CRM Yazılımları En Çok Hangi Sektörlerde Kullanılıyor?

Planports Ekibi 14.06.2022 tarihinde yazdı Bu yazı 1086 kere okundu

CRM Yazılımları En Çok Hangi Sektörlerde Kullanılıyor?


CRM yazılımları, her türden işletmenin satış yönetiminde yüksek performans elde etmesi için olmazsa olmaz iş araçlarının başında geliyor. Uzun yıllardır yaygın bir şekilde kullanılan CRM yazılımları şirketlerin müşterileri ve müşteri adayları ile olan tüm etkileşimlerini kayıt altına almalarını, müşteri elde tutma ve sadakat oranlarını artırmalarını ve müşteri bilgileri ile istedikleri özelleştirmeleri sağlamalarına imkan veriyor. Özellikle 2010’lu yılların başlarında CRM yazılımı kullanımı global olarak hızla artmaya başladı. Bunun en büyük nedeni, kurulum gerektiren yüksek maliyetli yazılımlar yerine bulut teknolojinin giderek gelişmesiyle SaaS çözümlerinin çok daha uygun maliyetlerle piyasaya sunulmaları oldu. Halen giderek çok daha fazla sayıda işletme CRM yazılımı ihtiyacını fark edip bir CRM sistemine geçiş yapıyor. Bugün CRM yazılımları ilk yıllarında olduğundan çok daha fazla özellik sunmakta. Bunda günümüzün gelişen internet, e-ticaret ve sosyal medya teknoloji ve trendlerinin payı büyük. Bu trendler ile pazarlama otomasyonu da CRM yazılımlarında daha yaygın bir özellik olmaya başladı. Böylece CRM sistemlerinin yatırım getirisi eskiye oranla çok daha arttı ve etkili ve sistemli bir şekilde CRM yazılımı kullanan işletmelerde bu getirinin çok daha yüksek olduğu görülüyor. CRM yazılımları her sektöre uygun olmakla birlikte her sektörün CRM yazılımı kullanma biçimi birbirinden farklıdır. Kimi sektör ağırlıkla satış ekibini yönetmek için, kimi sektör satış otomasyonu için, kimi sektör de sadakat programları için kullanabiliyor. Şimdi sizlerle CRM yazılımlarının en çok tercih edildiği sektörleri inceleyelim.

CRM yazılımı kullanan sektörler

Sağlık Sektörü

CRM yazılımlarının en yaygın kullanıldığı sektörlerin başında geliyor. Hem sağlık hizmeti sunan hastane ve klinikler hem de ilaç ve tıbbi cihaz gibi ürün üreticileri tarafından tercih ediliyorlar. Sağlık hizmeti sunucuları hastalarının kişisel verisini tutmak, kampanyalardan haberdar etmek, randevuları yönetmek ve sadakat programı oluşturmak için tercih ediyor. Sağlık turizmi yapan işletmeler özellikle online pazarlama faaliyetlerinden gelen müşteri adaylarını yönetmek için CRM yazılımlarından başka bir alternatife sahip değiller. Üretici firmalar ise ağırlıklı olarak satış ekibinin ziyaret planlarını ve performanslarını görmek ve hastane ve doktor verisini kaydetmek amaçlı tercih ediyorlar.

E-ticaret Sektörü

Özellikle online alışverişin artması ile CRM e-ticaret işletmeleri için vazgeçilmez hale geldi. Hem müşteri verisini kaydederek müşteri deneyimini daha kusursuz hale getirmek ve müşterilerine özel kampanya duyuruları yapmak, hem de çok daha kolay ve düşük maliyetli bir şekilde diğer uygulamalar ile entegrasyon sağlaması açısından CRM yazılımları bu işletmelere çok büyük avantajlar sunuyor. Ayrıca müşteri ilişkileri yönetiminin de CRM sistemleri üzerinden yönetilmesi, müşteri şikayet veya taleplerini çok daha etkili bir şekilde çözebilmelerine imkan sunuyor.

Gayrimenkul Sektörü

Gayrimenkul sektöründe hem emlak alım-satım hem de inşaat olarak sektörün farklı alanlarında CRM yazılımları oldukça tercih ediliyor. Portföylerindeki müşterilerinin verisini daha efektif bir şekilde yönetmek ve müşteri segmentasyonunu kolayca yapmak CRM yazılımlarının bu sektöre sunduğu en önemli avantajlardan.

Turizm Sektörü

Turizm sektörü belki de CRM yazılımlarının en çok fayda sağladığı sektörlerin başında geliyor. Turizm acenteleri olsun, otel işletmeleri olsun müşteri verisi son derece büyük öneme sahip. Müşterilerin tercihlerine uygun yeni tanıtımlar yapmak ve müşteri talep ve şikayetlerini yönetmek için CRM yazılımları turizm sektöründe kullanılan en önemli iş araçları arasında.

Tarım Sektörü

Tarım sektöründe hem müşteri hem de tedarikçi bilgilerini kaydetmek için CRM yazılımları bir ihtiyaç. Şehirdeki gıda fiyatlarını takip etmek ve buna göre teklif vermek, müşteri segmentasyonu yapıp onlara yeni ürünler sunmak için de CRM yazılımları tercih ediliyor.

Danışmanlık Sektörü

Hukuk, yatırım, satış, pazarlama, eğitim, HR gibi birçok farklı alanda hizmet veren danışmanlık firması için CRM yazılımı müşteri verisini en etkili şekilde yönetecekleri platform. Tüm görüşmeleri, toplantıları, teklifleri CRM sistemi üzerinden takip edebilirler. Özellikle müşteri profilini daha iyi analiz etmeleri için geçmiş müşteri verisinin sistemli bir şekilde CRM sisteminde tutuluyor olması danışmanlık firmaları için önemli bir fayda sunuyor.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM