Covid-19 Pazarlamayı Nasıl Etkiledi?

Planports Ekibi 27.05.2020 tarihinde yazdı Bu yazı 928 kere okundu

COVID-19 PAZARLAMAYI NASIL ETKİLEDİ?

Tüketicilerin alışverişi nasıl gelişiyor. Ürünlere olan aşırı talep, tüketicilerin sadakatlerini bir tarafa bırakıp herhangi bir yerden sipariş vermekten başka seçeneklerinin olmadığı anlamına gelir. Ve işletmeler tüketiciye ulaşmak için, yaşamın sorunlarını çözerken teknolojiyi kullanmanın yeni yollarını bulmak için yaratıcı düşünmek zorundalar. New Market Advisor'ın yeni bir raporu, kalıcı davranış değişikliğine yol açan bazı faktörler olduğunu açıkladı.

Temel Motivasyon değişikliği
Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisini dikkate alalım. Bir krizde, bu ihtiyaçların önceliklendirilmesi kısa vadede değişir, ancak kısa sürede orijinal yerlerine geri döner.




İnsan olarak herhangi bir krizin başlangıcında temellere dönüyoruz ve kendimize temel ihtiyaçlarımızı nasıl karşılayabileceğimizi soruyoruz, kendimizi nasıl beslediğimizi ve kendimizi nasıl güvende tuttuğumuzu yeniden değerlendiriyor ve yeniden keşfediyoruz. Tüketiciler olarak aniden benlik saygısı ve kendini gerçekleştirmeye daha az önem veriyoruz. Bu kısa vadeli bir tepkidir. Gıda ve güvenliğin temel ihtiyaçları önceliklidir ve koronavirüs sırasında gıda ve temel mallarda arz sıkıntısı olduğunu görebiliriz.Zaman geçtikçe, ihtiyaçlarımızı karşılamanın yeni yollarını anladığımız için piramitte ilerliyoruz. Örneğin - Güvenlik ve koruyucu ekipman satın alma, el dezenfektanları satın alma ve büyükanne ve büyükbabaları çocuklarımızdan uzak tutma ihtiyacımızın hepsi yeni yaşam biçimleridir. Sevgi ve aidiyet…Kayıp zamanları telafi etmek için arkadaşlarımızla ve ailelerimizle bağlantı kurma ihtiyacımız. Tüm bunlar motivasyonlarımızın değiştirdiği gibi nasıl ve ne tükettiğimizde de bir adaptasyona yol açmıştır.
Bir şeyler yapmanın yeni yollarını keşfetmeye başlıyoruz. Önceki görevleri yerine getirmek için yeni teknolojiler, ihtiyaçlarımızı karşılamak için mal tedariki arayışımızda bulunan yeni mağazalar kullanılıyor. Tüketiciler genellikle yapmayacakları zaman denemeye başlar ve birçoğu bu yeni yolların eskisinden daha iyi performans gösterdiğini ve asla geri dönmeyeceğini görebilir.
Kendinden izolasyon büyük bir atalet kırıcıdır. Örneğin, günlük alışveriş yapmak için yerel dükkanlarını ziyaret eden yaşlı bir çift, artık çevrimiçi olarak haftalık alışverişi tamamlamaya zorlandı. Ya da alternatif olarak yerel mağazalar, iş yapma biçimlerini değiştiriyor ve ürünlerini topluluk uygulamaları ve şemaları aracılığıyla tüketicinin kapısına getiriyor. Bu alışkanlıkların değiştirilmesi, asla normale dönmedikleri anlamına gelebilir.
Dediğimiz gibi, değişen davranışlar yeni alışkanlıklar haline gelir ve eski yöntemlere dönme konusunda isteksiz olabiliriz. Keşfedilen yeni markalar eski markaların unutulmasına yol açabilir.
Eskiden yüz yüze gerçekleşen buluşmaların, çevrimiçi ortamda daha fazla kişiyle bağlantı kurularak ve haftalık Hangout veya zoom çağrılarıyla devam ettiğini görebilirsiniz. Tüketicilerin birlikte programları izlemesine izin veren Netflix partileri, bunun Netflix için yeni bir yol olduğu anlamına gelebilir.
Yedek odayı bir ev ofisine veya bir spor salonuna dönüştürmek, artık evde görevlerimizi yerine getirecek ekipmana sahip olduğumuz anlamına geliyor.
Bu değişiklikler temel değildir, ihtiyaçlar hiyerarşisi uzun vadede aynı kalır. Değişiklikler, bir şeyler yapma şeklimizde çok küçük değişimlerdir, ancak birlikte tüketici için bir fark yaratırlar. Tüketiciye ihtiyaçlarını karşılama yollarında daha fazla seçenek sunarlar.
Bugün bir marka olarak kısa vadede krizi seyrederken ve uzun süre beklerken, sağlam bir stratejik plan şarttır.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM