Satışta Stres Yönetimi

Planports Ekibi 12.02.2020 tarihinde yazdı Bu yazı 1376 kere okundu
SATIŞTA STRES YÖNETİMİ

1. Yardım isteyin
Unvanınız veya deneyim seviyeniz ne olursa olsun, her çalışan profesyonel destek almaktan yararlanabilir. Kendinizi geride hissediyorsanız, bir son teslim tarihine yetişmekte zorlanıyorsanız veya rakamlarınıza ulaşmakta zorluk çekiyorsanız, konuşmak ve yöneticinizden veya meslektaşlarınızdan destek istemek çok önemlidir.
Örneğin, ayın ikinci haftasına geldiğinizde mevcut rakamlarınızın ay sonuna kadar kotaya ulaşmak için olması gereken yerde olmadığını fark ediyorsanız, endişelerinizi ortaya çıkar çıkmaz müdürünüze bildirin.
Neler olup bittiğini anlatmak yalnızca yaşadığınız baskıyı hafifletmekle kalmaz, aynı zamanda sorunu hafifletmek için yeterli zamanınız olduğunda konuşmak yöneticinizin veya mentorunuzun sizinle çalışması ve bir çözüm bulması için zaman ve alan sağlar. Bu, konuşmadan tüm ay geride kalmaya devam etmekten daha proaktif bir yaklaşımdır.

2. Kasıtlı olarak işten uzakta zaman geçirin
En iyi performans gösteren satış temsilcileri, düşük performans gösteren satış temsilcilerine göre normal çalışma saatleri dışında %40 daha fazla zaman harcar.
Kendinize kasıtlı olarak, kendinizi yeniden şarj etmek için ayrı bir zaman ayırmak, tükenmişliği önlemek için çok önemlidir. Bu, çalıştığınız süre boyunca her şey dahil olduğunuz ve işe odaklanacağınız anlamına gelir. Ve çalışmadığınızda, tamamen bağlantınız kesilir. Uzaktan satış yaparken bu zor olabilir, ancak yapılabilir. Uzaktan çalışırken daha iyi sınırlar oluşturmanın bazı yolları şunlardır:
- İşe başladığınız ve aynı anda bitirdiğiniz günlük bir rutin oluşturmak.
- Özel bir çalışma alanına sahip olmak. İster ev ofisi, ister çalışma masası veya mutfak masasının köşesi olsun, daha iyi bir ayırma oluşturmak için rahat boşluklarda çalışmaktan kaçının.

3. Farkındalık uygulamalarını iş gününüze dahil edin
İş günü içinde ne sıklıkla mola veriyorsunuz? Masanıza oturursanız ve gün bitene kadar kalkmazsanız, kendinize bir kötülük yapıyor olabilirsiniz.
En iyi üretkenlik için, araştırmacılar her 75 ila 90 dakikada bir 15 dakikalık bir mola vermeyi öneriyor.
Bu molalar sırasında içerik tüketmekten veya e-posta okumaktan kaçınmaya çalışın. Bu zamanı yürüyüşe çıkmak, esnemek, biraz temiz hava almak veya yeniden enerji toplamak ve odaklanmak için meditasyon yapmak için birkaç dakika harcayarak tükenmişlik duygularından kurtulmanıza yardımcı olur.

4. Her seferinde bir göreve odaklanın
Bryan College'a göre, çoklu görevle ilişkili üretkenlik kayıpları şirketlere yılda yaklaşık 450 milyon dolara mal oluyor. Şirketler ciddi verimlilik kayıpları yaşadığında, satış ekipleri üzerinde bu açığı kapatmaları için artan baskıya yol açabilir.
Bireysel düzeyde, çoklu görev bilişsel yetenek ve IQ üzerinde zararlı etkilere sahip olabilir. Uzun süreli görev değiştirme dönemlerinden sonra, gerçekleştirdiğiniz düzenli görevler gelecekte daha zor hissetmeye başlayabilir ve bu da bunaltıcı duyguların hafifletilmesine yardımcı olmaz.
Dikkatinizi her seferinde tek bir göreve odaklamak, verimliliğinizi ve işinizin kalitesini artırmanıza yardımcı olabilir, bu da kâr haneniz için iyi bir haberdir.

5. Satış sağlama stratejinizi geliştirin
Satış temsilcileri ihtiyaç duydukları satış etkinleştirme desteğine sahip olduklarında, gereksiz idari görevler yüzünden bunalmış hissetme olasılıkları azalır ve zamanlarını ve enerjilerini satışa ayırabilirler.
Kuruluşunuz özel satış etkinleştirme personelini destekleyecek kaynaklara sahip olmasa bile, güçlü bir satış etkinleştirme araçları paketine yatırım yapmak, temsilcilerinizin iş yükünü hafifletmek için harika bir ilk adımdır, böylece potansiyel müşterilerle daha fazla etkileşim kurabilirler.

6. Muhtemel ve mevcut müşterilerle görüşmeleri dengeleyin
Yukarıda belirtildiği gibi, kota oluşturmak için çok çalışan temsilciler için ısrarlı ret zor olabilir. Reddedilme işin bir parçası olsa da, sürekli olarak reddedilmek cesaret kırıcı hale gelebilir. Bu nedenle, onlarla iş ilişkilerinizi sürdürmek için mevcut müşterilerinizle iletişim halinde olmanız önemlidir.
Mevcut müşterilerinizin sizden satın alma olasılığı, yeni bir olası müşteriye göre %40 daha fazladır. Sürekli olarak yeni müşterilerin peşine düştüğünüzde, gerekenden çok daha fazla çaba sarf ederken potansiyel olarak masada para bırakabilirsiniz ve bu da tükenmişliğe yol açar. Yeni ve geri dönen müşterilerin dengeli bir karışımına sahip olmak, hedeflerinize ulaşmak ve motive olmak için çok önemlidir.

7. Satış verilerinizi anlayın
Bir satış uzmanı olarak, verilerinize değerli bir iş arkadaşı gibi davranmalısınız. Yalnızca kota kazanımına odaklanmak cazip gelse de, iyileştirme yolları hakkında değerli bilgiler için bakabileceğiniz birkaç iş alanı vardır.

8. Gerçekçi, uygulanabilir hedefler belirleyin
Satış görevlileri hırslı bir gruptur. Bu hırs takdire şayan olsa da, gerçekçi olmayan hedeflerle beslendiğinde tükenmişliğe de yol açabilir.
Satış temsilcilerinin ve yöneticilerin ilham vermesini sağlamak için, satış hedefleri gerçekçi, eyleme geçirilebilir olmalı ve onlara karşı ölçülen herkesin neye karşı sorumlu olduklarını anlaması için açıkça iletilmelidir.
Nihayetinde, satış hedefleriniz, üstesinden gelinmesi imkansız bir engel değil, siz ve ekibiniz için başarıya giden bir yol haritası olmalıdır.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM