E-posta Bülteni Nasıl Oluşturulur?

Planports Ekibi 11.07.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1027 kere okundu
E-POSTA BÜLTENİ NASIL OLUŞTURULUR?

Bülteninizin hedefini belirleyin
Tek bir kelime yazmaya başlamadan önce, bültenin hedefinden ve daha büyük içerik stratejinize nasıl uyduğundan tamamen haberdar olduğunuzdan emin olun.
Hedefinizin "kaç kişinin açtığını" ötesinde bir şey olması gerektiğini unutmayın. Bunun yerine, genel iş hedeflerinize daha yakından bağlı olmalıdır. E-postanızın açık oranı size bültenin performansının bir göstergesi olabilir, ancak her ay değer verdiğiniz tek sayı olmamalıdır.
İçeriğinizi toplayın
Bülteniniz için bir hedefiniz olduğunda, bunun için içerik bulacaksınız. Bülteninizin hedefini ne kadar erken belirleyeceğinize ve bu bülteni göndermeyi ne sıklıkta planladığınıza bağlı olarak, iki e-posta gönderimi arasında zamanda aktif veya pasif olarak içerik bulabilirsiniz. Etkin, belirli bir hedefi çözecek içerik avına devam edeceğiniz anlamına gelir. Pasif, diğer içeriğe göz atarken rastgele rastlayacağınız ancak güzel bir şekilde sığabileceğinin farkına varacağınız anlamına gelir.
Şablonunuzu tasarlayın
Yazmaya başlamadan önce bülteninizin nasıl görüneceği hakkında bir fikriniz olduğundan emin olun. Bu şekilde, bir içerik parçasını tanıtmak için ne kadar yeriniz olduğunu tam olarak bilirsiniz.
Şablonunuzun gösterişli veya başka bir şey olması gerekmez, en az miktarda metin ve renk formatına sahip bültenler bile harika görünecektir. Tasarım, alıcılarınızın e-posta öğelerini okumasını, taramasını ve tıklatmasını kolaylaştırması için yeterlidir. Bu da mobil uyumlu olması gerektiği anlamına gelir.
Kişiselleştirme belirteçleri ve akıllı içerik ekleyin
Bültenlerinizin kişisel hissetmesini istiyorsanız, üç şey yapmalısınız;
E-postalarınızı bölümlere ayırın ve bir grup insanın seveceği içeriği seçin.
Kişiselleştirme belirteçleri ekleyin. Pazarlama yazılımınız kişiselleştirmeyi destekliyorsa, dönüşüm oranlarınız için büyük sonuçları olabilecek, uygulaması gerçekten kolay bir şeydir.
Ayrıca akıllı içerik ekleyin. Bu, kitlenizin bir bölümüne bir şeyi ve bir diğerine bir şey gösteren içeriktir.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM