Müşteri Odaklı Web Sayfası Tasarlamak İçin İpuçları 2

Planports Ekibi 21.08.2016 tarihinde yazdı Bu yazı 1986 kere okundu

Müşteri Odaklı Web Sayfası Tasarlamak


Resimler ve Görseller Hikayenizi Anlatsın…

Resimler bir şey anlatmak için en önemli araçlardan birisidir. Hatta bazen yalnızca bir resim, onlarca cümlenin anlatamadığını tek başına aktarabilir. İçeriğinizle uyum sağlayan görseller kullanmayı ihmal etmeyin. Mümkünse ekleyeceğiniz resimlerin özgün olmasına özen gösterin. Profesyonel modellerin bulunduğu, internetten indirilmiş jenerik resimler bazen olumsuz etkiler yaratabilir. Hayatın içinden bazen de sadece size özgü resimler eklemeyi deneyin. Emin olun, daha faydalı olduğunu göreceksiniz.

Ne siz, ne de müşterileriniz jenerik’siniz J Hepiniz “özgün” sünüz J

Yalnızca teknik bir yorum; Görseller ve videoların içeriğinize katkı sağlayacağı kaçınılmaz bir gerçek. Ancak kullandığınız görsel boyutlarının çok büyük olmamasına özen gösterin. Yavaş açılan siteler, kullanıcıların asla hoşuna gitmeyecektir. Bu nedenle video veya resim eklerken boyutlarının uygun olmasına özen göstermelisiniz.

İnteraktif araçlar yükleyin

Ziyaretçilerinizin sitenizdeki içeriklerle etkileşime geçebileceği araçlar ekleyin. Makalelerinize beğen butonları, yorum fonksiyonları ekleyin. Eğer içeriğinize uyuyorsa anketler veya paylaş butonları kullanın. Eğer ziyaretçileriniz sitenizle etkileşim içerisinde olursa, sitenizi daha fazla sahiplenirler ve bu etkileşimi satışla sonuçlandırma olasılığınız da bir o kadar artar.

Geri bildirim imkanı verin

Ziyaretçileriniz için forumlar ekleyin, yorum yapmalarını mümkün kılın. Muhakkak “bize ulaşın” ve beğen bağlantıları ekleyin. Ziyaretçilerinizden gelen yorumları dikkatle analiz ederek, sitenizi, hizmetlerinizi veya uygulamalarınızı bu doğrultuda geliştirin.

Ziyaretçilerinizin birbirleriyle etkileşime geçebilmeleri için araçlar ekleyin…

Ziyaretçilerinizin birbirleriyle iletişime geçebileceği bir forum veya wiki, potansiyel müşterilerinizden oluşmuş mükemmel bir topluluk kurulmasını sağlayabilir.

Bu, aynı zamanda en etkin pazarlama araçlarından da birisidir.

Ziyaretçilerinizin daha çok tercih ettiği medya araçları ve öğrenme metotlarını anlamaya çalışın…

İnternet üzerinden bir ürün veya bir firmayla ilgili araştırma yapan insanların bazıları okuyarak öğrenmeyi tercih eder, bazıları da ses veya video kayıtları dinlemekten hoşlanır. Benim gibi bazıları da her üçünü kullanır. Neredeyse herkesin farklı öğrenme metotları vardır. Dolayısıyla siz de sitelerinizde her bir farklı profil için farklı içerikler yaratmalısınız. Bu önerimden, her bir profil için özel ve farklı sayfalar yaratmanız gerektiğini düşünmeyin lütfen. Örneğin yazılı makalelerinize ilgili ve ilginç görseller ekleyebilir, ya da videolarla, ses kayıtlarıyla içeriği güçlendirebilirsiniz.

Viral olabilecek içerikler üretmeyi deneyin…

Web içerikleri viral reklam üretmek için inanılmaz araçlardır. İlginç bir içerik üretebilirseniz, insanlar sizin içeriğinizi arkadaşlarıyla veya bir başkalarıyla paylaşacaklardır. Kendi sosyal medya sayfalarında sizden bahseder, sitenizin adresini arkadaşlarına gönderebilirler.

Eğer ziyaretçileriniz sitenizde bulunan içerikleri, faydalı ve ilginç bulursa bu içeriği kesinlikle paylaşmak isteyeceklerdir. Bu sayede insanlar sizden bahsederler ve farklı mecralarda gündem olursunuz.

Bu nedenle içerik oluşturmadan önce dikkatlice düşünün. Nasıl bir içerik, ziyaretçileriniz tarafından faydalı ve ilginç bulunabilir? Bazen mizah çok güzel bir araç olabilir.

İçerik ürettikten sonra url adresinin paylaşılabilir olmasına dikkat edin ve bu adresin sürekli yayında kalmasına özen gösterin. Ölü bağlantılar kimsenin hoşuna gitmeyecektir. Kolay ulaşılabilir ve paylaşılabilir, eğlenceli, değerli, faydalı ve ilginç içerikler ziyaretçilerinizin artmasına çok büyük katkı sağlayacaktır.

Bir sonraki makalemizde, sitenize ulaşmış bir ziyaretçiyi nasıl müşteriye dönüştürebilirsiniz konusunu biraz daha derinlemesine konuşuyor olacağız…


Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM