CRM Programlarını Neden Kullanmalıyız?

Planports Ekibi 13.02.2018 tarihinde yazdı Bu yazı 1394 kere okundu

CRM PROGRAMLARINI NEDEN KULLANMALIYIZ?


‘’CRM programlarını neden kullanmalıyız?’’ sorusunun cevabı özetle şudur; satışı planlamak, yönetmek ve arttırmak. CRM (Customer Relationship Menagement) yani müşteri ilişkileri yönetimi programları tamamen işletmelerin satışlarını ve satış odaklı faaliyetlerini daha kolay yönetebilmeleri için tasarlanmıştır. CRM programı ile müşterilerinizi, tedarikçilerinizi, toplantılarınızı, etkinliklerinizi, satış tekliflerinizi ve satış fırsatlarını kolayca organize edebilirsiniz.  Öncelikli hedef küçük ve orta ölçekli şirketlerin müşteri sayılarının ve satış cirolarının artırılmasıdır.

CRM programlarını niçin kullanmalıyım? sorusunun bir diğer açıklaması ise; müşterilerinizi doğru tanımak ve ona göre bir satış stratejisi uygulamaktır. Bu durum rekabetin arttığı günümüz şartlarında sizi bir adım öteye taşıyacaktır. CRM programı size kağıtsız ve tamamen herşeyin kayıt altında olduğu güvenilir bir ortam sağlar. Bu şekilde personellerinizi, müşterilerinizi, tedarikçilerinizi  ve satış planlarınızın doğru işleyip işlemediğini takip edebilirsiniz.

CRM programının bir diğer avantajı ise etkinlik modülünün olmasıdır. CRM deki bu modül sayesinde geçmiş ve gelecek olan bütün toplantılarınızın, görüşmelerinizin ve etkinliklerinizin takibini tek bir takvim üzerinde yapabiliyorsunuz. Bu sayede satış sürecinin tam ortasında olan müşterilerinizle sürekli iletişimde kalmanız hedeflenir. Planladığınız etkinliklere katılımcı ekleyebilir ve bunların görüşmeye katılma takibini yine CRM programı üzerinden yapabilirsiniz.

CRM programlarını kullanmanız için bir diğer neden de satış fırsatları yaratabiliyor olmanızdır. Gerçekleştirilen satış görüşmesi eğer olumlu geçti ise veya satışla sonuçlanabilecek bir fırsatla karşılaştıysanız bu sizin için satış fırsatı anlamına gelir. Aynı zamanda farklı aşamalar gerektirir; ilk görüşme, tanıtım, değerlendirme ve satış gibi evreler içerir. Bu evreler/aşamalar satışı sonuçlandırmak için hangi aşamaları başarıyla takip etmeniz gerektiğini ifade eder. Satış fırsatı eklediğiniz taktirde ay sonunda raporlarınızı incelerken o ay ki girişimlerinizin kaçı satışa dönüşmüş kaçı kaybedilmiş ve bunların oranı gibi istatistikleri görebilir ve bu orana göre atılımlarda bulunursunuz.

CRM programlarının bir diğer özelliği de teklif verebilme olanağınızın olmasıdır. Tekliflerinizi elektronik ortamda hızlıca oluşturabilir,  müşterilerinize gönderebilir ve aynı zamanda teklifi satışa çevirebilirsiniz.


CRM programı tercih ederken, yukarıda bahsettiğimiz tüm bu fonksiyonların olmasına dikkat edin. Mümkünse satın almadan önce uzun uzun testler yapın ve iyice deneyin. Unutmayın, CRM programlarını kullanabilmek için yalnızca iyi bir yazılım almanız yetmez, sizin de sürece hakim olmanız ve iş yapışınızı CRM süreçlerine göre planlamanız gerekir.


İyi çalışmalar dileriz.


Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM