Boşluk Analizi Nedir?

Planports Ekibi 28.11.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 4067 kere okundu

BOŞLUK ANALİZİ NEDİR?

Boşluk analizi (bir diğer adıyla GAP analizi), mevcut durumun yerine ne olabileceği ile şirketin mevcut performansının karşılaştırmasıdır. Başka bir deyişle, gerçek performansa karşı hedef performansın değerlendirilmesidir. Boşluk analizi, şirketlerin şu anki durumlarından gelecekteki durumlarına geçebilmek için ne yapmaları gerektiğini bulmak için kullandıkları bir tekniktir. Özellikle, arzu ettikleri bir gelecek durumu analizidir.Bilgi teknolojisinde, bir şirketin bilgi sistemleri arasındaki performans farklarını değerlendirmenin bir yoludur. Amaç, bilgi sistemlerinin veya yazılım uygulamalarının şirketin iş gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığını belirlemektir.

Boşluk Analizi ve SWOT Analizi

Bu terimi, oldukça farklı olan SWOT analizi ile karıştırmayın. SWOT analizi, gelecekteki aktiviteleri planlar.Boşluk analizi basitçe şirketin şu an nerede olduğuna bakar ve olmasını istediğiniz yere benzetir.
Creately.com'a göre;
“SWOT analizi şirketi emsallerine göre değerlendirirken, boşluk analizi performans eksikliklerini tespit etmek için bir iç değerlendirmedir.”
Genellikle kısa vadeli hedeflere ulaşmak için boşluk analizleri yaparız. Şirketlerin hedefleri asıl amaçlarıdır. SWOT analizleri de uzun vadeli planlamanın bir parçasını oluşturur.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM