Bitcoin Nedir?

Planports Ekibi 17.10.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1293 kere okundu


BITCOIN NEDİR?


Bitcoin, herhangi bir merkezi otoriteye girmeye gerek kalmadan dolaşan dijital bir para birimidir. Başka bir deyişle, bir merkez bankasının gözetimi altında değildir. Bu bir tür şifreleme para birimidir. Bir şifreleme para birimi, işlemlerin güvenliğini sağlamak için şifreleme kullanan bir değişim aracıdır. Şifreleme, verileri depolamak ve iletmek için özel bir yöntemdir.

Bitcoin bir dijital para birimidir, yani elektronik olarak mevcut bir para birimidir. Başka bir deyişle, internet parasıdır.  Dolar, pound veya euro'dan farklı olarak, merkezi bir para birimi değildir. Ancak, hala gerçek para gibi çalışır.

Aslında, çevrimiçi nakit olarak çalışan dünyanın ilk tamamen merkezi olmayan dijital ödeme sistemidir.

Satoshi Nakamoto, ilk olarak 2008 tarihli bir makalede kripto para birimi fikri önerdi.

Bitcoin saygınlık kazanıyor


Ekim 2014'te, dijital para birimi ünlü bir destekçi kazandı. Dünyanın en zengin bireylerinden Bill Gates, şifreli para birimini 'heyecan verici' bulduğunu ve çok ucuz olduğu için sevdiğini söyledi.

Bay Gates, Bloomberg ile röportajda şunları söyledi:

“Bitcoin heyecan verici çünkü ne kadar ucuz olabileceğini gösteriyor. Bitcoin, fiziksel olarak aynı yerde olmanız gerekmediğinden, para biriminden daha iyidir. Ve elbette büyük işlemler için para birimi oldukça rahatsız edici olabilir. ”
Ancak, Gates, kullanıcıların çevrimiçi para biriminin anonimlik özelliği nedeniyle dikkatli olmaları gerektiğine de dikkat çekti. Ek olarak, para aklayanların ve teröristlerin kripto para birimini kullandıklarından bahsetti.

Bitcoin'in tarihi


2008 - Satoshi Nakamoto çevrimiçi bir bildiri yayınladı. Rapor, merkezi olmayan bir dijital para biriminin kullanılması fikrini ana hatlarıyla açıkladı.

2009 - İlk müşterinin hizmete girdiği Bitcoin piyasaya sürüldü.

2010 - Laszlo Hanyecz, para biriminin ilk gerçek dünya işlemini gerçekleştirdi. Papa John’lardan bir teslimat almak için 10.000 bitcoin ödedi.

2011 - Wikileaks ve diğer bazı kuruluşlar, Forbes'e göre adsız Bitcoin bağışları almaya başladı.

2011 - Bitcoin döviz kuru önemli ölçüde düştü. Haziran ayında 30 dolar oldu ve ardından Ekim ayında 2 doların altına düştü.

2012 - BitPay, bitcoinlerin kredi kartı kullanımına zorlayıcı bir alternatif olduğunu söyledi.

2013 - Almanya resmen şifrelemeyi finansal bir araç olarak kabul etti. Finansal bir araç, insanların alabilecekleri ve satabilecekleri farklı taraflar arasındaki parasal bir sözleşmedir.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM