Müşteri Psikolojisini Nasıl Etki Altına Alırsınız?

Planports Ekibi 23.11.2018 tarihinde yazdı Bu yazı 1462 kere okundu


MÜŞTERİ PSİKOLOJİSİNİ NASIL ETKİ ALTINA ALIRSINIZ?

İşletme sahipleri ve pazarlamacılar olarak, hedef müşterilerimiz hakkında yaptığımız varsayımlar ve sahip olduklarını düşündüğümüz satın alma motivasyonları işimizin sağlığı üzerinde güçlü bir etkiye sahip olacaktır.
Dünyanın en güçlü markalarının zihinsel bir listesini yaptığınızda müşteri memnuniyetinin olağanüstü başarıların merkezinde yer aldığını göreceksiniz. Apple, Starbucks, Disney, IKEA ve BMW gibi firmalar, neredeyse fanatik takipçilerinin bir kısmını çekiyor.
Öte yandan, bir araştırma, tüketicilerin neredeyse %90'ının kötü bir müşteri deneyiminden sonra bu markanın rakipleriyle iş yapmaya başladıklarını ve milyonlarca dolarlık gelir ve fırsat maliyeti kaybettiğini ortaya koydu. Bir işletme sahibi olarak, bu tam olarak olmasını istemediğiniz şeylerden biridir.
Hizmet sağlayıcılar için, sadece müşterileri bulma ve başarılı bir şekilde kontrat kazanma eylemi, iş döngüsünde tekrar eden bir nokta haline gelebilir.

Markanızı müşterilere daha çekici hale getirmek için ne gerekiyor? Müşterilerinizin ürün, hizmet veya teklifinizi fark etmesi ve denemeye karar vermesi ne anlama geliyor? 
Şimdi bu soruları yanıtlamaya çalışacağız.

İşyerinde Bencil Olmak Başarısızlık Yaratır!
Sayısız askeri komutanlara ve şirket yöneticilerine ilham kaynağı olan Çin’den Sun Tzu, kendinizin bilinmesinin savaşı kazanmanın anahtarı olduğunu söyler. Kuşkusuz yaptığınız işlerde uzman olmanız, güçlü ve zayıf yanlarınızı tam olarak bilmeniz ve değer teklifinizi potansiyel müşterilerinize aktif bir şekilde tanıtmanız gerekir. Aynı zamanda portföy web sitenizi güncellemeye zaman ayırmanız, geçmiş projelerin geri dönüşü için cazip bir kararlılığa sahip olmanız ve görsel açıdan çekici pazarlama varlıkları oluşturmanız da gerekir.
Müşterilerinizi tanımanız gerekiyor. Bu nedenle önce onları gerçekten bilmek ve ürünlerinizi veya hizmetlerinizi satın alma konusunda onları neyin motive ettiği hakkında daha fazla şey öğrenmek için somut ve kararlı adımlar atmak zorundasınız.
Müşterinizin gereksinimlerine empati göstermeden kendinizden söz etmek, işi yapmakta iyi olsanız bile müşterinin rakibe gitmesine neden olacaktır.
Müşteri katılımı zaman zaman birçok Amerikan şirketi ile bir savaş oyunu haline dönüştü. Gerçek bir savaştan farklı olarak, hizmet sağlayıcılar ve müşterileri arasındaki ilişki, aralarındaki işlemlerin karşılıklı olarak faydalı olduğu varsayımına dayanmaktadır.
Bu nedenle, müşteri katılımını hem siz hem de müşterileriniz için bir kazanç haline getirmek için yedi adım:
1. Araştırmanızı Yapın: Müşterinizi araştırmak, kültürlerini araştırmak, ihtiyaçlarını çözmek ve beklentilerini yönetmek için ekstra zaman ayırın.
2. Yol Gösterici Olun: Müşterilerinize işlerini tanıdığınızı ve hedeflerine önem verdiğinizi, işlerinin belirli bir alanında başarılı olmalarına yardımcı olacak bir yol haritası çizerek gösterin.
3. Taktikleri tartışın: Müşterinin, stratejinizin (süreç, iş parametreleri, vb.) hedeflerine ulaşmalarında nasıl yardımcı olacağını anlamasına yardımcı olun. Muhataplarınızda ve belgelerinizde eylem dilini kullanın, müvekkillerinizi iyi bildiğiniz konusunda güvence altına alacak bir güven ortamından istifade edin.
4. Katılım Kurallarınızı Belirleyin: Müşterilerinizle yapılan sözleşmelerin kapanması söz konusu olduğunda ne kadar yüksek ve düşük tutarda olursanız olun kurallarını yerine getirin.
 5. Alıcı Türlerinizi Tanın: Her birinin kendi öncelikleri ile ilgilenen farklı bir yaklaşımı gerektiren üç çeşit alıcının olduğunu anlayın. Pazarlamacılar müşterileri sınıflandırır:
  • Müşterilerin% 15'i: Anlaşılabilir bir şekildedir ve bunlar her işletme sahibi ve serbest çalışan tarafından en çok tercih edilen müşterilerdir. Bunları, ele aldığınız projenin ilerleyişinin yanı sıra oluşturmaya yardımcı olduğunuz değerle ilgili olarak düzenli ve güncel bir şekilde tutun. Onlara verebileceğiniz tüm uygun premium hizmetleri sunun.
  • Müşterilerin % 25: Bu grup bütçeyi önceliklendirdiğinden, akıllı servis paketleri sunduğunuzdan emin olun ve ödüllerinizi daha kabul edilebilir hale getirmek için yeniden değerlendirin.
  • Müşterilerin % 60: Bu müşteriler orta noktayı işgal eder ve büyük olasılıkla portföyünüzün büyük bir bölümünü oluşturacaktır. Sonuçları ve başarıyı vurgulayan dili kullanarak onları motive tutun.
6. Süreli hareket edin: Kilometre taşları, son tarihler ve diğer zaman dilimlerini ayarlarken bir aciliyet duygusu oluşturun. Buna, bir teklife yanıt verebilecekleri müşterilere verdiğiniz süre dahildir.
7. İyi bir şey için savaşın. Markanızı, kendinizden daha büyük bir şeyle ilgilendiğinizi göstererek ayırt edin. Belki de gerçekten önemsediğiniz bir fikir, savunuculuk ya da organizasyon... Alanınızdaki en iyi çıktıyı sağlamanız için bir uzman olduğunuzu iddia etmenizi sağlayacak konu uzmanlığınızı daraltabilirsiniz. Siz ve müşteriniz aynı değerleri veya savunucuları paylaştığınızda bu sihir gibi çalışır. Hizmet gelirinizin bir kısmını bu nedenlere gerçekten bağlarsanız, bunun daha inandırıcı olacağını unutmayın.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM