Başarılı SEO Çalışması Nasıl Olur?

Planports Ekibi 31.10.2020 tarihinde yazdı Bu yazı 826 kere okundu
BAŞARILI SEO ÇALIŞMASI NASIL OLUR?

İnsanların çoğu bir sorusu olduğunda veya bir iş bulmaya ihtiyaç duyduğunda ne yapar? Google'a başvurmayı tercih eder. Ne tür bir işletme yönetirseniz yönetin, çevrimiçi bir varlığa sahip olmak önemlidir ve aramalarda görünmek, potansiyel müşteriler oluşturmak ve çevrimiçi para kazanmak için kullanmanız gerekir. Bir web siteniz varsa (ki yapmalısınız!), arama sonuçlarında görünmek için onu optimize etmeniz gerekecektir. Başarılı bir işletme yürüttüğünüzden emin olmak için işletme sahibi olarak bilmeniz gereken birkaç SEO taktiği vardır.
SEO türlerine geçmeden önce, SEO'nun ne olduğunu bildiğinizden emin olun. Sitemize ve blogumuza aşina iseniz, muhtemelen bu sorunun cevabını zaten biliyorsunuzdur. Ancak bir hatırlatmaya ihtiyacınız varsa; SEO, arama motoru optimizasyonu anlamına gelir. Potansiyel müşterilerinizin, ürünlerinizi ve hizmetlerinizi çevrimiçi olarak aradıklarında web sitenizi organik olarak bulma şeklidir. Google gibi arama motorları, arama çubuğuna anahtar kelimeler yazan kullanıcılara göstermek için sürekli olarak en iyi içeriği arayan web sitelerini taramaktadır.
SEO konusunda gerçekten yeniyseniz, bir örnekle açıklayacağız. Diyelim ki bir spor salonuna katılmak istiyorsunuz, ancak bir üyelik satın almadan önce hoşunuza gittiğinden emin olmanız gerekiyor. Google'a gidip "spor salonu üyeliği ücretsiz deneme" anahtar kelimesini yazarsınız ve bir saniyeden kısa bir süre içinde Google 96 milyondan fazla sonuç alır. Zamanınıza değer veriyorsanız, muhtemelen her sonucu gözden geçirmeyeceksiniz. Muhtemelen ilk birkaçını gözden geçireceksiniz. İkinci sonuç sayfasına tıklamayı düşünmeyeceksiniz çünkü bu seçenekler tam olarak aradığınız şeye benziyor. İşte Google'ın tam olarak istediği şey bu, size istediğiniz şeyi sağlamak.
İşte SEO burada devreye giriyor. Bu sayfaların her biri, Google'a yazdığınız anahtar kelimeyi gösterecek şekilde optimize edilmiştir. Aynı anahtar kelime için birkaç işletme sıralanıyor olabilir. Bu sadece kimin daha iyi yaptığına bağlıdır.

Sayfa İçi SEO 
En iyi bilinen SEO türlerinden biri sayfa SEO'sudur. Bu, metin, resim veya kod gibi web sayfanıza fiziksel olarak koyabileceğiniz herhangi bir şeydir.

Anahtar kelimeler
Anahtar kelimelerden kısaca bahsettik, ancak bunlar SEO'nun güç merkezidir. Onlar olmadan SEO var olmazdı, bu yüzden herhangi bir şey yapmadan önce ne olduklarını anladığınızdan emin olmanız önemlidir. İstediğiniz anahtar kelimeleri seçebileceğinizi ve sitenizi bu anahtar kelimeleri yansıtacak şekilde optimize edebileceğinizi düşünebilirsiniz. Ancak bu, hemen hemen tüm SEO türleri için geçerli değildir. Optimizasyonu düşünmeden önce kapsamlı anahtar kelime araştırması yapmanız gerekecektir. İdeal anahtar kelimeleriniz markanızla alakalı olacak, aylık arama hacmi yüksek ve rekabeti düşük olacaktır. Bu tatlı noktayı bulmak zor olabilir.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM