CRM programlarının maliyetleri düşürmeye etkileri

Planports Ekibi 23.02.2022 tarihinde yazdı Bu yazı 666 kere okundu
CRM programlarının maliyetleri düşürmeye etkileri

crm programlarının maliyet düşürme etkisi

CRM programı kullanan şirketlerin sayısı günümüzde giderek artıyor. Bunun çok sayıda nedeni var. Başta CRM programlarının getirisinin yatırım maliyetinden katbekat fazla olmasını sayabiliriz ki buna dair raporları internette çok rahatlıkla bulabilirsiniz. Ancak hala internet araştırmalarından daha etkili bir yöntem var, o da tanıdık tavsiyesi. CRM programlarını kullandıkça faydalarını görüp tanıdıklarına tavsiye etmeyen yok gibi. Hatta CRM programı kullanmaya sonradan başlayan biri ile görüşürseniz size keşke daha önce kullanmaya başlasaydım, CRM programı bizim elimiz ayağımız gibi cümleler kurduğunu duyabilirsiniz.

Peki CRM programları sadece müşteri veri tabanı oluşturup satışlarınızı kaydettiğiniz yazılımlar mı? Tabi ki değil. Aslında CRM programlarının sundukları özellikler hiç de standart değil. Her programın kendine göre bir hedef kitlesi ve bu kitlenin de ihtiyacı olan özellikler var. Ancak temelde beklenen işlev elbette satışları yönetmek. Satış otomasyonu sayesinde yeni müşterileri daha kolay kazanmak ve satışlarda artış elde etmek CRM programlarının en bilinen faydaları.

Peki başka faydaları yok mu? Elbette var. Bunlardan biri de maliyetlerin azalmasına katkı sağlamaları. Bunu nasıl mı yapıyorlar?
  • CRM programları size müşteri beklenti ve ihtiyaçlarını daha kolay analiz etme imkanı sağlar. Sattığınız ürün veya sunduğunuz hizmetin içeriğinde yapmayı düşündüğünüz değişiklikler hakkında müşterilerinizi bir çok kanaldan bilgilendirebilir ve görüşlerini alma fırsatı bulursunuz. Böylece müşterilerinizin hiç hoşuna gitmeyecek değişiklikler için yatırım yapmamış olursunuz. Siz ürün veya hizmetinizi geliştirmek istiyor olabilirsiniz ama müşterileriniz ürün veya hizmetinizden mevcut hali ile çok memnun olabilir. Onlarla hiç iletişime geçmeden yapacağınız değişiklikler geri adım atmanızı gerektirebilir, bu da ciddi anlamda para kaybı anlamına gelir. İnanmayacaksınız ama dünya devi şirketlerin bu şekilde hüsranla sonuçlanan projeleri vardır.
  • Müşteri adaylarını toplamak ve onları sadık müşterilere dönüştürmek için en iyi araç CRM programlarıdır. Kampanyalar, sosyal medya, web formları, saha ziyaretleri ve daha bir çok kaynaktan müşteri adayları edinebilir ve bunları otomatik olarak CRM programlarına aktarabilirsiniz. Bu da müşteri adaylarınızın hangi kaynaklardan geldiğini analiz etmeniz için harika bir fırsattır. Böylece size en çok müşteri adayı getiren kaynağa daha çok yatırım yapar, size geri dönüşü az olan kaynaklara para akıtmazsınız. Diğer bir deyişle pazarlama giderlerinizin geri dönüşünü çok daha iyi analiz edersiniz.
  • CRM programları satış otomasyonu yapmanızı sağlar. Satış otomasyonu ile tekrar eden ve manuel işler yazılım tarafından yapılır ve satış temsilcilerine daha az ofis işi yükü getirir ve daha fazla sayıda müşteriye zaman ayırma imkanı bulurlar. Böylece yeterince müşteriye ulaşan satış temsilcileri sayesinde daha fazla satış temsilcisine ihtiyaç duymazsınız. Kısacası CRM programını, satış departmanın bir ofis çalışanı gibi kullanmış olursunuz. Üstelik aylık maliyeti çok daha düşük bir çalışan.
  • CRM programları satışlarınızla ve satış ekibinizin faaliyetleri ile ilgili tüm kayıtları barındırır. Eğer farklı şehirlerde satışçılarınız varsa, onlarla satışları konuşmak için oturup rapor hazırlamaları ve toplantı yapmak için seyahat etmeleri gerekmez. Aynı ekranı açıp CRM programı üzerinde raporları inceleyebilirsiniz. Üstelik bunu istediğiniz an yapabilirsiniz. Bu da size hem işgücü hem de toplantı maliyetlerinden tasarruf sağlar.


Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM