Blog (İçerik) Pazarlama Nedir?

Planports Ekibi 03.11.2018 tarihinde yazdı Bu yazı 3874 kere okundu

BLOG PAZARLAMA NEDİR?
 
Yıllardan beri, birçok farklı çevrimiçi pazarlama stratejileri geliştirilmiştir. Günümüzde popüler olan  yöntemlerden biride blog (içerik) pazarlamasıdır. Çok çeşitli avantajları olan Google ve Bing gibi farklı arama motorlarından yararlanan bir yaklaşımı içerir.
Blog (içerik) pazarlama, web sitenizin bloğunda metin, ses veya video içeriği oluşturmayı kapsar. Bir markanın keşfedilebilirliği üzerinde doğrudan bir etkisi olan bir uygulamadır.
Bir kişi çevrimiçi arama yaparken, arama sonuçlarında yazılan kelime öbekleriyle alakalı kaliteli içerik sunan web siteleri ile karşılaşır. Markaların görünürlüklerini ve arama motor trafiğini artırmasına da olanak tanır.
Birçok pazarlama şirketi, işlerini geliştirmek için kullandıkları bu pazarlama yönteminde başarı sağlamışlardır.
Tüm pazarlama yöntemleri gibi, blog pazarlama da içerisinde avantaj ve dezavantaj barındırır.
Blog pazarlamanın avantajları
Blog pazarlama uzun vadeli bir stratejidir. Düzgün yapıldığında, inanılmaz sonuçlar getiren oldukça etkili bir pazarlama yöntemidir. Aşağıdaki maddeler işletmeniz için blog pazarlamanın ana avantajlarıdır:
Web sitenize organik trafik artışı: Bir blog pazarlama stratejisinin temel amacı sitenize organik trafik getiriyor olmasıdır. Sitenizde ne kadar çok kişi bulunursa, ürünlerinizi veya hizmetlerinizi satın alma olasılığı yüksek olan potansiyel müşteri sayısı o kadar artar.
İşinde bir otorite olmak: İnsanlarla paylaştığınız içerik ne kadar iyi olursa, markanızın sahip olacağı etki de artar. Aktif olarak blog yazdığınızda markanız canlı olur ve insanlar markanıza güven duymaya başlar. Daha fazla kişi, sizin işinizde bir otorite olarak sizi görürse, satışlarınızda aynı oranda artar. Dönüşüm oranlarını artırmak ve kaliteli ürünler sunmak için güçlü bir harekete geçirici mesajınız olduğunuzu varsayar.
Düşük maliyetli reklamcılık: Blog pazarlama nispeten ucuzdur. Yapmanız gereken tek şey düzenli olarak blogunuzda yayınları yayınlayacak bir yazar bulmaktır. Çoğu zaman, bir şirketin içindeki çalışanlar içerik yazabilirler veya hatta içerik oluşturmaya zaman ayırabilirler. Yaklaşımı ne olursa olsun, diğer yöntemlerle karşılaştırıldığında, bu, markanızı tanıtmanın en ucuz yollarından biridir.
Uzun vadeli sonuçlar: Bir blog pazarlama stratejisinin yürütülmesi, uzun vadede orada olmanız anlamına gelir. Blogunuz en az bir yaşında ve yeterince yararlı içeriğe sahip olduğunda bazı ciddi sonuçlar bekleyebilirsiniz . Ancak, sonuçlar gelmeye başladığında, iyi ölçeklenir, hem ilk hem de son gönderi eşit olarak geçerli hale gelir.
Diğer çevrimiçi pazarlama kanalları için harika bir temel . Hangi dijital pazarlama yaklaşımını planlıyor olursanız olun, bir blog oluşturmanız gerekir. Sosyal medya pazarlaması, gelen pazarlama ve e-posta pazarlaması için gerekli bir temeldir . Bu olmadan, istikrarlı bir pazarlama yaklaşımı yaratmak neredeyse imkansızdır.
Bu faydalar önemli olsa da, blog pazarlaması bazı tabloları bir araya getirir. Hadi bunların ne olduğuna bir bakalım.
Blog pazarlamanın eksileri
Blog yazmanın bazı olumsuz yanları da vardır. Yani, bir blog yazmaya başlamadan önce, bunların farkında olduğunuzdan emin olun. Size iyi sonuçlar getirecek daha iyi bir plan oluşturmanıza yardımcı olacaktır:
İyi içerik oluşturmanın zamanını alır: Zaman yatırımı, yüksek kaliteli içerik oluşturmanın en büyük olumsuz yönüdür. Blogunuza zaman ayırmanıza olanak sağlayacak bir plan oluşturmanız gerekir. Tüm süreç oldukça talepkardır, ancak doğru yapıldığında inanılmaz derecede ödüllendiricidir.
Sonuçlar yavaş yavaş gelecek: Yüksek kaliteli blog faydaları sonradan yolda görülebilir. İnsanların ondan uzaklaşmasının temel nedeni budur. Bir yazarın yalnızca bir yıl boyunca yaptığı bloglamadan sonra faydalarını hissetmesini sağlama riski, herkesin almak istemediği bir şeydir.
Tutarlı olmalısın: Tutarsız bir bloga sahip olmak hiç blog içermemekten daha kötüdür. Tutarsızlık hem müşteriler hem de arama motorları tarafından fark edilecek ve markanıza kötü bir imaj getirecektir.
Bu avantajlardan haberdar olmak, daha iyi bir blog pazarlama stratejisi oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Bir blog oluşturmaya başlamadan önce, verimli hale getirmenin biraz zaman alacağını bildiğinizden emin olun. Blog pazarlamasının başarılı olmasını sağlamanın tek yolu tutarlı  ve alakalı içerik oluşturmaktır.
Blog pazarlama ipuçları
Blog pazarlama kampanyanızı başlatmadan önce bir ses planı oluşturmanız gerekir. Blogunuzun işletmeniz üzerinde ne kadar yüksek bir etki yapacağını belirlemenin tek yolu budur. Teknik anlamda bir web sitesi blogu oluşturmak kolaydır . Gerçek meydan okuma, oluşturacağınız içerik türüne bakmaya başladığınızda ortaya çıkıyor .
Doğru yönde ilerleyeceğinize dair birkaç ipucu inceleyelim;
Hedef kitlenizi tanımlayın: Bu blogu kime yazıyorsunuz? Kendinize sormanız gereken ilk soru bu. Blogunuz için doğru konuları seçmenize izin verecek ve oluşturmanız gereken belirli bir içerik stili oluşturmanıza yardımcı olacaktır.
Bir yayın programı oluşturun: Yazmaya başlamadan önce bir taahhütte bulunun. Ne sıklıkla yazmayı planlıyorsunuz? Haftada bir kez mi olacak? Haftada üç kez? Her gün?
Ne tür yayınlama programı oluşturursanız, ona bağlı kaldığınızdan emin olun. Elinizde ne kadar zaman geçirdiğini göz önünde bulundurun ve buna göre bir yayın programı oluşturun.
10-15 blog yazısı hazırladığınızdan ve programın gerisine düştüğünüzde bunları kullandığınızdan emin olun. Acil durumlarda yedek parçaların bulunduğundan daima emin olun; tutarlı kalmanıza yardımcı olacaktır.
Önemli içerikler oluşturun: Ne anlama geliyor bu? Kitlenizin yararlı bulacağı içerikler oluşturmalısınız. Bilginizi sektördeki diğer insanlarla paylaşın. Yüksek kaliteli içerik, blogunuzu başarıya dönüştürmenin tek yoludur. Bu tür içerikler oluşturmak daha fazla zaman alacaktır, ancak uzun vadeli sonuçlar çok daha iyi olacaktır.
Ne yazacağınıza karar verin, kendinizi müşterinizin ayakkabısına koyun ve ne tür bir bilgiyi yararlı bulacağını düşünün.
Farklı ortamlar kullanın: İçeriğinizi video, resim ve ses içeriği ile zenginleştirin. İnsanlar farklı içerik tüketmekten keyif alır. Daha iyi sonuçlar getireceğinden, ziyaretçileriniz için daha fazla seçenek sağlayın. Ek olarak, görüntüler ve video materyalleri daha yüksek bir paylaşım potansiyeli taşımaktadır. Dolayısıyla, içeriğinize istatistik sağladığınız bir sonraki sefer, bir infografik eklemeyi düşünün; İnsanların çok daha fazlasına ulaşacaktır.
Hedeflerinizi bilin: Blog pazarlama stratejinizi planladığınız andan itibaren, içeriğinizle neyi başarmak istediğinizi düşünmeye başlayın. Daha yüksek trafik istiyor musunuz? Daha iyi dönüşüm oranları istiyor musunuz? Yüksek marka yetkisi ister misiniz?
Bu hedefleri düşünmek içeriğinizin yönünü seçmenize yardımcı olacaktır.
Bir tanıtım planı yapın: Bir blog yayını yayınladığınızda her şey bitti demek değildir. İçeriğinizi tanıtmak için kullanabileceğiniz stratejileri düşünmelisiniz. Etkileyicilere ulaşın ve bir sosyal medya varlığı oluşturun. Blog tanıtmanız için harika bir başlangıç noktası olacaktır.
Sonuçları takip edin, iyileştirin ve tekrarlayın: Yukarıdaki tüm adımları attıktan sonra, Google sayfalarını dışarı çekme ve içeriğinizin ne kadar iyi performans gösterdiğini görün. En çok görüntülenme ve paylaşıma sahip içerik türlerine bakın. Sonuçları analiz edin ve daha iyi performans için planlarınıza ince ayar yapın. Bundan sonra, tüm süreci tekrarlayın.
Bu ipuçları, işinizin geleceği üzerinde önemli bir etki yaratacak, doğru blog pazarlama stratejisini oluşturmanıza yardımcı olacaktır.
Sonuç
Artık blog pazarlamanın ne olduğunu ve nasıl yapılacağını öğrendiğinize göre, blog pazarlama planları yapmaya başlama zamanı gelmiş demektir. Kalitenin her zaman kalıcı olduğunu unutma. Bu nedenle, blog içeriğinizin her parçasının iyi araştırıldığından ve okuyucu için değeri olduğundan emin olun. Blogunuz güvenilir bir kaynak haline geldiğinde sonuçlar daha sonra ortaya çıkacaktır. Ve eminiz ki sonuç her zaman tatmin edici olacaktır.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM