Organik Arama Nedir?

Planports Ekibi 29.02.2020 tarihinde yazdı Bu yazı 1134 kere okundu

ORGANİK ARAMA NEDİR?

Organik trafik, gelen pazarlamacıların odaklandığı ana trafik kaynaklarından biridir çünkü başarılı olduğunuzda, uzun vadeli bir trafik kaynağıdır.Organik bir arama stratejisi zaman alabilse de, içeriğin kesintisiz bir şekilde dağıtılması nedeniyle potansiyel müşterilerde gelir sağlama olasılığı daha yüksektir. Ayrıca, organik aramalar aynı zamanda alakalı trafik üretir.
Arama motorlarında üst sıralarda yer almak için, anahtar kelimeleri hedeflerken arama amacına dikkat etmeniz gerekir, böylece kullanıcıların sayfanızı tıklama olasılığı daha yüksektir.
Ayrıca, bir blog oluşturabilir, sosyal medyada aktif olabilir ve sayfalarınızı SEO için optimize ederek organik arama sıralamalarınızı iyileştirebilirsiniz.
Genellikle, organik arama dikkate alınması gereken önemli bir trafik kaynağıdır, çünkü diğer trafik kaynakları genel olarak site ziyaretçilerine yol açar ve genel site trafiğini veya müşteri sadakatini artırmaya çalışmazlar.
Bugün organik trafiğe odaklanmamıza rağmen, aşağıdakiler de dahil olmak üzere diğer bazı trafik kaynaklarını hatırlamak önemlidir:

Doğrudan: Kaynağın bilinmediği trafik.
E-posta: E-posta pazarlamasından gelen trafik.
Organik: Arama motorlarından gelen ücretsiz trafik.
Ücretli arama: Ücretli reklamlar sonucunda arama motorlarından gelen trafik.
Sosyal: Bir sosyal medya ağından gelen trafik.

Google Analytics'te organik arama trafiği gördüğünüzde, Google, Yahoo veya Bing gibi arama motorlarındaki ücretsiz arama sonuçları aracılığıyla sitenize gelen trafiği ifade eder. Google Analytics'teki organik trafiği edinme bölümünde bulabilirsiniz. Tüm trafik'i ve ardından kanallara tıklayın.
Bu bölüme giderek organik trafik de dahil olmak üzere farklı trafik kaynaklarını bulacaksınız. Size oturumların sayısını ve her bir kaynağa gelen trafiğinizin yüzdesini gösterir.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM