Fırsat Yönetimi

Planports Ekibi 19.05.2020 tarihinde yazdı Bu yazı 901 kere okundu

FIRSAT YÖNETİMİ

Satış fırsatı yönetimi, satışlarınızı takip eden ve yöneten bir süreçtir. Etkili satış fırsatı yönetimi, işletmeniz için önemli ve çok yönlü bir varlık olabilir. Potansiyel müşterilerinizi daha iyi anlamanıza ve iş potansiyellerine göre onlarla etkileşimlerinize öncelik vermenize olanak tanır.Ayrıca, gösterdikleri ilgi ve şirketinizle olan ilişkilerinin aşamasına göre onlara en iyi şekilde yaklaşmanın belirlenmesine yardımcı olur. Son olarak, satış süreçlerinizdeki kusurları ortaya çıkarmanıza yardımcı olarak potansiyel müşterilerle etkileşiminizi sürekli olarak geliştirmenize olanak tanır.
Yönetimin işiniz için ne kadar sağlam bir fırsat yapabileceğini göz önünde bulundurarak, bunu nasıl doğru yapacağınız konusunda bazı konseptlere sahip olmak önemlidir. Tüm satış fırsatı yönetiminin temeli iyi tanımlanmış, işlevsel bir satış hattıdır. Çoğu durumda, satış sürecinizin etkinliği, onu düzgün bir şekilde bölümlere ayrılmış ve kolayca gözlemlenebilir tutma yeteneğinizle ölçülür.
Birçok CRM'de, satış fırsatına özel olarak ayrılmış araçlar vardır ve bu sayede, işlemlerin ilerledikçe anlaşmaların olgunluğu ve fizibilitesi için referans noktaları olarak hizmet etmek üzere kendi aşamalarınızı ayarlamanıza izin verir.
Potansiyel müşterilerinizin her biri aynı kalıba uymayacaklardır. Ve her birinin alışkanlıklarının ve iş potansiyelinin doğasını anlamak, etkili fırsat yönetiminin merkezinde yer alır.
Temaslar farklı hızlarda yanıt verecek, farklı bütçelere sahip olacak ve farklı düzeylerde karar verme yetkisine sahip olacaktır. Bu faktörler diğerlerinin yanı sıra bireysel bir anlaşmanın geçerliliği hakkındaki konseptinizi bilgilendirecektir.
Burada önemli olan nokta, araştırmanın fırsat yönetiminin başarısı için çok önemli olduğudur. Daha kazançlı, uygulanabilir anlaşmalara öncelik vermenizi ve kişileri anlamak ve onlarla etkileşimde bulunmak için daha donanımlı olmanızı sağlar.
Bu etkileşimleri yaptıktan sonra izlemek de önemlidir. Birçok CRM, şirketiniz ve fırsatlarınız arasında herhangi bir iletişimi günlüğe kaydetmek için kaynaklar içerir. Otomatik satış etkinliği günlükleri, paylaşılan gelen kutuları ve e-posta izleme gibi özellikler bu işlemi mümkün kılar.
CRM'de satış hattı modeli oluşturmanın bir yolu, fırsatları nerede kaybettiğinizi belirleyebiliyor olmasıdır. Bu tür bir perspektif, satış sürecinizde ele alınması gereken aksaklıkları belirlemenize olanak tanır.
Satış fırsatı yönetimi, bireysel fırsatları takip etmekten daha fazlasıdır. Organizasyonel düzeyde satış çabalarınız hakkında çok şey gösterebilir.
Örneğin, sunum yaptığınız halde orantısız miktarda iş kaybettiğinizi görebilirsiniz. Bu durumda temsilcilerinizin nasıl sunum yaptığını ele almanız gerektiğini bilirsiniz. Bu, eğitimlerini yeniden değerlendirmek, gösterileri yeniden yapılandırmak veya sunum materyallerinizi yenilemek anlamına gelebilir.
Başarılı satış süreçlerinin sürdürülmesi için, iyi yürütülen fırsat yönetimi esastır. En iyi nasıl yaklaşabileceğinizi öğrenmek için fırsatlarınızı kapanmadan önce izleyip anlayabilmeniz gerekir.
Buradan çıkarılacak en önemli şey CRM'lerin satış fırsatı yönetim sürecini çok daha kolay hale getirdiğidir. CRM yazılımları, fırsatlarınız, müşterilerin potansiyeli ve onları kazanmanın en iyi ve en uygun yolları hakkında bilgi sahibi olmak için kendi satış hattınızı kurmanıza izin verecektir.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM