Müşteri Memnuniyeti Nedir?

Planports Ekibi 11.10.2018 tarihinde yazdı Bu yazı 6537 kere okundu


MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ NEDİR?

Müşteri memnuniyetini en kısa şekli ile tanımlayacak olursak; müşterinin aldığı hizmet veya üründen isteği doğrultusunda tatmin olma oranıdır. Kulağa dahi hoş gelen müşteri memnuniyeti, her işletme için gerekli bir noktadır. Bir işletme için memnun kalmış müşteri aynı zamanda sadık müşteri anlamına da gelir. Rekabetin arttığı günümüz şartlarında da bu durum işletmeniz için artı puan sağlayacaktır.
Bir müşteri memnuniyetinin dönüşü en az 5 yeni müşteri demektir. Yani ürününüzden veya hizmetinizden memnun kalan bir müşteri çevresindeki insanlara da sizi tavsiye edecektir. Bu durum da müşteri memnuniyetinin ne derece önemli olduğunu gösterir. İşletmelerin ana noktası her zaman müşteri olmalıdır.
Müşteri memnuniyetini sağlayan en önemli şey ilgidir. Müşteriye ilgiyi ürün veya hizmet bazlı düşünmemek lazım. Örneğin; müşteri sizden aldığı ürün veya hizmet kişinin istediği gibi değil ve müşteri size bunu belirtiyor. İşte işletmenin bu noktadaki tavrı ya müşteri memnuniyetini sağlar ya da memnuniyetsizlik doğurur. Böyle bir durumda işletmenin tüm gücüyle müşteri ile ilgilenip bu hatayı unutturması gerekir. Bu durumda müşteri tatmin olursa zaten memnuniyet doğmuş demektir. Müşteri memnuniyetini etkileyen ve dikkat edilmesi gereken bazı konular vardır;

-Ürün Fiyatı
-Ürün Kalitesi
-Doğru Vaatler
-Ürünü satana kadar değil sattıktan sonra da tam destek
-Güvenilirlik gibi…

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM