Veri Yönetimi Nedir?

Planports Ekibi 5.07.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 2653 kere okundu
VERİ YÖNETİMİ NEDİR?

Veri yönetimi, bir kurumun verilerini korumak için birlikte çalışan bireylerin, teknolojilerin ve sistemlerin bir birleşimidir. Bu, verilerin çalışanlar için doğru, kapsamlı ve kolayca keşfedilebilir olmasını sağlar. İşletmeler, bilgilerini korumak ve en çok onu kullanabilecek çalışanlara veri dağıtmak için veri yönetimini kullanırlar.
Veri Yönetimi Örnekleri

Veri Kullanılabilirliği
Çalışanlarınızın verilerinizi kullanmalarını istiyorsanız, erişilebilir ve anlaşılması kolay olması gerekir. Veriler bir yerde saklanmalı ve basit, mantıklı bir şekilde düzenlenmelidir. Ek olarak, kuruluşunuzdaki her çalışan, her veri parçasının ne anlama geldiğini, nasıl toplandığını ve nasıl kullanılacağını anlamalıdır.
Meta Veriler
Meta veriler, işletmenizde topladığınız diğer verileri açıklayan nitel bilgilerdir. Ekibinizin, belirli verilerin neden toplandığını kısa ve uzun vadeli hedefleriyle alakadar olduğunu anlamalarına yardımcı olur. Bu şekilde, eğer veriler yanlış yerleştirilirse veya unutulursa, her veri kümesinin amacını açıklamak için bağlam ipuçlarına sahip olacaksınız.
Veri Güvenliği
Verilerinizin çoğu kolayca erişilebilir olsa da, bazı bilgiler son derece özel olacak ve yalnızca belirli çalışanlar tarafından görüntülenebilecek. Bu durumda veri güvenliği, verileri korumak ve kime erişmesi gerektiğine karar vermek için çok önemlidir. Bu, özellikle bordro veya finansla ilgili bilgilerle kullanışlıdır.
Veri Kalitesi
Veri yönetiminin en önemli yönlerinden biri, verilerinizin güvenilir ve tutarlı olmasını sağlamaktır. Olmazsa, ekibiniz, işletmenizde bir servete mal olacak yanlış şekillenmiş kararlar verebilir. Verilerin doğruluğunu sürekli olarak kontrol etmek yanlış, eski veya bozulmuş bilgileri filtreleyebilir.
Veri Entegrasyonu
Bazen, çeşitli kaynaklardan gelen verilerin birleştirilmesi gerekir. Bu durumlarda, veri entegrasyonu bu bilgiyi işiniz hakkında anlamlı bilgiler sağlayan daha büyük bir veri setinde gruplandırır. Verileri bir araya getirerek, kuruluş içindeki farklı işlevlerin birbirleriyle nasıl ilişkili olduğuna dair daha net bir resim elde edebilirsiniz.
Veri Koruma
Şirketinizde verilerin nasıl saklanıp korunacağına karar verme süreci bulunmalıdır. Sonuçta, bazı veriler sürekli kullanılırken, diğer bilgiler arşivlenebilir, hatta silinebilir. Bu, ilgili verilerin bulunmasının hiçbir zaman zor olmadığından emin olmak için evrensel bir depolama sistemine sahip olmasında yardımcı olur.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM