Crm Programları Neden Önemlidir?

Planports Ekibi 10.05.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1037 kere okundu

CRM PROGRAMLARI NEDEN ÖNEMLİDİR?


Müşteriler, yeni bir ürün veya hizmeti öğrenme fikrinden kolayca korkuyorlar. Bunun nedeni işlemlerin genellikle kafa karıştırıcı ve zaman alıcı olmasıdır. Bir CRM, süreci kendi kendine hizmet eden ve ağrısız hale getirerek işe alımlarda yardımcı olabilir. Örneğin, çalışanlar şirketinizdeki iş akışlarını tetiklemek için kişi kayıt alanlarını özelleştirebilir. Bu iş akışları çalışanlara, müşteriyle ne zaman ve hangi eylemlerde bulunacaklarını gösterir.

Müşteri İletişimini Kişiselleştirin

Müşterilerin yaklaşık %41’i zayıf kişiselleştirme nedeniyle çalkalanıyor. Bununla birlikte, bir CRM tüm müşteri bilgilerinizi ekibinizin emrinde tutar ve temsilcilerin müşterilerinizle her yeni etkileşimi kişiselleştirmesini sağlar. Örneğin, bir müşterinin irtibat kaydını alabilir, derhal marka ile ilgili kötü deneyime sahip olup olmadıklarını hemen belirleyebilir ve ardından potansiyel kayıplardan kaçınmak için adımlar uygulayabilirler. Ya da tam tersi durumda, müşteri işyerinde sürekli alışveriş yaparsa satın alımlarını takip edebilir ve müşteri sadakatini ödüllendirebilir.

Müşteri İlişkilerini Güçlendirmek

Müşteri ilişkileri, şirket ile müşteri arasında güven tesis edilerek geliştirilir. Bir CRM, daha sonra başvuruda bulunabilecek önemli müşteri bilgilerini depolayarak bu güvenin oluşturulmasına yardımcı olabilir. Müşteriler genellikle bir işletmeyle birden fazla kez etkileşime girerler, böylece her etkileşimi gelecekteki analizler için kaydetmeye yardımcı olur.Örneğin, uzun vadeli destek vakaları üzerinde çalışan servis ekipleri için en faydalı olanı budur. Bir çözüm bulmak için gerekli olanın ortaya çıkması durumunda, erken referansta bulunulan küçük bir detay veya veri parçası olabilir. Verilerinizi uygun şekilde organize etmek, zaman içinde müşteri ilişkilerini güçlendiren bir cevap bulurken destek ekibinizi daha güvenilir hale getirir.

Müşteri Bilgisine Hızlı Erişim

CRM'in temel işlevi, müşterilerinizle ilgili nicel ve nitel verileri organize etmek ve saklamaktır. Bu, destek ve servis anlaşmaları gibi şirketle geçmiş etkileşimlerini de içerir. Bir müşteri servis ekiplerinize ulaştığında, temsilcileriniz markanızla olan iletişim geçmişine hızlı bir şekilde bakabilir ve aynı yanıtları tekrarlamaktan kaçınabilir. Bu, uzun vadeli, müşteriye yönelik konularda çalışan teknik destek ekipleri için oldukça faydalıdır.

Müşteri Memnuniyetini Arttırın

Bir CRM, şirketinizde müşteri memnuniyetini artıracak çünkü her müşterinin özel ihtiyaçlarına yol haritası görevi görecektir. Her bir etkileşim merkezi bir yazılımda saklandığından, temsilciler bir müşteriye yaklaşmada en iyi yöntemi belirlemek için geçmişteki anlaşmaları analiz edebilir.Bu, özellikle değerli müşterileri elde tutmak için önemlidir. Araştırmalar, en sadık müşterilerinizin %10'unun ziyaret başına ortalama müşteriden üç kat daha fazla harcadığını gösteriyor. Bu, işinizi başka bir yere götürmeden önce bu müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak için işinize önemli bir baskı uygular.
CRM’ler verileri sınıflandırır ve ekibinize olumlu müşteri etkileşimleri üreten kaynaklar sağlar. Yukarıda sıralanan avantajları kullanarak işletmeler, veri yönetimini optimize etmek ve müşteri deneyimini geliştirmek için CRM'lerini kullanabilirler.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM