Düşük Bütçeli Yüksek Etkili Pazarlama Teknikleri

Planports Ekibi 26.11.2018 tarihinde yazdı Bu yazı 1441 kere okundu


DÜŞÜK BÜTÇELİ YÜKSEK ETKİLİ PAZARLAMA TEKNİKLERİ

Yüksek etkili bir pazarlama planı oluşturmanın sırrı sınırlı bütçenizi optimize etmektir. Tek seferlik bir radyo reklam saldırısı, parlak bir broşür veya parlak yeni bir web sitesi bütçenizi hızla aşındıracak ve pazarlama planlarınızı rayından çıkaracaktır. Düşük bütçeli bir pazarlama planının, günümüzün reklamcılıkta şişirilmiş toplumunda küçük işletmeler için bir zorunluluk olmasının birkaç nedeni vardır:
  • Pahalı reklam gösterimi, her zaman artan satışlara dönüşmez. Harcanan miktar satışlarda iyi bir getiri sağlamalıdır.
  • Hedef müşterilerinizin, satın alma kararını etkilemek için pazarlama mesajlarınızı en az yedi kez duyması gerekir. Pazarlama stratejilerini bütçenizin dışında kullanmak, mesajınızı etkilemek için yeterince sık tekrarlamanıza izin vermez.
  • Pazarlama etkisi çoklu pazarlama kanalları kullanılarak büyük ölçüde geliştirilebilir. Şirketiniz hakkında gazete okuyor, seminerlere katılıyor, ev broşürü alıyor ve küçük işletme web sitenizi ziyaret ediyorsanız, büyük olasılıkla kişiler alıcı olacaktır.
Nihayetinde, birden fazla kanalda hedef pazarınıza ulaşmak için pazarlama bütçelerinizi artırabilirsiniz, pazarlama mesajınızın etkisi de o kadar yüksek olacaktır. Aşağıda paylaşacağımız bilgiler düşük bütçeli, yüksek etkili pazarlama tekniklerine başlamanız için yeterli ve gerekli olacaktır.
1. Doğru Hedefi Bul
Pazarlama planınızın önemli bir kısmı doğru müşteriyi hedefliyor. Düşük bütçeli, yüksek etkili bir pazarlama planının çalışması için, anlaşılması kolay ve ulaşılması kolay olan müşterileri bulmanız gerekir.
Kitle pazarını boşver ve küçük kitlelere açıl. Örneğin, yerel, büyük cins köpek meraklılarına kulüpler, özel şovlar ve hedefli yayınlar ulaşılabilir niteliktedir. Tüm köpek sahiplerine ulaşmak, kitlesel yayınlarda yüksek pazarlama maliyetleriyle birlikte sınırlı maruz kalma nedeniyle etkisiz kalacaktır.
2. Kendinizden Haberdar Olun
Şirketinizin doğru medyada yer alması, pazarlama mesajlarınızı düşük maliyetli bir şekilde sunmanıza yardımcı olabilir. Yerel tesisatçım kendi kendini tanıtmanın sanatını üstlendi. Bir çocuğun kırmızı vagonu çalındığında, "Pete The Plumber", Super-Hero boyalı minibüsünde çocuğa yepyeni bir vagon getirdi. İyi bir şeydi; bol bol medya konuşmasıyla sonuçlanır.
3. Ortak Girişimi Oluşturun 
Ortak girişimler küçük işletmelerin göz ardı edilmesi için çok güçlüdür. Bir grup küçük şirketle veya büyük bir şirketle ittifak kurmak, pazarlama planınıza nihai olarak "paranın karşılığını" verebilir. Bir ortak girişim maliyetlerinizi düşürecek, yeni pazarlara girip yeni dağıtım fırsatları yaratabileceksiniz.
4. Başvuruları En Üst Düzeye Çıkarın
Yeni müşterilere ulaşmanın en uygun maliyetli yöntemi, memnun müşterilerden gelen referanslardır. Küçük işletmenizin hakkında başkalarına hitap eden memnun bir müşteri, herhangi bir süslü reklam kampanyasından daha etkilidir. Müşteri tavsiyeleri almak ve ağızdan pazarlama kelimesini düzenli olarak kullanmak için zaman ayırın.
Bunlar, küçük işletmelerin düşük bütçeyle yüksek etkili bir pazarlama planı oluşturmak için kullandıkları pek çok taktik ve stratejiden sadece birkaçıdır.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM