Blog ve Web Sitesi Arasındaki Farklar

Planports Ekibi 28.11.2018 tarihinde yazdı Bu yazı 2734 kere okundu


BLOG VE WEB SİTESİ ARASINDAKİ FARKLAR?

Temel olarak, bir blog her zaman bir web sitesidir, ancak bir web sitesi her zaman bir blog değildir. Örneklendirecek olursak; kola her zaman sodadır, ama soda kola değildir.
Bloglar ve web siteleri birbirleriyle benzer şekilde ilişkilidir.

Tam olarak bir blog nedir?
Bloglar genellikle kronolojik sırayla sunulan iletilere sahip bir kişi veya küçük bir grup tarafından yönetilir ve en yeni içerikler önce gelir.
Bloglar da neredeyse bir diyalog tarzında sunulur. Genellikle oldukça gayri resmi ve küçük bir uygulama ile çalıştırmak kolay olabilir.
Artık şirketler de bilgi içeriği üretmek ya da uzmanlık alanlarında bir otorite olarak tanınmak için bloglar hazırlıyorlar.
Bloglar ayrıca, yorumların biraz hantal ve zaman alıcı olmasına rağmen, kullanıcıların yorumları bırakabileceği bir bölüme de sahiptir.
İnsanlar genellikle bloglarını yalnızca düşüncelerini, fikirlerini ve hobilerini yayınlamak için başlatırlar.

Web sitesi nedir?
Bir blog aslında bir web sitesi türüdür. Ancak bloglar, yeni içerikle düzenli olarak güncellenir. Bazen bloglar da daha büyük bir sitenin parçasıdır. E-ticaret markaları, kullanıcılarına marka hakkındaki gelişmeleri aktarmak için genellikle kendi bloglarına sahiptir. Özetle, e-ticaret, blog, şirket tanıtım web sayfaları, haber siteleri gibi farklı web uygulamalarına verilen ortak isimdir.

Bir Web Sitesi Oluşturmak İçin Ne Tür Yazılım Kullanılır?
Web siteleri WordPress platformunda da oluşturulabilir, ancak genellikle yazıların yerine sayfalar ile yapılandırılırlar. Bazen insanlar Wix, Shopify, Weebly ve diğerleri gibi başka platformları da kullanırlar.

İşletmem için bir web sitesine veya blog'a ihtiyacım var mı?
Bunun cevabı, neyi başarmaya çalıştığınıza çok bağlıdır. İçeriğiniz için sık sık bir güncelleme yapmaya ihtiyaç duymayan bir işiniz varsa, örneğin bir hizmet işletmesi veya bir yerel tuğla ve mağaza gibi kurumsanız, bir web sitesi sizin için yeterli olabilir.
Hitap ettiğiniz kitle ile güçlü ilişkiler geliştiren ve çok fazla bilgi güncellemesi gerektiren bir işiniz varsa, blog daha çok işe yarayacaktır.
Pek çok işletme, ana web siteleriyle statik sayfalara ve blog barındıran bir alt alana sahip bir kombinasyon yaklaşımı kullanır.

Neden Blog?
Hem bireylerin hem de şirketlerin blogları barındırmasının birçok nedeni var. Aşağıda bu nedenlerden bazıları yer almaktadır;
  • Bloglama, web sitenize daha fazla kullanıcı getirebilir.
  • Birçok bireysel blogcu, blog'larından satış ortaklığı pazarlaması gibi farklı para kazanma yöntemleri kullanarak para kazanır.
  • Bazen blogcular sadece yaratıcılığını ve yeteneklerini sergilemek için blog yazarlar.
  • Blog oluşturma, bulunduğunuz sektörde otorite oluşturmanıza yardımcı olabilir.
  • Düşüncelerinizi dünyaya taşımak için harika bir format özelliği taşır.
Web Sitesi ve Blog Arasındaki Farkın Anlamı
Bugünlerde bir web sitesiyle blog arasında gerçekten bir fark yok. Çoğu blog ve web sitesi içerik yönetim sistemi, daha kronolojik sıraya göre sayfalar oluşturmanıza olanak tanır ve ters kronolojik sırayla listelenen blog gönderileri oluşturmanıza olanak tanır.
Çoğu kişi daha fazla statik sayfa (örneğin bir ana sayfa, sayfa, iletişim sayfası ve satışla ilgili sayfalar) oluşturmakta ve bir blog aracılığıyla sitelerini yeni içeriklerle düzenli olarak güncellemektedir.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM