Pazarlama Türleri

Planports Ekibi 11.11.2018 tarihinde yazdı Bu yazı 3827 kere okundu



PAZARLAMA TÜRLERİ

İnsanların dikkatini çeken ve satın alma kararları almalarını sağlayan şey pazarlamadır. Bu, küçük işletmenizin pazarlamacısı olarak neredeyse sınırsız seçeneklere sahip olmanız anlamına gelir. Yol boyunca pizza tabelası tutan çim etek giyen bir çocuk pazarlamadır. Akıllı telefonunuzda izlediğiniz film fragmanı veya favori giyim mağazanızda kullandığınız sadakat kartı... Bu listeye her zaman yeni bir pazarlama faliyeti ekleyebilirsiniz. Hiç denenmemiş pazarlama faliyetleri deneyebilirsiniz. Sizler için birçok küçük işletmenin başarıyla kullandığı pazarlama türlerinin bir listesini aşağıda belirtmeye çalıştık.
  • Reklam: Bir sponsor tarafından ödenen ikna edici bir mesaj, güzel bir reklam olabilir. Reklamlar, duvarlardaki posterlerden, internetteki reklamlara ya da elden teslim edilen broşürlere kadar çeşitli biçimlerde olabilir.
  • Markalaşma/Marka Pazarlaması: Firmanızın markası, bir şirketin veya kişinin, hizmetinizi veya ürününüzü düşündüklerinde veya duyduklarında sahip olduğu algıdır. Marka pazarlaması, müşterilerinizin zihinlerinde ürünlerinizi veya hizmetlerinizi rakiplerinizinki yerine seçmesini sağlayacak bir pozitif algı geliştirmekten ibarettir.
  • İş Ağı: Karşılıklı yardım ve desteğiniz için işinize fayda sağlayabilecek diğer insanlarla ilişkiler kurmaktır. İş ağı, birçok küçük işletme için müşteri tabanı oluşturmanın harika bir yoludur.
  • İçerik Pazarlaması: Potansiyel alıcıları ürün veya hizmetlerinize ilgi çekici içerikler oluşturmak ve ardından bu içeriği potansiyel müşterilerin İnternet'te görüp etkileşimde bulunduğu, ürünlerinize veya hizmetlerinize yönlendirecekleri stratejik bir şekilde dağıtmaktır. Blog, genellikle içerik pazarlaması olarak kullanılır.
  • Müşteri Hizmetleri: Müşterilerle sadece ihtiyaçlarını karşılamakla kalmayıp beklentilerini aşan bir şekilde etkileşim kurun. İyi müşteri hizmetleri sadece müşterileri geri getirmez, aynı zamanda yenilerini de çeker.
  • Doğrudan Pazarlama: E-posta pazarlama, doğrudan posta pazarlaması, telepazarlama... Bunlar, doğrudan pazarlama, potansiyel olarak, mevcut veya geçmişteki müşterilere kişisel olarak (bir telefon görüşmesi gibi) ya da kitle iletişim araçları aracılığıyla (örneğin, bir reklam alanında olduğu gibi) ulaşırlar. El ilanları, soğuk çağrılar , kapıdan kapıya satışlar, satış mektupları, e-posta yoluyla gönderilen kuponlar.. Bunların hepsi pazarlamanın bir türüdür. Birçok küçük işletme için gereklidir ve her zaman işe yararlar.
  • İhracat Pazarlaması: Ürünleriniz veya hizmetleriniz için kendi ülkenizin dışındaki pazarları bulmak, ürün veya hizmetlerinizin global tüketicilerin ilgisini çekmesi için bir plan oluşturmak ve satın almaya karar verdiklerinde başarıyla teslim etmektir.  Bu, pazar araştırmanızın kalitesinin gerçekten sadece potansiyel müşterileriniz değil, diğer ülkelerin gelenekleri hakkında bilmeniz gereken ve bazen ürünlerinizi buna göre değiştireceğiniz bir pazarlama türüdür.
  • Çevrimiçi Pazarlama: Ürün ve hizmet satmak için dijital ağları (internet ve cep telefonu ağları gibi) kullanmaktır. SEO Pazarlama, Sosyal Medya Pazarlama,SMS Pazarlama Metin Pazarlama ve Online Reklam çevrimiçi pazarlamanın en belirgin şeklidir. Kendi sitenize sahip olmak demektir.
  • Halkla İlişkiler: Medyayı şirketinize, ürünlerinize ya da hizmetlerinize olumlu yansıtarak şirketinizde güçlü bir kamu imajı yaratın. Ayrıca, bu yöntemle şirketinizin reklamını yaptığınızda, müşteri kitlenize ulaşan mesaj üzerinde tamamen kontrole sahip olamayabilirsiniz; olumsuz tanıtımla tanışmaya hazır olmalısınız.
  • Yönlendirme Pazarlaması: Müşterilerinizin diğer olası müşterileri size yönlendirmesini isteyerek işletmenizin müşteri tabanını oluşturun. Memnun müşterilerden tavsiyelerin alınması, satış giderlerinizi büyük ölçüde azaltabilir ve size nitelikli avantajlar sağlayabilir.
  • Ticari Marka Planlaması: Ürünlerinizi veya hizmetlerinizi tanıtmak için bir fuar/sergi kullanın.
  • Ağızla Pazarlama Sözü: İnsanların işinizle ilgili olumlu görüşlerini diğer insanlara aktarmalarını sağlayarak ürünlerinizi veya hizmetlerinizi satın almalarını sağlayın. 

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM