Başarılı Bir Tanıtım Kampanyası Nasıl Hazırlanır?

Planports Ekibi 06.11.2018 tarihinde yazdı Bu yazı 4403 kere okundu

BAŞARILI BİR TANITIM KAMPANYASI NASIL HAZIRLANIR?

Yeni bir hizmet veya ürün piyasaya sürüldüğünde ve pazar erişiminizi yeni sektörlere veya demografilere genişleten bir tanıtım planı, değerli bir pazarlama aracıdır. Bir tanıtım kampanyası planlarken, başarılı bir kampanyanın aşağıdaki tüm istenen sonuçlara ve hedeflere ulaştığını unutmayın:
  • Promosyon mesajınız hedeflenen ve hedeflediğiniz kitleye ulaşır.
  • Kitleniz mesajınızı anlıyordur.
  • Mesajınız alıcıları uyarır ve harekete geçirir.
Soru, bu sonuçları kampanyanızla nasıl gerçekleştireceğinizdir. Süreç doğaldır, ancak "planlama" zaman alır. İşte kampanyanızı doğru bir şekilde planlayacak 7 adım:
1.Pazarlama İletişimi Olanaklarını Değerlendirin
Hedef pazarınızın ihtiyaçlarını incelemek ve anlamak önemlidir. Mevcut kullanıcıları, bireyleri, karar vericileri, grupları veya genel halk arasındaki etkileyicileri iyi değerlendirin.
2.Hangi İletişim Kanallarını Kullanacaksınız?
Planlamanın ilk adımında, pazarları, ürünleri ve ortamları tanımlamış olmalısınız. Bu bilgi, hangi iletişim kanallarının en faydalı olacağına karar verirken size yardımcı olacaktır. Yüz yüze görüşme, telefonla iletişim veya kişisel satış sunumu gibi kişisel iletişim kanallarını kullanacak mısınız? Yoksa gazeteler, dergiler veya doğrudan postalar gibi kişilerarası iletişim daha mı iyi olacak?
3.Hedeflerinizi Belirleyin
Promosyon iletişiminize maruz kalan kişiler tarafından uzun veya kısa vadeli davranışlarla ilgili tanıtım hedefleri belirtilmelidir. Bu hedefler belirtilmelidir, ölçülebilir ve pazar geliştirmenin aşamasına uygun olmalıdır.
4.Tanıtım Karmasını Belirleyin
Satış promosyonu, reklam, tanıtım ve elbette kişisel satış için kaynak ayırmanız gereken yer burasıdır. Bu alanlardan hiçbirini kaçırmayın. Promosyon kampanyanızın başarılı olması için alıcılarınız arasında farkındalık oluşturmalısınız . Çok yönlü bir tanıtım, tüm bu yöntemleri bir miktar kapasitede kullanacaktır.
5.Promosyon mesajınızı geliştirin
Ekibinizle oturmanız ve mesajın içeriğine, cazibesine, yapısına, formatına ve kaynağına odaklanmanız gerekecektir. Temyiz ve yürütmenin her zaman tanıtım kampanyalarıyla birlikte çalıştığını unutmayın.
6.Promosyon Bütçesini Geliştirin
Şimdi toplam tanıtım bütçesini belirlemelisiniz. Bu, bölge ve promosyon karması öğeleri başına maliyet kırılmalarının belirlenmesini içerir. Tahsisleri azaltmak ve satın alınabilirliği, satışların yüzdesini ve rekabet paritesini belirlemek için biraz zaman ayırın. Bu maliyetleri düşürerek, kampanyanızın başarı potansiyelini ölçmek için daha iyi bir fikir edineceksiniz.
7.Kampanya Etkinliğini Belirleme
Pazarlama iletişimi atandıktan sonra, tanıtım planı yazılı bir belgede resmi olarak tanımlanmalıdır. Bu belgede, pazarlama karmasındaki unsurlar ile tanıtım öğelerinin etkili entegrasyonu için durum analizi , kopyalama platformu, zaman çizelgeleri içermelidir. Uygulandıktan sonra etkinliği nasıl ölçeceğinizi de belirlemelisiniz. Gerçek performans planlanan hedeflere kadar nasıl ölçüldü? Hedef pazarınıza belirli reklam mesajlarını, mesaj hakkında ne hatırladıklarını, mesaj hakkında nasıl hissettiklerini ve şirkete karşı tutumları etkilendiğinde, bu bilgileri toplamanız gerekir.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM