İş Süreçleri Otomasyonu

Planports Ekibi 20.03.2020 tarihinde yazdı Bu yazı 877 kere okundu

İŞ SÜREÇLERİ OTOMASYONU

İş süreci otomasyonu, bir şirketin günlük, önemli görevleri tamamlamak için teknolojiyi kullanmasıdır. İş süreci otomasyonu düşük maliyetlidir, verimlidir ve bir şirketin süreçlerini düzene sokabilir. Ayrıca çalışanlara üst düzey görevleri tamamlamaları için daha fazla zaman tanır. İş süreci otomasyonunu pazarlama, insan kaynakları, satış ve müşteri hizmetleri gibi birçok departmanda kullanabilirsiniz.
Örneğin, chatbot'lar pazarlama için bir iş süreci otomasyonu biçimidir. Benzer şekilde, satış için sözleşme yönetimini otomatikleştirebilirsiniz.

İş Süreçleri Otomasyonunun Avantajları
İş süreci otomasyonu, müşteri ilişkilerini geliştirmeye, raporlama panoları oluşturmaya ve süreçlerinizi standartlaştırmaya yardımcı olabilir.
Ancak, bu size nasıl yardımcı olur?
Aşağıda, iş süreci otomasyonunun en büyük faydalarını yer alıyor.

1. Zaman kazandırır.
İş süreci otomasyonu, evrak gibi önemli görevleri tamamlayarak çalışanlarınızın zamandan tasarruf etmesini sağlayacaktır.
Otomasyon, normalde tamamlanması zaman alan görevleri anında yürütür.
Ayrıca, bu zamandan tasarruf, çalışanlarınıza ilişki kurma ve araştırma gibi daha üst düzey görevleri tamamlamaları için daha fazla zaman tanıyacaktır. Bu, işletmeniz için daha fazla değer yaratabilecekleri ve daha fazla para kazanabilecekleri anlamına gelir.

2. İnsan hatasını azaltır.
Otomasyonla, insan hataları hakkında endişelenmenize gerek kalmayacak. Anında evrak işleyebilir, belge aktarabilir ve imza toplayabilirsiniz.
Ayrıca, otomatik çalışanlar, insan çalışanlarınızın bir görevi tamamlamayı unutmaları durumunda hatırlatıcı gönderebilir.

3. Bilgileri düzenler.
İş süreci otomasyonu tüm verilerinizi ve görevlerinizi düzene sokacaktır. Örneğin, bir iş süreci otomasyon yazılımı tüm süreci belgeleyecektir. Bir projedeki tüm adımların bilgilerine tüm ekibiniz erişebilir.
Bu, ekibiniz için raporlama ve karar vermeyi kolaylaştıracaktır. Otomatikleştirilmiş süreçler net bir hesap verebilirliğe, değerli öngörülere ve muhtemelen daha hızlı geri dönüş sürelerine yol açar.
Ayrıca, bilgi ve bildirimler özelleştirilebilir. Bu, ekibinizin belirli bir e-postayı ne zaman göndereceği veya bir projenin ne zaman yapılması gerektiği konusunda özelleştirilmiş bildirimler almasını sağlar.

4. Müşteri memnuniyetini arttırır.
Süreçleriniz modernleştiğinde, genellikle daha başarılı pazarlama kampanyaları yürütüyorsunuz ve müşterilerinize hızlı bir şekilde yanıt veriyorsunuz.
Tüm bunlar daha mutlu müşterilere yol açar. İş süreci otomasyon araçları, müşterilerinizin yüksek standartlarını tutarlı bir şekilde karşılamanıza yardımcı olabilir.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM