Topluluk Yönetimi

Planports Ekibi 20.05.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1248 kere okundu
TOPLULUK YÖNETİMİ

Topluluk yönetimi, bir işletmenin müşterileri, çalışanları ve ortakları arasında çeşitli etkileşim türleri aracılığıyla otantik bir topluluk oluşturma sürecidir. Bir markanın hedef kitle ile etkileşimde bulunmak, bağlantı kurabilecekleri, paylaşabilecekleri ve büyüyebilecekleri bir ağ oluşturmak için fırsatları (kişisel ve çevrimiçi olarak) kullanma şeklidir.
Topluluk yönetiminin amacı nedir?
Topluluk yönetimi giderek daha popüler hale geldi ve her türlü işletme tarafından tanındı, ancak hala büyük ölçüde tanımsız. Peki, bu kadar özel kılan ne? İşiniz neden benimsemeli? Bu soruları cevaplamak için, topluluk yönetiminin bugün bir marka olarak başarınız için kritik olmasının temel nedenlerinden bazılarını ele alalım.
Topluluk yönetimi, işletmenizin şunları yapmasına izin verir:
Gerçek konuşmalar yoluyla geri bildirim alın ve müşterilerinizden ve izleyici üyelerinizden fikir toplayın.
Kitle üyelerine, hayranlarına ve müşterilere ihtiyaç duyduklarında destek verin.
Hedef kitleniz arasında marka ve ürün bilincini arttırın.
Müşterileriniz ve içerik, ürünler, hizmetler ve destek açısından ne istediklerini, beklentilerini ve gereksinimlerini öğrenin.
Kitle üyeleri ve markanız arasında bire bir ve bire çok ilişkiler kurun.
Müşteri etkileşimlerini, dönüşümleri ve satışları artırın.
Bir ürün veya hizmetin ötesinde müşterilerinize değer verin.
Topluluk yönetiminin geniş bir sektör olduğunu not etmek önemlidir - bunlar sadece topluluk yönetiminin işinizin yapmasına izin verdiği şeylerden sadece birkaçıdır.
Şirketinizde hangisine odaklanmak istediğinizi belirlemenize yardımcı olması için bu topluluk yönetimi türlerini gözden geçirelim.

Topluluk Yönetimi Türleri

Ana topluluk yönetimi türlerinin bir kısmı ekranın arkasında gerçekleşir ve yüz yüze etkileşim gerektirmezler ve bazıları topluluğunuzun üyelerini sizinle ve ekibinizle şahsen etkileşimde bulunmalarını gerektirir.
İlk topluluk yönetimi türü müşteri desteği ve başarıdır. Bir forum, SSS belgesi ve topluluk web sitesi, topluluk yönetimi açısından müşteri desteği ve başarı hakkında düşünmenin birkaç basit yolu vardır.
Bir forum, bir soru ve cevaptır, müşteri hizmetleri ve desteğe odaklanmış topluluk temelli bir tartışma panosudur. Topluluğuna bağlanmak için harika bir yol. Bir forum ile müşterileriniz birbirleriyle sohbet edebilir, birbirlerine sorular sorabilir, size geri bildirimde bulunabilir veya yeni bir ürün veya hizmetle ilgili bir tartışma yapabilir.
Forumda, topluluk üyelerinize SSS belgenize erişim sağlayabilir, böylece kendilerine yardım edebilir ve sık sorulan sorulara hızlı cevaplar alabilirler. Ayrıca kimin ne yazdığını da görebilecek ve böylece gerektiğinde araya girip yardım sağlayabileceksiniz. Bu, topluluk üyeleriniz için işleri kolaylaştırır ve aynı zamanda ekibinizin aynı soruları tekrar tekrar cevaplamak için zaman harcamasını önler.
Bir müşteri başarı platformu veya yazılımı ile, topluluk üyeleriniz için müşterilerinizi desteklemeye odaklanmış markalı bir web sitesi veya açılış sayfası oluşturabilirsiniz. Burada müşterileriniz kendilerine (ve birbirlerine) yardım edebilir, ekibinizin üyeleriyle iletişim kurabilir, ihtiyaç duydukları kaynakları bulabilir ve SSS belgenizi gözden geçirebilir.
Bu tür bir topluluk yönetimi, bir yazılım şirketi gibi, derinlemesine bir ürün yelpazesine sahip şirketler için idealdir; böylece kullanıcılar, kullanım sırasında karşılaşabilecekleri ipuçları, püf noktaları ve sorunlar hakkında birbirleriyle iletişim kurabilir.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM