Demografik Segmentasyon

Planports Ekibi 15.05.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1778 kere okundu
DEMOGRAFİK SEGMENTASYON

Demografik segmentasyon, hedef pazarınızı coğrafya, yaş, eğitim, meslek ve gelir gibi kişisel özelliklere dayanarak spesifik, erişilebilir insan gruplarına ayırır. Demografik bölümlendirmeyi kullanarak, hedef pazarınızdaki her dilim için kişiselleştirilmiş pazarlama kampanyaları oluşturabilirsiniz.
Demografik segmentasyon, kaynaklarınızı ve zamanınızı da optimize edebilir, çünkü kişiselleştirilmiş pazarlama mesajlarını hedef pazarınızın her dilimine dağıtmak, daha fazla kişiyle iletişime girecek ve tüm hedef pazarınıza genel bir mesaj püskürtmekten daha fazla dönüşümle sonuçlanacaktır.
Çoğu markanın hedef pazarını nasıl segmente ayırdığını öğrenmek için kullandıkları beş temel demografik özelliği inceleyelim
1. Coğrafya
Coğrafi bölümleme, coğrafi konumlarına göre hedef pazarınızı şekillendirir. İnsanların coğrafyalarda farklı ihtiyaçları ve ilgi alanları olduğu için, Erzurum’da soğuk hava dış giyimine olan ihtiyaç veya kış aylarında Antalya’da mayoya olan talep gibi, hedef pazarınızın farklı iklimler, manzaralar ve şehir manzaralarının tercihlerini tam olarak nasıl etkilediğini anlamak önemlidir.
2. Yaş
Yaş bölümlemesi, hedef pazarınızı belirli yaş aralıklarına veya nesillerine göre dilimler. Bu grupların her birindeki insanlar aynı zamanda büyüdü, bugün benzer deneyimlerle karşılaştılar ve benzer özellikleri, alışkanlıkları ve görüşleri paylaştılar, bu nedenle her nesile hitap eden kişiselleştirilmiş kampanyaları dağıtmak çok önemlidir.
3. Eğitim
Eğitim bölümlendirme, hedef pazarınızı okul, çalışma alanı ve dereceye göre şekillendirir. Eğitim alan birçok marka hedef alıyor, çünkü çoğu insan, eğitim materyalleri için derin bir sadakat duygusu yaşıyor.
4. Meslek
Meslek segmentasyonu, iş piyasası, iş kıdem ve iş unvanı ile hedef pazarınızı şekillendirir. Birçok marka, hedef kitlesi işgalcilerini hedef alıyor, çünkü ekiplerinde veya şirketlerinde satın alma kararları alma yetkisine sahip belirli tipte profesyonelleri çekmeleri gerekiyor.
5. Gelir
Gelir segmentasyonu, hedef pazarınızı gelir aralığına göre artırır. Potansiyel müşterilerinizin ne kadar isteğe bağlı gelire sahip olduğunu bilerek, ürün veya hizmetinizi gerçekten karşılayan insanlara pazarlayabilir, fiyatlarınızı gelirlerine göre ayarlayabilir ve hedef pazarınızın her dilimi için fiyatlandırma katmanları tasarlayabilirsiniz.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM