Müşteri ile Etkili İletişim

Planports Ekibi 13.05.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1062 kere okundu
MÜŞTERİ İLE ETKİLİ İLETİŞİM

Olumlu müşteri ilişkileri, müşteri ile bir şirket arasındaki uzun vadeli, karşılıklı yarar sağlayan ilişkilerdir. Bu ilişkiler, hem müşterinin hem de organizasyonun sürekli büyümesine neden olan istikrarlı bir güven ortamı yaratılarak kurulur. Olumlu müşteri ilişkileri, işletmenin sunduğu şeylerin tutarlı kalitesini ve müşteriye nasıl sunduklarını içerir.
Olumlu müşteri ilişkilerinin faydaları
Olumlu müşteri ilişkileri, daha fazla potansiyel müşteri ve daha yüksek müşteri tutma oranları dahil olmak üzere şirketiniz için bir dizi avantajla sonuçlanabilir. İşte pozitif müşteri ilişkilerinin şirketinize sağlayabileceği en önemli üç avantaj.
Müşteri tutma
Müşteri ilişkilerini yönetmek için daha iyi bir iş yapan şirketlerin daha yüksek müşteri tutma oranları görme olasılığı daha yüksektir. Aslında, yapılan araştırmalar, müşterilerin %61'inin, kötü bir müşteri deneyimi varsa, bir şirketten satın almayı bıraktıklarını göstermektedir. Sonuç, lehine olmasa bile, müşteri hizmetleri sorununu adil bir şekilde ele alırsa, bir organizasyonla tekrar iş yapacaklarını söyleyen müşterilerin %60’ını karşılaştırın.
Bu sayılar, müşterilerinizin şirketinizin ne zaman orijinal olduğunu ve başarılarına ithaf ettiğinizde hatalarınızı gözden kaçırmaya istekli olduklarını bildiklerini kanıtlamaktadır. Bu şeffaflık türü, karmaşayı azaltırken ve aynı zamanda olumlu bir müşteri ilişkisi kurduğunuzda çok önemlidir. Ayrıca araştırmalar, müşteri tutma oranlarının sadece %5 oranında arttığını ve karınızı %25 ila %95 oranında artırabildiğini gösterdiğinden finansal olarak da faydalı olabilir.
Müşteri sadakati
Müşterilerinizle iyi bir geçmişiniz olduğunda, rakiplerinizin insanları markanızdan uzaklaştırmasını zorlaştırır. Müşterilerin sadakati, işletmeler için çok değerlidir çünkü tekrarlanan müşteriler, sizden satın alma olasılıkları henüz dönüşüm sağlamayan potansiyel müşterilerden dokuz kat daha fazladır. Olumlu müşteri ilişkileri kurmak, müşteri sadakatini artırır, çünkü müşterinin aynı işe geri dönmesi için maddi olmayan bir teşvik yaratır.
Müşteri memnuniyeti
Çoğu zaman müşterilerinizin işinizden gerçekten memnun olup olmadıklarını söylemek zor olabilir. Aslında, şikayet etmeyen mutsuz müşterilerin %91’i başka bir satın alma için şirkete geri dönmüyor. Güçlü müşteri ilişkilerine sahip olmak, tanımlanamayan bu müşterilerin uyarı vermeden çalkalanmasını önlemek için sigorta poliçeniz gibi hareket edebilir.
Olumlu müşteri ilişkileri, müşterilerin problemlerini daha iyi anlamalarını sağlar, çünkü müşteri geri bildirimlerini iletmek için açık bir iletişim kanalı oluşturur. Bu, zamanla güven oluşturan ve satın alma kararlarını etkileyen müşterilerle daha iyi bireysel etkileşime yol açar. Araştırmalar, tüketicilerin %65'inin bir şirketle iyi bir deneyimin, satın alma kararlarını reklamcılıktan daha fazla etkilediğine inandığını da ortaya koydu.
Her şirket olumlu müşteri ilişkileri kurmayı hedeflemelidir, ancak hedefinize ulaşmak, yapmaktan çok daha kolay olabilir.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM