Sağlık Turizmi İşletmelerine Planports CRM Programının Sağladığı Faydalar

Planports Ekibi 09.05.2022 tarihinde yazdı Bu yazı 733 kere okundu

Sağlık Turizmi İşletmelerine Planports CRM Programının Sağladığı Faydalar


Sağlık turizmi son on yılın en popüler ve büyüyen sektörlerinin başında geliyor. Türkiye de hem turizm açısından çok zengin olması hem de sağlık hizmetinin dünya standartlarında olması sayesinde bu sektörün en gelişmiş olduğu ülkelerin başında.

Sağlık turizmi yapan firmalar için en önemli konu yurtdışı hastalarına ulaşmak. Günümüzde en çok online pazarlama araçları ile yurtdışı hastalara ulaşılıyor. Sağlık hizmeti sunucuları kendi bünyelerinde sağlık turizmi ile ilgilenen bir birim kurabildikleri gibi sağlık turizmi acenteleri ile de işbirliği yapabiliyorlar. Online pazarlama kanalları ile hedef kitleye ulaşabilmek için işletmelerin web sitelerinin tasarımı ve içeriği en önemli konuların başında geliyor. İyi SEO bilen uzmanların tasarımı ve sunulan hizmete hakim kişiler tarafından hazırlanan içerik hem web sitesine gelen kişi sayısını hem de web sitesine gelen kişilerin başvuru yapma olasılığını çok artırıyor. Aynı şekilde iyi bir sosyal medya yönetimi ve doğru kanallarda çıkılan etkili reklamlar da doğru hedef kitleye erişim için çok önemli. Ancak doğru hedef kitleye ulaşıldıktan sonra asıl kilit nokta işletmelerin bu hasta adaylarını doğru yönetmesi.

sağlık turizmi planports crm programı

Google reklamları ile web sitesine gelip web formlarını (iletişim formu) ve sosyal medya reklamlarındaki bilgi formlarını dolduran hastaları nasıl yönetecek, yönlendirecek ve takip edeceksiniz? 

İşte Planports CRM bu noktada hizmet veren bir yazılım. Online olarak ister reklam ister organik olsun herhangi bir kanaldan işletmenize ulaşmış bir hastanın otomatik olarak bir veritabanına kaydedilmesini, ilgili müşteri temsilcisine atanmasını, bu hastanın başvuru formunu doldurduğu andan taburcu olup evine döneceği zamana kadar tüm süreçleri adım adım takip etmenizi sağlıyor. Başvurusundan sonra hasta adayınızı istediğiniz kadar aramak veya mail göndermek için hatırlatmalar oluşturabilirsiniz. Hastanın tedavi sürecini planlayabilirsiniz. Hastanın tedavi sürecinin yanında tatil ve konaklama işlemlerini takip ve organize edebilirsiniz.

Hastalarınız geldikçe ve Planports CRM’e kaydedildikçe otomatik oluşan veritabanınızdaki bilgiyi analiz edip, hangi kaynaktan veya kampanyadan daha çok hasta adayı geldiğini, adayların müşteriye dönüşüm oranlarını analiz edebilir, müşterilerinizi segmente edebilir ve pazarlama bütçenizi daha doğru planlayabilirsiniz.

Hangi müşteri temsilcinizin daha başarılı olduğunu, kaç hastayla ilgilendiklerini, şu an hangi hasta veya adaylarla meşgul olduklarını görebilirsiniz. Kestiğiniz faturaları, diğer bir deyişle satışlarınızı anlık olarak takip edebilirsiniz. Aylık veya yıllık satış hedefleri oluşturup bu hedeflere ulaşma oranınızı ölçebilir ve böylece bir sonraki senenin satış hedeflerini daha doğru ön görebilirsiniz.

Hastalar veya aday hastalar ile yaptığınız tüm etkileşimleri (telefon, mail, yüz yüze görüşme, muayene vs) kayıt altına alıp, bu ön değerlendirme sürecinizi optimize edebilir ve herhangi bir aşamanın atlanmasını engelleyebilirsiniz. Ayrıca hastalara ait tüm evrakları veritabanına yükleyebilir ve sadece hastanın adını tıklayarak o hasta ile ilgili geçmiş tüm işlemlerinize ulaşabilirsiniz.

Planports CRM hastalarınızı etkili bir şekilde takip etmenizi sağladığı için atladığınız veya gözden kaçırdığınız bir hasta adayı veya ayrıntı olmasını engeller.

Planports CRM, bir müşteri ilişkileri yönetimi sistemi olduğu için genel olarak işletmelerin satış süreçlerini yönetmelerini ve iyileştirmelerini, böylece müşteri memnuniyetini artırmalarını sağlayan bir programdır. Memnun müşteriler sadık müşteriler, sadık müşteriler de tanıdıklarını yönlendiren müşteriler demektir.

Son olarak şunu da hatırlatmak isteriz. Planports CRM size sadece bir yazılım sunmaz, size hizmet de sunar. CRM yazılımları çoğu kez işletmeye göre özelleştirmeler gerektiren, doğru ve etkili kullanılması için eğitiminin verilmesi gereken yazılımlardır. Bu nedenle Planports CRM, müşterilerinin beklenti ve ihtiyaçlarını tek tek dinleyip, onlara uygun çözümler geliştirmeyi hedeflemiştir.


Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM