Başarılı Girişimcilerin Kişilik Özellikleri

Planports Ekibi 11.05.2020 tarihinde yazdı Bu yazı 1315 kere okundu

BAŞARILI GİRİŞİMCİLERİN KİŞİLİK ÖZELLİKLERİ

1. Disiplin
İş kurmak ve işletmek kolay değildir. İş hedeflerini yönlendiren ve sizi hesap verebilir kılan üst düzey yönetime sahip olduğunuz geleneksel bir işin aksine, girişimci olmak, bunu yapmak için bir “patronunuz” olmadığında kendinizi hesap verebilir tutma yeteneğini gerektirir. Bir girişimci öz disipline sahip olduğunda erteleme dürtüsünü yönetebilir ve gerektiğinde belirleyici önlemler alabilir.
2. Yaratıcılık
Yaratıcılık genellikle sanatsal çıktı ile ilişkilendirilse de, tüm girişimcilerin sahip olması gereken önemli bir özelliktir. Yaratıcılık yalnızca görsel unsurlar veya marka bilinci oluşturma için geçerli değildir. Sorunları yaratıcı bir şekilde çözebilen ve günlük iş zorluklarıyla karşılaştıklarında çerçevenin dışında düşünen girişimciler, iş büyümesine yol açan gerekli çözümleri hızla uygulayabilirler.
3. Kişisel Farkındalık
Girişimci kendini tanıdığında, işlerini yürütmekle ilgili güçlü ve zayıf yönlerini öğrenmiş olur. Bu farkındalık ile üstesinden gelebilecekleri işi yürütmenin görev ve unsurlarını gözden geçirebilir ve içinde o kadar güçlü olmadıkları alanları delege etmeye daha istekli olurlar.
4. Beceriklilik
Birçok girişimci daha önce hiç karşılaşmadıkları görev ve zorluklarla karşı karşıyadır. Becerikli olma yeteneği, girişimcilerin yüksek hedeflere ulaşmalarına yardımcı olan bir yetenektir. Becerikli olmak, bir işin anında bilinmesine gerek kalmadan bir işletmeyi etkili bir şekilde yönetmek için yaratıcı bir şekilde çalışmaya yönelik bir tutum ve istek gerektirir.
5. Süreç Odaklı
Başarılı bir girişimci için sağlam süreçlerin olması çok önemlidir. İş dünyasında, süreç, bir işte çalışanların gerekli görevleri tamamlamasına yardımcı olan tekrarlanabilir bir dizi adımdır. Süreçler, satış, yeni ekip üyelerini işe alma, üretim ve ürün gerçekleştirme dahil olmak üzere işletmenin çeşitli yönlerine uygulanabilir.
6. Empatik
Empati girişimciler için vazgeçilmez bir özelliktir. Başarılı girişimciler, kilit iş kararlarında gezinirken çalışanlarının ve müşterilerinin bakış açılarını göz önünde bulundurarak kendilerini başkalarının yerine koyabilirler.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM