Stres Yönetimi

Planports Ekibi 13.03.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1808 kere okundu


STRES YÖNETİMİ

İşyerinde stres yaşıyorsanız ve strese neyin neden olduğunu ve bunun işçiler üzerindeki etkisini bilmek istiyorsanız, işyerinizin stresinin nereden ve nasıl geldiğini keşfederek başlayın.
İşyeri stresinizin kökenini anladığınızda, stresi değiştirmek ve onu yönetmek için bu önerileri kullanabilirsiniz. Etkili stres yönetimi kolay değildir, zaman ve pratik gerektirir. Ancak stres yönetimi becerilerini geliştirmek, genel sağlık ve iyiliğiniz için önemlidir.
Çalışmayı tamamlamak için gerçekçi hedefler ve zaman çerçeveleri belirleyin. Başa çıkabileceğinden fazlasını planlamak harika bir stres etkenidir. Bazı faaliyetlerinize aşırı yüklendiğinizi hissediyorsanız, “hayır” demeyi öğrenin. Yapmanız gerekmeyen etkinlikleri ortadan kaldırmayı ve yaptığınız zamana bağlı taahhütleri dikkatle göz önünde bulundurmayı öğrenin.
Yalnızca randevularınızı ve toplantılarınızı değil, başarmanız gereken her bir hedefi ve etkinliği planlamak için bir akıllı telefon veya planlayıcı kullanın. Bu raporun yazılması iki saat sürerse, iki saati bir toplantı planladığınız gibi planlayın. Günlük e-postaları okuyup yanıtlamak günde bir saat alıyorsa, bunun için zaman planlayın.
Tüm Toplantıları Yeniden Düşünün
Etkin toplantı bilgileri paylaşmak ve kritik sorunu çözmek için gerekli bir amaca öyle bir fırsat sunmaktadır. Toplantılar yalnızca etkileşim gerektiğinde yapılmalıdır. Toplantılar sizin lehinize çalışabilir ya da işteki etkinliğinizi zayıflatabilir. Zamanınızın büyük bir kısmı etkisiz ve zaman kaybına neden olan toplantılara katılmak için harcanıyorsa, işteki önemli hedeflere ulaşma yeteneğinizi sınırlıyorsunuzdur.
"The Wall Street Journal", yöneticilerin iki şey yaparlarsa şu anda toplantılarda harcadıkları zamanın yüzde 80'ini kurtarabileceklerini belirten bir araştırma yaptı.
Tüm İnsanlara Her Şey Olamazsınız, Zamanınızı Kontrol Edin
En önemli taahhütler için zaman ayırın ve bu taahhütlerin ne olduğunu anlayın. Zaman yönetiminin temeli olayları kontrol etme yeteneğidir.
"Zamanın Gücü" adlı kitabında Dr. Charles Hobbes beş etkinlik kategorisi olduğunu öne sürüyor:
  • Olayları kontrol edemeyeceğinizi sanıyorsunuz.
  • Olayları kontrol edemeyeceğinizi sanıyorsunuz ama kontrol edebilirsiniz.
  • Olayları kontrol edebileceğinizi düşünüyorsunuz ama yapamazsınız.
  • Olayları kontrol edebileceğinizi düşünüyorsunuz ama kontrol etmiyorsunuz.
  • Olayları kontrol edebileceğinizi düşünüyorsunuz ve yapabilirsiniz.
Kontrol ile ilgili iki ana konu var:
  • Her biriniz gerçekten kabul ettiğinizden daha fazla olayın kontrolü ve sorumluluğu altındasınız.
  • Bazı şeyler kontrol edilemez. Kontrol edilemeyen olanı kontrol etmeye çalışmak stres ve mutsuzluğun kilit bir nedenidir.
Zamanınız için varolan rekabet talepleriyle, muhtemelen günün çoğunun kontrolünüzde olmadığını hissediyorsunuzdur. Kontrolde hissetmemek zaman yönetimi düşmanı ve günlük hayatınızdaki en büyük stres nedenidir.
Analize Dayalı Zaman Kararları Verin
Şu anda zamanınızı nasıl paylaştığınıza bir göz atın. Küçük, önemsiz şeyleri ilk önce tamamlıyor musunuz? Yoksa çabalarınızı organizasyonunuz ve yaşamınız için gerçekten fark yaratacak şeylere mi odaklıyorsunuz? Etkinlikler dört kategoriden birine girer. Zamanınızın çoğunu son iki kategoriye giren eşyalara harcamalısınız.
  • Acil ve önemli değil
  • Acil ama önemli değil
  • Acil değil ama önemli
  • Acil ve önemli
Ertelemenizi Yönetin
Çoğu insan gibiyseniz üç nedenden ötürü ertelersiniz:
  • Görevin nasıl yapıldığını bilmiyorsanız,
  • Görevi yapmaktan hoşlanmıyorsanız,
  • Göreve nasıl yaklaşılacağı konusunda kararsızsınız.
Büyük projeyi olabildiğince küçük, yönetilebilir işlere bölerek erteleme ile başa çıkın. Her görevin yazılı bir listesini yapın. Günlük, öncelikli yapılacaklar listenizdeki küçük görevleri listeleyin. Tamamlandığında kendinizi ödüllendirin. Ertelediyseniz, görevin daha büyük ve daha akıl almaz hale geleceğini kendi aklınızda bulursunuz.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM