Arama Motoru Pazarlaması Nedir?

Planports Ekibi 07.11.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 4657 kere okundu

ARAMA MOTORU PAZARLAMASI NEDİR?

Arama motoru pazarlaması, bir web sitesinin arama motorlarında görünürlüğünü artırmaya çalışan bir tür internet pazarlamasıdır. Bugün, terim çoğunlukla web sitesi trafiğini ve ücretli reklam yoluyla pazarlama anlamına gelir.İnternet pazarlaması, işletmelerin ve diğer kuruluşların yalnızca internet üzerinden yaptıkları pazarlama çabalarını ifade eder.
Arama motoru pazarlamasıyla birlikte, işletmeler arama motorlarında arama sorgularının yanında görünmeleri için reklamlarını öderler. Örneğin Google, Yahoo, Safari ve Bing, arama motorlarıdır.
Wordstream, Arama Motoru Pazarlaması (SEM) hakkında şunları söylüyor:
“Arama motoru pazarlamasının en büyük gücü, reklam verenlere, reklamlarını, satın almaya hazır oldukları anda motive olmuş müşterilerin önüne koyma fırsatı sunmasıdır.”
“Başka hiçbir reklam aracı bunu yapamaz; bu nedenle arama motoru pazarlaması etkili ve işinizi büyütmek için inanılmaz güçlü bir yoldur.”

Arama motoru pazarlaması (SEM) ve Arama motoru optimizasyonu (SEO)
Arama motoru pazarlaması, aynı zamanda arama motoru optimizasyonu içeren bir terimdi. Zamanla SEO büyüdü ve bugün tamamen ayrı bir pazarlama alanı haline geldi.
Bazı pazarlama şirketleri bugün hala SEO’nun SEM’in bir parçası olduğunu söylüyor.

Arama motoru optimizasyonu (SEO) nedir?
SEM gibi, SEO'da  da amaç, web sitenizin veya arama motorlarında web sayfalarının görünümünü artırmaktır. Ancak, SEM'in aksine, SEO pazarlamacığı bunun için ödeme gerektirmez.
İş dünyasında, özellikle de yüksek teknoloji ve internette, bir şey doğal olarak büyüdüğünde, ' organik ' olarak büyüdüğünü söylüyoruz. Bu nedenle SEO, web sitenizin arama motorlarındaki varlığını organik olarak artırma anlamına gelir. Yani, bunun için ödeme yapmak zorunda değilsiniz.
Uzmanlar, etkili SEO için web sitelerinin mükemmel içeriğe, anahtar kelimelerin ve anahtar ifadelerin etkili kullanımına odaklanması gerektiğini söylüyor.

Arama motoru pazarlaması (SEM) nedir?
Arama motoru pazarlaması, pazarlamacının ücretli reklam kullandığı internet pazarlaması şeklidir. Google, arama motoru pazarlaması için en popüler arama motorudur.
2015 yılının ikinci çeyreğinde Google, şirketlerin ve insanların arama motoru reklamcılığına harcadıkları paranın %73,7'sini aldı. Yahoo ise ikinci oldu.
Google AdWords muhtemelen en popüler arama motoru pazarlama platformudur.

Hangisi daha iyi; SEO veya SEM?

Arama motoru optimizasyonu, istenen sonuçları elde etmek için daha uzun süre ister. Birkaç ay hatta yıllar sürebilir. Bu durum piyasadaki rakiplerin sayısı ve SEO stratejinizin ne kadar etkili olduğu dahil olmak üzere, çeşitli faktörlere bağlıdır. Web sitenizin yaşı da önemli bir faktördür.Arama motoru pazarlaması çok daha hızlı sonuç verir. Örneğin, arama motorlarındaki reklamlar için ödeme yaparsanız, anında sonuç görmeniz gerekir. Diğer bir deyişle, web sitenize trafik için hemen bir destek verilmelidir.Bununla birlikte büyümeniz %100 organik ise, web sitenize yaptığınız şeyin büyümeyi arttırdığını biliyorsunuzdur. Reklam için ödeme yaparsanız, web sayfalarınızda neler yaptığınızı, sitenin iyileştirip iyileştirmediğini bilmeniz daha zor olacaktır.
Arama motoru pazarlamacılığına çok fazla para harcama riski, reklamların durmasıyla doğabilecek kötü sonuçları arttırır. SEO yaklaşımı ile bu riskiniz yoktur.
Büyüme için sabırsızlanıyorsanız ve çok paranız varsa, SEM yararlı bir seçenektir.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM