Marka Stratejisi Geliştirme

Planports Ekibi 27.03.2020 tarihinde yazdı Bu yazı 886 kere okundu

MARKA STRATEJİSİ GELİŞTİRME

Marka stratejisi geliştirirken, pazarlama taktikleri için bir plan olarak kullanmak üzere işletmenizin üç temel bileşenini tanımlayın:
  • Amaç: Bu, neden ticari faaliyette bulunduğunuzu ve yerine getirdiğiniz özel müşteri ihtiyaçlarını açıklar.
  • Tutarlılık: Hizmetlerinizi her gün sunmanıza neyin izin verdiğini tanımlayabilme.
  • Duygusal Etki: Siz ve müşterileriniz arasında bir bağ veya bağlantı kurmaya yardımcı olan şey budur. Marka stratejisi bu etkiyi geliştirmeli ve bunun üzerine inşa etmelidir.
İşletmenizin bu bileşenlerini anlamaya ve tanımlamaya ek olarak, hedef kitlenizi belirlemeniz, rekabetinizi tanımlamanız, benzersiz bir satış teklifi odaklanacak ve oluşturacak ürün ve hizmetlerin bir karışımına karar vermeniz gerekir.İşletmenizin temel bileşenlerini ve pazarlama planınızın odağını belirleyerek marka stratejinizi hazırlamak için temeliniz vardır. Etkili bir markalaşma süreci, sizi rekabetten ayıran ve rekabetçi bir stratejinin kalbi olabilecek benzersiz bir kimlik oluşturur.
Bir marka stratejisi geliştirmek, genel pazarlama planınızdaki en zor adımlardan biri olabilir, ancak önemlidir, çünkü marka kimliğiniz, işinizin ömrü boyunca sık sık ve tutarlı bir şekilde çeşitli şekillerde iletilir.

Marka Bilinci Oluşturma Neden Önemli?
Müşteriler, çeşitli nedenlerle belirli markalarla özdeşleşirler. İyi ürünler veya hizmetler iyi bir fiyata yaygın nedenlerdir, ancak müşterileri yönlendiren şey bunun ötesine geçer. Örneğin, çevre bilincine sahip tüketiciler, finansal olarak ve karbon ayak izlerini azaltmaya çalışan yeşil şirketlerden satın almak için biraz daha fazla harcama yapmaya istekli olabilirler.

Markanızın Hedeflerini Belirleme
Etkili marka yönetimi için kritik öneme sahip olan, markanın hedef kitlesinin net bir tanımı ve markanın ulaşması gereken hedeflerdir. Marka hedeflerinizi belirlemenize yardımcı olması için kendinize iki temel soru sorun:
  • Markanızın şirketiniz için yapmasını istediğiniz şey nedir?
  • Başkalarının ürünleriniz veya hizmetleriniz hakkında ne bilmesini ve söylemesini istersiniz?
Hedef Kitlenize Odaklanma
Markanızın gücü odaklanma yeteneğine dayanır. Bu nedenle hedef pazarınızı tanımlamak markanızın etkinliğini artırmanıza yardımcı olacaktır.
Anahtar, hedef pazarın kim olduğunu bilmektir. Kendinize şu soruları sorarak hedef kitlenizi sıfırlayın:
  • Kaç yaşındalar?
  • Gelir aralıkları nedir?
  • Meslekleri neler?
  • Başka ne gibi çıkarları var?

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM