Telefonda Randevu Alma

Planports Ekibi 20.04.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 2492 kere okundu


TELEFONDA RANDEVU ALMA

Telefon satışı, satış elemanlarının bile ayakkabılarında sallanmalarına neden olabilecek korkunç satış tekniğidir.
Karar Verici ile İrtibata Geçin
İşletmeler arası satışlarda, uygun karar vericiye ulaşmak için sık sık bir veya daha fazla kişiyle birlikte çalışmanız gerekir. Hedefinizin kim olduğunu bile öğrenmeden önce birden fazla çağrı alabilirsiniz.
Genelde “kapı bekçisini” (karar vericiyi koruyan kişiyi) size izin vermeleri için ikna etmeniz gerekir. Kapıcıyı bir düşman olarak düşünmeyin. O, karar vericiniz hakkında size değerli bilgiler verecek potansiyel bir müttefiktir.
Asla neden aradığınız ya da hileci kullanmaya çalıştığınız için kapı bekçisine yalan söylemeyin. Güven, başarılı bir satış için ön koşuldur ve kapı bekçisine yalan söyleyerek potansiyel müşterinizin yarasadaki güvenini ihlal edersiniz. Bunun yerine, kapı bekçisine ne sattığınızı söyleyin ve o ürünü veya hizmeti satın almaktan kimin sorumlu olacağını sorun.
Bazen en iyi yaklaşım doğrudan ortaya çıkmak ve kapı bekçisinden yardımını istemektir. Birçok kişi içgüdüsel olarak yardım talebine yanıt verir.
Randevuyu Satın
Aramanızın amacı, ürününüzü satmak değil, randevu almaktır. Karar vericinin ilgisini daha fazla duymak istediği kadar pike etmelisiniz.
Konuşmak için uygun bir zaman olup olmadığını sorarak başlayın; bu, potansiyel müşterinizin yoğun programına saygı duyduğunuzu gösterir. Eğer şimdi konuşamayacaklarını söylerlerse, başka bir zaman önerin ve spesifik olun. “Sonra tekrar arayacağım” deyin, “eğer sizin için uygunsa yarın sabah 9'da tekrar ararım” deyin.
Karar vericinin şimdi konuşmaya istekli olması durumunda, dikkatlerini çabucak almanız gerekir; konuşmanın ilk birkaç saniyesi çok önemlidir. Neredeyse satış elemanı olduğu kadar farklı yaklaşımlar var, işte birkaç olasılık:
  • Onları güldürün: “Merhaba, adım ……. ve bu bir satış görüşmesi. Biliyorum, bunlardan nefret ediyorsunuz, bu yüzden olabildiğince kısa olacağım. ”Kendinle dalga geçmek genellikle güvenlidir, ancak diğer insanlarla dalga geçmekten kaçın, aksi halde umudunu bozabilirsin.
  • Değerli bir şey teklif edin: Banka ürünleri satarken, potansiyel müşterilere “ücretsiz finansal inceleme” önerilirdi. Ofisindeki müşteriyle görüşülür, mevcut banka ürünleri hakkında birkaç soru sorulur ve paralarının en iyi kullanımı hakkında tavsiyelerde bulunulurdu. Fiziksel bir ürün satıyorsanız, bire bir gösteri önerin.
  • Sorunlarını çözün: “En büyük, en çözülemeyen probleminiz nedir?” diye sorun. Ardından, ürün veya hizmetinizin sorunu çözmenize yardımcı olacağı bir veya iki yolu listeleyin. Bu yaklaşım biraz yaratıcı düşünmeyi gerektirebilir, ancak iyi bir cevap bulursanız randevuyu aldığınızdan neredeyse emin olabilirsiniz.
Olumlu Bir Notla Sona Erdirin
Buzu kırdıktan ve karar vericiye ürününüzden biraz bahsettikten sonra, randevu alma zamanı geldi. Beklentinin sizden bir randevu almaya hazır olması muhtemel değildir, bu nedenle onlardan istifade etmek zorundasınız.
Her zaman sizinle buluşmak istediklerini kabul eden bir dil kullanın. “Randevu vermek ister misiniz?” demeyin. Bunun yerine, “Gelecek Perşembe öğleden sonra 3: 00'de buluşmaya müsait misiniz?” deyin. Yaklaşarak, beklentinin hayır demesini zorlaştırırsınız.
Çağrı süresince, nazik olun ve projenin güvenini kazanın. Kibar ve karşılaştığınız herkese saygılı olarak, onlara zamanlarına değer verdiğinizi gösteriyorsunuz. Kendinizden ve ürünlerinizden emin değilseniz, beklentinizden de onlar için kendinden emin olmayı bekleyemezsiniz! Unutmayın ki ürün veya hizmetiniz potansiyel müşterilerinize yardımcı olacaktır ve buna göre hareket edin.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM