Avantajları ve Dezavantajlarıyla E-Ticaret

Planports Ekibi 12.11.2018 tarihinde yazdı Bu yazı 1840 kere okundu



AVANTAJLARI VE DEZAVANTAJLARIYLA E-TİCARET

E-ticaret, perakendecilerin bir tuğla ve harç deposuna ihtiyaç duymadan, tüketicilere ulaşabilecekleri ve iş yapabilecekleri birçok yol sunmaktadır. Bugün, herhangi bir perakendeci için online satış yapamamak neredeyse ekonomik intihar anlamına gelir. Ancak, e-ticaret dünyasına girmeden önce, çevrimiçi satışın avantaj ve dezavantajlarına aşina olmak gerekir.
E-Ticaretin Avantajları
Çevrimiçi perakendeciler, satışlarını ve karlarını bir tuğla ve harç kuruluşundan daha hızlı artırabilir çünkü online satış, haftanın yedi günü, günde yirmi dört saat açık olma avantajını sunuyor.
Online satış, perakendecilerin mallarını ek masraf olmaksızın dünyanın herhangi bir yerinde satmalarını sağlıyor. Küçük perakende mağazalar asla ulusal bir zincir perakendeciyle rekabet etmeyi hayal etmezken, mağaza büyük kutu rakipleriyle daha iyi bir oyun alanı bulabilir.
Yeni bir (potansiyel) müşteri tabanına girmek de dahil olmak üzere, çevrimiçi bir varlık oluşturduğunuzda insanlar markanızı bulabilir ve bununla etkileşim kurabilir. Çevrimiçi trafiğin büyük bir kısmı organiktir, yani e-mağazanızı doğru bir şekilde oluşturursanız, müşteriler sizi bulacaklardır. İhtiyacınız olan tek şey, haberleri yaymak için sağlam bir facebook, twitter veya başka bir sosyal medya platformudur. Ayrıca, geleneksel reklamcılık çok maliyetli olsa da, dijital reklamcılığa katılırsanız, maliyet normaldir.
E-Ticaretin Dezavantajları
Çevrimiçi satış yapmanın en büyük dezavantajlarından biri, güvenlikle sürdürülen savaştır. Tüketiciler kişisel ve kredi kartı bilgilerini sağlayarak daha rahatlar, ancak güvenlik endişeleri hala birçok tüketicinin çevrimiçi alışveriş yapmasını engelliyor.
Çevrimiçi satış yapan perakendeciler, güven oluşturmak ve müşterileriyle ilişki kurmak için daha fazla çalışmak zorunda kalabilir. Çevrimiçi etkileşim olduğunda kişisel etkileşim sınırlıdır ve siber alanda çok sayıda rekabet vardır. Mağaza sahipleri, tekrar müşterileri bulmakta zorlanabilir.
Çevrimiçi perakendeciler, müşteri tabanını diğer ülkelerdeki müşterileri de kapsayacak şekilde genişlettikçe, mallarını teslim etmedeki zorlukları da artırırlar. Perakendeci tüm teslimlerden sorumludur ve müşteri ürünlerini hemen almazsa, sorunun çözümü için satıcının sorumluluğundadır.
Sonuç olarak, bazıları tuğla ve harç satışının öldüğüne inanmanızı isterken, hiçbir şey gerçeğin ötesinde olamaz. E-ticaretin büyümesi ve öne çıkmasıyla bile, tüketiciler sık sık tuğla ve harç vitrini yapmaya devam ediyor ve bu da yakın zamanda değişiyor gibi görünmüyor. E-ticaret ve geleneksel mağaza perakendesi, perakende alanında büyük bir değişim gerçekleşene kadar birlikte büyümeye devam edecektir.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM