciye özgü analizleri uygulamak veya toplamak zordur.
Bununla birlikte, dijital medya yöntemleri kişisel verileri daha bireysel bir seviyede benimseyerek, önemli ölçüde daha fazla kişiselleştirme sağlayabilir. Yeşil Columbia ceketi mi arıyorsunuz? Şirketimde bu ceket var ve arama teriminizi Google’da anında yakalamak için doğru filtreyi uyguladık.
Bugün ceketi satın almazsanız sorun değil, retargeting'i size sosyal ağlarda yeşil Columbia ceketi ile ilgili bir reklam göstermek ve geleceğe olan ilginizi hatırlatmak için kullanabiliriz.
Ayrıca, farklı segmentler için farklı reklamlar oluşturabiliriz. Yaz aylarında sağlam Columbia ceketleri arayan yürüyüşçülere, atletik soğuk hava ceketlerine ihtiyaç duyan kayakçılara karşı.
3. Dijital pazarlama daha çeviktir
Son noktadan yola çıkarak, dijital medya reklamcılık yöntemleri, reklamlarınızı gerçek zamanlı olarak optimize etmek için gerekli izlemenize, ölçmenize ve gerekli düzenlemeleri yapmanıza olanak sağlar. Birkaç kelimeyi, rengi veya filtreyi ayarlamaktan her şey hızlı ve ucuz bir şekilde yapılabilir.
4. Video reklamlar şu anda çevrimiçi durumda
TV, hikaye anlatıcılığının kralıydı. Kısa bir süre sonra, bir sahne, bir kahraman, bir sorun ve bir çözüm elde edersiniz. İnternet başlangıçta sadece can sıkıcı olsa da etkili olan, ancak kısa vadede etkili olan banner reklamları kullandı.
Sonunda, dijital reklam verenler başka bir şey bulmak zorunda kaldılar. Yavaş yavaş, çok yönlü yöntemler belirlemeye başladılar.
Kullanıcılar zaten tercih ettikleri eğlence yöntemi olarak internet içeriğine giderek daha fazla kaymaktadır. Çevrimiçi video reklamları TV için güçlü bir tehdittir çünkü sonuçta tanıdık bir hikaye anlatımı türüdür ve tüketiciler tarafından tercih edilen platformdadır.
5. Reklam dikkat çekiyor
Daha önce de belirtildiği gibi, görüntüleme geleneksel medyadan dijitale geçti. Ve nihayetinde dikkatin değiştiği yerde, reklamlar takip edilmeli. 2019'da, birçoğu çevrimiçi akış servislerini kablo kutularını kullanmaktan daha fazla kullanan hedef kitlelerine ulaşmak istiyorlarsa, dijital yöntemleri dikkate almaları gerekecektir.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM