E-ticaret Pazarlama Türleri

Planports Ekibi 14.03.2020 tarihinde yazdı Bu yazı 1042 kere okundu

E-TİCARET PAZARLAMA TÜRLERİ

E-ticaret pazarlama stratejisinin nasıl göründüğüne dair bir fikir vermek için, bazı yaygın pazarlama kanalları ve bunları bir çevrimiçi mağaza oluşturmak için nasıl kullanacağınız aşağıda açıklanmıştır.

Sosyal medya pazarlamacılığı
Markalar, yayıncılar, yükleniciler ve büyüyen işletmeler, kitleleriyle bağlantı kurmak ve kitlenin ilgilendiği içeriği yayınlamak için günümüzün en popüler sosyal ağlarında sayfalar açar.
E-ticaret pazarlamacısı olarak aynı şeyi yapabilirsiniz, ancak yürüttüğünüz kampanyalar biraz farklı görünebilir ve her sosyal ağ ihtiyaçlarınız için iyi bir seçim değildir.
E-ticaret web siteleri son derece görseldir. Sonuçta ürünü sergilemeniz gerekir. Bu nedenle sosyal medyadaki başarınız, ürün sayfalarınıza dikkat çekmek ve trafik çekmek için görüntü kullanımınıza bağlıdır.
Instagram, e-ticaret işletmeleri için uygun bir platformdur çünkü keskin ürün fotoğrafçılığı yayınlamanıza ve ürününüzün erişimini satın alma sayfasının ötesine genişletmenize olanak tanır.
Ziyaretçilerin hemen satın almalarını sağlayan içerik olan alışveriş yapılabilir içerikler oluşturarak sosyal medya yayınlarınızı bir adım daha ileri taşıyabilirsiniz. Stratejik olarak yerleştirilmiş görüntülü reklamlardan kullanıcıları doğrudan bir alışveriş sepetine yönlendiren ek etiketlere kadar her şeyi içerebilir. Bu yöntemler, satın alma işleminden sürtünmeyi ortadan kaldırmanıza yardımcı olur.
E-ticaret işletmesi de ürün incelemelerine yabancı değildir. Ürün övgülerini paylaşmak için bir Facebook İşletme Sayfası kullanmak, çevrimiçi mağazalarında müşteri incelemelerini zaten isteyen işletmeler için mükemmel bir seçimdir. Aşağıdaki ürün incelemelerine daha derinlemesine bakacağız.

İçerik pazarlama

"İçerik pazarlama" duyduğunuzda bloglama ve video pazarlama düşünebilirsiniz. Ancak çevrimiçi bir ürün satıyorsanız, işlem oluşturmak için gerçekten makalelere ve videolara mı ihtiyacınız var? Evet kesinlikle var.İşte e-ticaret mağazanızı pazarlamak için içeriği kullanmanın bazı yolları;

Ürün sayfası kopyanızı optimize edin.

Ürünün adını içeren kısa, ürün odaklı anahtar kelimeler için ürün sayfalarınızı optimize edin. Örneğin gelinlik satıyorsanız, bu terimi sayfaya eklediyseniz Google'da "kahverengi nedime elbisesi" aramasının sizinki gibi ürün sayfaları üretme olasılığı daha yüksektir.Ayrıca, arama motorlarının e-ticaret mağazanızı doğru sorgu için döndüreceğini bilmesi için sayfa başlıklarınızın ve resim alt metninizin doğru anahtar kelimelere odaklandığından emin olun.

Alakalı blog yayınları yazın.

Bir çevrimiçi gelinlik mağazasını yönetiyorsanız, "düğün nasıl planlanır" hakkında blog yazıları yazmak, planlama sürecinde nerede olursa olsun, düğün hazırlıkları ile ilgili herkesi çekebilir.Ziyaretçiler daha ilgi çekici hale geldikçe, bunları "doğru gelinlik nasıl seçilir" gibi dikkate alacak yayınlar oluşturabilir ve indirilebilir bir "düğün planlama kontrol listesi" gibi potansiyel müşterilere dönüştürebilirsiniz.

Harici web siteleri için misafir yayınları oluşturun.

Konuk gönderileri sizi ve ürünlerinizi ilgili kitlelerin önüne alabilir (çoğu zaman ücretsizdir). Konuk gönderilerini göndermek, e-ticaret siteniz için daha fazla alan adı yetkisi almanıza yardımcı olur, böylece arama motorlarına güvenilir bir siteniz olduğunu söyler.Ürününüzle ilgili anahtar kelimeler için sıralanan siteleri aramanız gerekir. Bazen bir gönderinin tamamını oluşturmanız bile gerekmez. Bir sitenin zaten ilişkilendirilebilir bir yayını varsa, sitenize bağlantı içeren bir video veya Infographic gibi ek içerik sağlayarak bu siteyi genişletmeyi teklif edin.

Ürünle ilgili videoları YouTube'a yerleştirin.

YouTube'un bir milyardan fazla aktif kullanıcısı vardır… Hedef kitlenizin orada bir yerde olması ihtimali vardır. Ayrıca Google'ın arkasındaki en büyük ikinci arama motorudur. Büyük ve esir bir kitle arıyorsanız, YouTube bulabileceğiniz yerdir.Bu aynı zamanda mevcut müşterilere ürününüzü nasıl kullanacaklarını gösteren öğretici videolar için mükemmel bir seçenektir. Bu videolar insanlara ürününüzü en iyi nasıl kullanacaklarını gösterebilir, müşteri memnuniyetini artırabilir ve web sitesi ziyaretçileriyle uzun vadeli ilişkiler kurabilir.

Web sitenize anahtar kelimeye dayalı bir SSS bölümü ekleyin.

Kitleniz ürününüzle ilgili sorular soruyorsa, onlara cevap verecek kişi olmanız gerekir. Kullanıcıları sitenize çekmek için yüksek hacimli, uzun kuyruklu anahtar kelime aramalarına yanıt veren bir SSS sayfası oluşturun. Başarılı bir e-ticaret mağazasının iki önemli bileşeni olan hem otorite hem de trafik oluşturacaksınız.

Arama Motoru Pazarlaması

Arama motoru pazarlaması (SEM) hem arama motoru optimizasyonu (SEO) hem de ücretli reklamcılık içerir. SEO, içeriği optimize etmek için Google'ın sıralama algoritması hakkındaki bilginize güvenirken, SEM, en üst sıralar için ödeme yapmanıza olanak tanıyan tıklama başına ödeme (PPC) kampanyaları, görüntülü reklam kampanyaları veya ürüne özel reklam kampanyaları içerebilir.Google'da, PPC kampanyaları, potansiyel alıcıların, kampanyanızın koşullarına uyan arama terimleri girdiklerinde sayfanızın bağlantısını göreceğini garanti eder. Ancak, bir kişi sonucunuzu her tıkladığında Google’a ödeme yaptığınızdan, size getirisi yüksek olmalıdır.
Bu nedenle, e-ticaret pazarlamacıları genellikle Google AdWords'e kaydolur ve ürün sayfalarını PPC kampanyaları aracılığıyla tanıtır. Kampanya, ücretli bir sonucu tıkladıklarında arama yapanları işletmenin ürününün hemen önüne koyar ve araştırmacının işletmenin web sitesinden ayrılmadan önce satın alma olasılığını artırır.

E-posta pazarlama

E-posta pazarlama, dijital pazarlamanın en eski biçimlerinden biridir ve ister inanın ister inanmayın, e-ticaret pazarlamasında belirli bir değeri vardır.E-posta pazarlamasının en iyi yanı otomatikleştirilebilmesidir. Otomasyon, alıcının seyahatinde ilgi veya aşamaya göre bölümlere ayrılmış abonelere başarılı bir damla kampanyası ayarlayabileceğiniz ve e-posta kampanyanızın sihrini yapmasına izin verebileceğiniz anlamına gelir.
Yine de, e-posta listeniz konusunda titiz olmanız zorunludur, böylece potansiyel müşterileriniz arasında güveni koruyabilirsiniz. İnternet kullanıcısının öncelik listesinde veri gizliliğinin yüksek olduğu bir dönemde, her ticari e-posta, kullanıcının gelen kutusunda kabul edilmez. E-ticaret pazarlamacıları, web sitesi ziyaretçilerini posta listelerine ne zaman ve nasıl eklediklerine dikkat etmelidir.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM