İşletmeler İçin Pazarlama İpuçları

Planports Ekibi 24.11.2018 tarihinde yazdı Bu yazı 1314 kere okundu



İŞLETMELER İÇİN PAZARLAMA İPUÇLARI

İşletmenizi pazarlamak için bir servet harcamanıza gerek yok. Küçük bütçelerle etkin pazarlama ipuçlarını sizler için derledik;

En İyi Reklam Sloganınızı Yazın ve Hedeflediğiniz Pazardaki Şirketlere E-postayla Gönderin
Mesaj kısa olduğunda insanlar kartpostalları okur. Kartpostaldaki küçük bir reklam, web sitenize yüksek miktarda trafik çekebilir ve çok küçük bir maliyet karşılığında satış potansiyelini artırabilir.

Bir Pazarlama Çalışması Her Sektör için Her Zaman Çalışmıyor, bu yüzden Çeşitli Pazarlama Taktiklerini Kullanın ve Yaklaşımınızı Değiştirin
Pazarlama eğlenceli olabilir, bu yüzden değerlerinizi müşterilere iletmek için kullanabileceğiniz binlerce fırsattan yararlanın. Dikkatle planlayın. Müşterilerden geri bildirim alın ve çalışmalarınızı buna göre uyarlayın.

İşletmenizi Tanıtmak için Reklam kullanın
Başarılı reklamlar, size yeni bir potansiyel müşteri havuzuna ulaşma şansı verir.

Telefonunuza Farklı Cevap Verme
Telefonu cevapladığınızda özel bir teklifi duyurmayı deneyin. Birçok şirket farklı sesli mesajlar kaydediyor, ancak canlı bir mesajı olan kimi biliyorsunuz? Kesinlikle kimseyi duymadım. Teklifinizin agresif olduğundan emin olun ve çok uzak olmayan bir son kullanma tarihi ekleyerek arayanın aciliyetini artırın.

Satın Aldıktan Sonra Müşterilerinize İkinci Bir Teklif Gönderin
Müşteriniz sadece kıyafet mağazanızdan bir süveter satın aldı. Onlara teşekkür edin ve bu not ile döndüklerinde onların sonraki alışverişinde, % 20 gibi bir avantajdan yararlanabileceğini bildiren bir not gönderin. Aciliyet yaratmak için bir son kullanma tarihi eklemeyi unutmayın.

Haber bültenleri
Yeni bir müşteriye satış yapmanın altı kat daha pahalı olduğunu biliyor muydunuz? Pazarlamanızı geçmiş müşterilere odaklamak için bültenler kullanabilirsiniz. Frekans ve yüksek üretim değerlerinden ödün vererek maliyetleri düşük tutun. Basılı bültenler çok pahalıysa, web sitenize abone olan kişilere gönderilen bir e-posta bülteni düşünün.

Seminerler
Bir etkinliğe ev sahipliği yapmak, önemli müşterilerinizle yüz yüze gelmenin yanı sıra şirketinizin adını dolaştırmak için harika bir yoldur. Doğru programlamayla, iyi bir katılım ve medya kapsamı ile ödüllendirileceksiniz. Bir seminerse, katılımı sınırlayın ve bir ücret alın. Ücret, değer izlenimini verir. Ücret ödenmesi, katılımcıların bir satış konuşmasına katlanmak zorunda kalacağını gösterir.

Takas
Bu, işletmenizi tanıtmak ve başkalarını ürün ve hizmetlerinizi kullanmaları için mükemmel bir araçtır. Ürününüzü reklam alanı veya başka bir şirketin ürün veya hizmeti için ticaret alanı yapabilirsiniz. Sınırlı bütçelerdeki iki şirket hizmetlerini değiştirdiğinde bu yararlı olacaktır.

Posta Çıktıları
Giden tüm postalarınıza broşürünüzü, reklamınızı, vb. ekleyin. Herhangi bir ek posta maliyeti olmayacağı gibi, size sağlayacağı geri dönüşlere şaşıracaksınız.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM