Proaktif Müşteri hizmetleri

Planports Ekibi 09.05.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 2058 kere okundu
PROAKTİF MÜŞTERİ HİZMETLERİ

Proaktif müşteri hizmetleri, temsilciler müşterilere ulaştığında ve istenmeden çözümler sunduğunda ortaya çıkar. Bu, müşterilerin beğenebileceği yeni ürünler veya hizmetler sunmak, müşterilere hatalar ve aksaklıklar hakkında derhal bilgi vermek veya yalnızca bir müşteri deneyimini geliştirmek için kendi yolunuzu terk etmeyi içerebilir.
Proaktif müşteri hizmetlerinin ardındaki mantık, şirketinizin satın alma noktasının ötesinde, müşterileri için yukarıda ve öteye gitmek istediğidir. Güvenilirliğinizi kanıtlamak ve müşteri sadakatini arttırmak istiyorsunuz, böylece ortaya çıkmadan önce müşterilere karşılıklı yarar sağlayacak bir ilişki yaratan çözümler sunuyoruz.
Ancak, tüm müşteri hizmetleri proaktif olarak gerçekleşemez. Reaktif müşteri hizmetleri aynı derecede değerlidir ancak farklı senaryolar için ayrılmıştır.
Proaktif ve Reaktif Hizmet
Proaktif müşteri hizmetlerini aşı olmak gibi düşünebilirsiniz. Vücudunuzun gelecekte onu etkileyebilecek bir virüse karşı proaktif bir şekilde korunması. Proaktif müşteri hizmetlerinin henüz gerçekleşmemiş sorunlara çözümler sunmasına benzer bir şekilde yani.
Reaktif müşteri hizmetleri reçetesiz satılan ilaçlar gibidir. Vücudunuzun zaten onu etkileyen bir hastalığa karşı reaktif bir tedavisidir. Reaktif müşteri hizmetlerinde, bir problem ortaya çıktıktan sonra temsilci adım atar.
Hiçbiri diğerinden daha iyi veya daha kötü değildir. Aslında, en iyi durum senaryosu hem proaktif hem de reaktif müşteri hizmetlerini bir araya getirmektir. Bir müşterinin satın alma davranışındaki kalıpları fark ettiğinizde uygun proaktif çözümler sunarsınız. Müşteri ürünleri hakkında soruları olduğunda, bu soruları reaktif olarak cevaplayın ve başarıya yönlendirin.
Proaktif Müşteri Hizmetlerini Uygulamaya Yönelik 8 Adımlı Rehber
1. Anket gönderin
2. Bir bilgi tabanı oluşturun
3. "Beğenebileceğiniz Ürünler" özelliğini tanıtın
4. Bir e-posta bülteni başlatın
5. Otomatik veya SMS zamanlama seçeneklerini ekleyin
6. Sosyal medyanızı izlemeye başlayın
7. Bir sadakat programına başlayın
8. Hatalarınızı söyleyin

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM