Bir Marka Nasıl Küreselleşir?

Planports Ekibi 11.11.2018 tarihinde yazdı Bu yazı 1770 kere okundu


BİR MARKA NASIL KÜRESELLEŞİR?

Bir veya daha fazla uluslararası pazarda global marka varlığı yaratmak ucuz veya kolay değildir. Ama küreselleşen bir marka her şeye değecektir. Bu yazıda küresel bir markanın ne olduğunu ve marka geliştirmenin fonksiyonlarını inceleyeceğiz.
Küresel bir marka, dünya genelinde tüketicilerle tutarlı bir kimliğe sahip olan markadır. Bir markayı tanımlamak, rakiplerinden ayıran bir isim, terim, işaret, tasarım veya bunların bir kombinasyonu olarak özetlenebilir. Apple’ı Google'ı, Coca-Cola'yı ve IBM'i düşünün. Günümüzde, sosyal medya etkileşimleri, bir markanın küresel boyutta etkileşime girmesine ve duyulmasına olanak sağlıyor.
“Dahası, gittikçe küreselleşen ve birbirine bağlı bir dünyada,“ gelişmekte olan Çin gibi ülkeler artık daha büyük oyuncular haline gelmeye hazırlanıyorlar ve küreselleşme her zamankinden daha önemli hale geliyor. Şöyle bir örneğin gerçek olduğunu varsayalım; küçük bir işletmesiniz ve markanızı küreselleştirmek için gereken kaynaklara sahip olup olmadığınızı merak ediyorsunuz. Dünyada tek bir marka adıyla bir ürün veya hizmet başlatmanın hangi koşulları vardır? Belki de aynı logo ve slogan? Tek bir cevap yoktur, çünkü çok şey size bağlıdır, bağlılığınız ve ek sermaye(çok fazla olmak zorunda değil - sadece iyi bir yasal tavsiye ve çeviri yardımı alabilecek kadar) yeterlidir. Gerçekten küresel bir marka aynı ürün formülasyonuna, aynı temel faydalara, aynı konumlandırmaya, aynı temel değerlere ve kültürlere sahiptir. Ürününüzü şu anda uluslararası olarak sattığınız yeri veya hiç değilse nereye gitmek istediğinizi düşünün. Ürününüzü başka bir yere taşırken verimliliği ve maliyet tasarrufunu arttıran dünya çapında tek bir vizyon kazanmak istiyorsunuz. Elbette, global markayı belirli pazarlar için uyarlamanız gerekebilir, ancak bu her zaman böyle değildir. Bazı pazarlar, global markanızı olduğu gibi alabilir, diğerleri ise minimum düzeyde değişiklik gerektirir.
Peki küresel bir markaya sahip olmanın avantajları nelerdir? İşte sadece birkaçı;

Küresel Farkındalık Oluşturmak
Küresel bir marka yerel bir markadan daha fazla görünürlüğe sahiptir. Markanızı Almanya'ya gönderiyorsanız örneğin; o ülkeye seyahat eden veya ülkede yaşayan potansiyel müşteriler doğrudan ürününüze ulaşır. Yeni bir ülkeye her ürün gönderdiğinizde, markanızla ilgili global farkındalık yaratırsınız.

Ölçek Ekonomisine Ulaşmak
Yeni bir küresel markayı finanse etmek için geliştirme maliyetleri büyük miktarlarda yayılabilir. Bu maliyetler, üretim, pazarlama, insan kaynakları, dağıtım ve nakliye ile sınırlı değildir.

Prestij Faktörü 
Hepimiz havalı şeyleri seviyoruz. Bir markanın global olması, o markaya ekstra prestij kazandırır .

Ürünü Ülkeye Mal Edebilirsiniz.
Markanız küresel bir güç olma noktasına doğru ilerledikçe, markanızın adı ürünün yapıldığı yer ile ilişkilendirilecektir. McDonald's gerçek bir Amerikan markasıdır; Gucci İtalya ve L'Oreal Fransa'dır.

Marka Adı Bir Şirketin Sahip Olduğu En Değerli Kaynaktır
Marka adı, ürün veya hizmet teklifi ile ilişkili pazarın reklamcılık, ürün deneyimi, sosyal medyaya açık olma, iyi niyet ve diğer olumlu özelliklerini kapsar.
Sonuç olarak, ithalat / ihracat başarısı, ürün ve hizmete duyulan tutku ve dünyadaki herkesin eline alma arzusuna bağlıdır. İyi bir ürün ve hizmetle, mükemmel ve kalıcı bir küresel marka yaratmak çok zor değil...

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM