Entegre Pazarlama

Planports Ekibi 06.04.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1069 kere okundu

ENTEGRE PAZARLAMA

Entegre pazarlama, tüm medyadaki mesajınızla tutarlı olmanızı sağlamak için bütüncül bir yaklaşımdır. Birden fazla platformda tutarlı bir mesaj, hedef kitlenizin istediğiniz şekilde harekete geçme olasılığını artırır. Etkili kullanıldığında, entegre pazarlama, en iyi sonuçları veren en etkili yaklaşımlara doğru miktarda para koymanıza yardımcı olarak harcamaları optimize etmeye yardımcı olur.
Entegre pazarlama, mesajı paylaşmada kullanılan araç olarak kullanılan kanaldan bağımsız olarak, mesajlaşmalarınızın tutarlı olmasını sağlamaya odaklanır.
Pazarlama Segmentleri
Teknoloji, reklam ve diğer pazarlama kampanyaları için kullanılabilir yolları artırdı. Çevrimiçi reklamcılık, internet reklamlarına ek olarak sosyal medya kampanyaları da içerir. En etkili kampanyalar, mümkün olan en geniş kitleye ulaşmak için mümkün olduğunca çok medya türünü içerecektir. Günlük gazeteleri okuyan nüfus, sosyal medyada aktif olanlardan televizyon izleyen veya dinleyenlerden çok farklı olabilir.
Bir pazarlama kampanyası oluşturan iletilerin her platformda farklı şekilde iletilmesi gerekecek olsa da, yine de aynı ileti olması önemlidir.
Kitlenizi bir ortamdan diğerine yönlendirin
Bir kuyumcu genç bir adam için bir elmas yüzük seçip kız arkadaşına evlenme teklifi hakkında bir hikaye anlatan bir kampanya yürütebilir. Ayrıntı bir web sitesinde bulunabilir ve öykünün bölümleri TV ve radyo reklamları aracılığıyla paylaşılabilir. Videolar ayrıca sosyal medyada da bulunabilir. Basılı reklamlar (reklam panoları dahil), insanları daha fazla bilgi edinmek için sosyal medyaya veya web sitesine çekmek için kullanılabilir. Dizindeki genç adamın yüzüğünü kız arkadaşına dağıtan bir resmine, ilgi çekmek için tasarlanmış birkaç basit kelime eşlik edebilir: "Evet mi dedi?" bunun altında basit bir web adresi veya insanların hatırlayacağı bir #hashtag olabilir.
Bu tür bir kampanyanın amacı kesinlikle web trafiğini veya takipçilerini sosyal medyaya çekmek, ancak aynı zamanda potansiyel müşterilere bir ürünün (bu durumda, mücevherlerin) insanların anları üzerinde kalıcı bir etkisi olduğunu göstermenin yaratıcı bir yoludur.
Artan Değer
Bazı pazarlama kampanyaları, bir şirket web sitesi veya sosyal medya hesapları gibi dahili platformlardaki bilgilerin bir kısmını, bir pano veya kısa bir radyo noktası gibi yalnızca bir veya iki harici platformda minimum ve stratejik olarak harcayarak içerebilir. Harcanan paranın dış platformlar üzerindeki etkisi, etkili bir yaklaşım iç platformlara çok fazla dikkat çektiğinde büyütülebilir. Farklı kanallar mesajı güçlendirir ve tüketicilerin harekete geçme şansını artırarak sonucu güçlendirebilir.
Entegre pazarlama yaklaşımı, marka sadakatini artırarak, tüketici ilişkilerini geliştirerek ve satışları ve karları artırarak sayısız faydalar sağlar. En etkili kampanyalar, mesaj ağızdan ağıza sesi çıkarmaya yetecek kadar iyi ve ilginç olduğunda, dışarıdan harcanan çok az parayla başarılı olabilir.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM