Sosyal Satış Nedir?

Planports Ekibi 04.06.2020 tarihinde yazdı Bu yazı 1148 kere okundu

SOSYAL SATIŞ NEDİR?

Sosyal satış, özellikle Instagram ve LinkedIn olmak üzere sosyal medya ağlarındaki potansiyel müşterileri ve müşterileri araştırma, bağlama ve onlarla etkileşim sürecidir. Potansiyel müşterilerin ve müşterilerin yayınlarının yorumlanması, beğenilmesi ve paylaşılması yoluyla satış görevlileri, alıcılarla ilişkiler kurar.

Sosyal Satış İpuçları
Temsilcilerin sosyal satışa başlamak için atabileceği birkaç adım vardır:

1. Sosyal medya profillerini optimize edin
Bir sonraki bölümde bunun nasıl yapılacağını ele alacağız. Ancak, başka bir şey yapmadan önce profillerinizi optimize ettiğinizden emin olun. Sosyal satış girişiminize modası geçmiş veya eksik bir profille ciddi bir şekilde başlarsanız, çabanız boşa gidecektir.

2. LinkedIn gruplarına ve diğer ilgili forumlara katılın
Müşterilerinizin profillerine ve potansiyel müşterilerinize göz atın. Hangi gruplara katılıyorlar? Öğrenin ve ardından davayı takip edin. Ayrıca, daha büyük endüstri trendlerine ilişkin gruplara katılmak iyi bir fikirdir, böylece alıcılarınızın uğraştığı zorluklardan haberdar olabilirsiniz.
Bir tartışmaya katkıda bulunacak değerli bir şeyiniz varsa, yapın. Ancak grupları, ürünlerinizi veya hizmetlerinizi kesmek için bir fırsat olarak kullanmayın. Satış yorumları talep edilmez ve grup üyelerini soğuk arama veya e-posta gibi rahatsız eder. Konuşmayı anlamlı bir şekilde ilerletin veya sadece arkanıza yaslanın ve gözlemleyin.

3. Sosyal dinleme uyarılarını ayarlayın
Potansiyel müşterilerinizin veya müşterilerinizin ne zaman tetikleyici bir etkinlik yaşadıklarıyla ilgili bildirimler ayarlamak veya olası bir satış açılışını yayınlamak için Google uyarılarını veya bir sosyal dinleme aracını kullanın.
Örneğin, bir olası müşteri, ele alabileceğiniz bir sorundan bahsederse, bir uyarı yararlı bir içerik veya kavrayışla sohbete hızlı bir şekilde katılmanızı sağlayabilir.

4. Güvenilirliğinizi artırmak için içerik paylaşın
Sosyal medyada güvenilirlik ve bağlılık oluşturmanın en iyi yollarından biri, ilgi çekici içeriği paylaşmaktır. Endişelenmeyin, değerli zamanınızı içerik oluşturmaya ayırmanız gerektiğini söylemiyoruz, sadece paylaşmanız gerekiyor.
Potansiyel müşterinizin endüstrisi ile ilgili ilginç makaleler okudunuz mu? Onları paylaşın. İyi bir konuşma başlatıcısı olabilecek düşündürücü bir çalışma gördünüz mü?
Paylaşın ve kullanıcılardan yorumlara katılmalarını isteyin. İlgi çekici içeriği sosyal ağlarınızla paylaşmak, başkalarına değer sağlamanın harika bir yoludur ve bu da güven ve güvenilirlik oluşturmanıza yardımcı olabilir.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM