Spam Nedir?

Planports Ekibi 06.11.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1052 kere okundu

SPAM NEDİR?

Spam, binlerce ve bazen milyonlarca insana aynı anda mesaj göndererek, çevrimiçi toplu posta gönderme anlamına gelir. Spam gönderenler, kişilerin iznini istemeden insanlara elektronik mesajlar gönderir. Bu nedenle, spam istenmeyen çevrimiçi postadır. İstenmeyen posta göndericileri, aynı mesajı birçok kişiye gönderdiği için internet ortamında gereksiz bir akış ortaya çıkıyor. İstenmeyen posta göndericileri, posta öncesinde kişilerden onay almadan direkt olarak mail göndermeyi tercih ediyor.

İnsanlar neden spam yapıyor?

Çoğu durumda, ticari bir reklam olarak kullanılıyor. Bununla birlikte, bazen spam gönderenler, insanların parasını çalmaya çalışıyor olabilir.Kimlik avı, bazı spam gönderenler için ortak bir etkinliktir. Kimlik avı, şifreler, kredi kartı bilgileri ve kullanıcı adları gibi hassas bilgileri edinme çabasıdır. İnsanlar kötü amaçlı nedenlerden dolayı kimlik avı işlemlerine katılırlar.
Spam gönderenler için, milyonlarca elektronik ileti göndermek çok az maliyetlidir.
Spam, iletiyi başka türlü almayı seçmeyen kişiler üzerinde zorlamak amacıyla interneti aynı iletinin birçok kopyasıyla dolduruyor.
“Çoğu spam, şüpheli ürünler, hızlıca zengin programlar veya yarı-yasal hizmetler için ticari reklamlardır.”

Spam ve önemsiz posta

İki terim genellikle aynı anlama gelir, ancak bu her zaman için geçerli değildir. Önemsiz posta daha fazla durumu kapsar.

İstenmeyen posta

Bu terim ayrıca istenmeyen postaları da ifade eder. Şirketler, hayır kurumları, siyasi partiler ve suçlular önemsiz posta gönderir. Bununla birlikte, istenmeyen posta, elektronik veya geleneksel postaları, yani gerçek dünyaları veya dijital dünyaları ifade edebilir.Geleneksel posta, postadan geçirdiğimiz fiziksel kağıt, zarflar ve paketler anlamına gelir.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM