Müşteri Odaklı Kültür Modeli

Planports Ekibi 03.08.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 951 kere okundu
MÜŞTERİ ODAKLI KÜLTÜR MODELİ

Müşteri odaklı kültür modeli, özünde müşteri merkezli, müşterinin ürün ve hizmetleri, teslimat süreçlerini ve gelecekteki gelişmeleri işletmede sürdüğü anlamına gelir. Bu şirketler mallarına daha az odaklanmaya ve onları satmaya ve daha çok müşterinin ihtiyaçlarını karşılamaya, müşteriyle geri bildirim ve işbirliğini teşvik etmeye ve müşterinin hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmak için daha fazla değer sağlamaya odaklanır.
Müşteri merkezli bir örnek olarak, Amazon'un bireysel satın alma işlemlerine uygun ürünleri, önceki satın alımlarına dayanarak önerme yeteneğidir.
Diğer bir örnek ise, müşteri geri bildirimlerine dayanarak kullanımını daha kolay ve / veya daha iyi hale getirmek için ürünlerini güncelleyen bir şirkettir.
Müşteri Odaklı Olmanın Faydaları Nelerdir?
Müşteri odaklı olmanın en büyük yararı, satışların artmasıdır. Diğer avantajlar, müşterilerinizin satın alma öncesi, sırası ve sonrasında ihtiyaçlarının, düşüncelerinin ve duygularının daha iyi anlaşılmasını içerir.
  • Müşterilerinizle güven ve ilişki kurar.
  • Para kazandıran, değerli hisseden müşterilerden tekrarlanan satışlar artar.
  •  Mutlu müşterilerden artan yönlendirmeler
  • Ürün ve hizmetlerin yanı sıra müşterilerin geri bildirimlerine dayanarak teslim edildikleri süreçleri iyileştirme yeteneğinin artması
Müşteri Odaklı Bir İşletme Olmanın Zorlukları Nelerdir?
Müşteri odaklı işletme uygulamalarına yönelmenin zorlukları, bunları uygulamak ve uygulamak için harcadığınız zaman ve paradır. Her müşterinin ihtiyaçlarına cevap verebilmek için politikalar ve araçlar ile müşterilerin ilgisini çekmek ve dinlemek için zaman gerekir. Bununla birlikte, zamana ve paraya yapılan yatırım, itibarınızı yükseltebilir ve satışları önemli ölçüde artırabilir ve dikkate değer bir çaba gösterebilir.
Müşteri Odaklı Bir İşletme Nasıl Olunur?
Müşteri odaklı olmak için geliştirmeniz gereken önemli uygulamalar;
  1. “Ortalama” müşteriyi veya tek bedene uyan herkesi düşünmekten uzak durun
  2. Müşteri merkezli, yalnızca iyi bir müşteri hizmetinden daha fazlası değil, müşterinizle daha fazla ortaklık halinde görün
  3. Gerçekten müşterinizin önce geldiği fikrine sahip olun ve onların liderliğini yapma konusunda istekli olun
  4. Müşterilerin gereksinimlerinin ve geri bildirimlerinin sunduğunuz ürün ve hizmetleri, ayrıca nasıl önerildiklerini ve desteklendiklerini yönlendirmesini sağlayın
  5. Müşterilerle ilişki kurmaya odaklanın

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM