Affiliate Marketing (Satış Ortaklığı) Nedir?

Planports Ekibi 08.04.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1352 kere okundu
AFFILIATE MARKETING (SATIŞ ORTAKLIĞI) NEDİR?

Başarılı affiliate pazarlama uzmanları ayda beş rakamdan fazla gelir elde edebilir. İştirakçiler bu elit seviyeye ulaştığında, genellikle "süper iştirakler" olarak adlandırılırlar. Ancak, pazarlamacıların yalnızca yüzde 1 ila 5'i bu statüye ulaşıyor.
Peki, daha başarılı nasıl olunur? Herkes yapabilir, ancak sıkı bir çalışma ve ağır bir zaman taahhüdü olmadan gelmeyecektir. Tipik bir süper bağlı kuruluş ayrıca, devamlılık, sabır ve bilgi için de sorumludur. Aşağıdaki stratejileri ve taktikleri birleştiren bu üç özellik, birinin başarılı bir süper üye olmasına yardımcı olabilir.
Eşsiz Bir Niş Bulun
Birçok affiliate pazarlamacılarının ortak yanlışı, belirli bir niş piyasaya odaklanmak yerine güneşin altındaki her şeyi sunmaya çalıştıklarıdır. Bazı affiliate pazarlama nişleri sağlık ve zindelik, zenginlik ve para ve romantizmi içerir. Nişinize odaklanın, tanıtın ve iyi satın.
Arama Motoru Pazarlaması
Affiliate deponuzu oluşturduktan sonra tanıtmanız gerekir. Birçok üye Google Reklamları veya Overture gibi tıklama başına ödeme motorlarını kullanır, ancak bu hızlı bir şekilde pahalı olabilir. İnsanların sizi organik olarak bulmalarına veya arama motoru optimizasyonunu artırmak için bir arama motoru pazarlamacılığı şirketi kiralamalarına nasıl yardımcı olacağınızı öğrenmek genellikle daha etkilidir. Tüm kârınızı tıklama başına ödeme motorlarına harcamaktan kurtaracaktır.
Ürününüzü ve Kitlenizi Tanıyın
Web sitenizi tüketiciler için bir kaynak olarak görün. Sunduğunuz ürünler veya hizmetler ve hedef kitleniz hakkında bilgi edinmek için zaman ayırarak, web siteniz için güvenilirliğinizi artıran içerikler oluşturabilirsiniz. Bu durum güven yaratır. Kitleniz size güvenmiyorsa, mağazanızdan satın almamaları daha olasıdır.
Tüm Yumurtalarınızı Bir Sepet İçine Koymayın
Niş içinde farklı tüccarlara ürünleri tanıtın. Bu şekilde, bir satıcıdan ödeme almada sorun yaşıyorsanız veya ürünleri iyi bir şekilde dönüşmüyorsa, işletmeniz üzerindeki etkiler minimum olacaktır. Münhasırlık anlaşmalarına dikkat edin. Kendinizi koruyun ve çeşitlendirin; böylece bir şeyler ters giderse kıtlık etkisini hissetmezsiniz. Bu sizin işiniz ve farklı tüccarlardan niş ürünleri tanıtmakta kesinlikle yanlış bir şey yoktur.
Bilgi Almak ve Değişimi Kucaklamak
İnternet pazarlamacılığına aşina iseniz, üç ay önce işe yarayanların bugün işe yaramayabileceğini biliyorsunuz. Trendlerin zirvesinde kalın. Bilgi edinin ve günlük olarak affiliate marketing hakkında yeni bir şeyler öğrenerek başlayın. Örneğin, birkaç yıl önce satışları astronomik hızda artırmak için kullanılan afiş reklamlar adı verilen pazarlama araçlarını hatırlıyor musunuz? Tüm bu pankartlar sonucu pankart körlüğü oldu. Bu, çoğu çevrimiçi izleyicinin aradıkları şeyle ilgili olsalar bile afişlere tıklamayacakları anlamına gelir; çünkü onlar tarafından çok fazla bombalandılar.
Süper bir ortak olmak için her zaman zamanınızı öğrenmek ve internet pazarlamasında ki değişiklikleri benimsemek için zaman harcamanız gerekir.
Pes etmeyin
Affiliate marketing deneyen birçok insan, acil başarı bulamazlarsa çok erken vazgeçerler. Başlangıçta gerçekçi beklentiler belirleyin ve neyin işe yarayıp neyin işe yaramadığını görmek için istatistiklerinizi dikkatlice izleyin. Gerektiğinde değişiklik yapın; büyük olasılıkla daha fazla ödeme almaya başlayabilirsiniz. Başarılı bir ortak pazarlamacı olmanın bir gecede olmayacağını unutmayın.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM