Müşteri Geri Bildirimlerinin Önemi

Planports Ekibi 10.07.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1012 kere okundu
MÜŞTERİ GERİ BİLDİRİMLERİNİN ÖNEMİ?

Müşteri Geri Bildirimi Nasıl Sorulur?
1. E-posta
E-posta, geri bildirim istemek için ve iyi nedenlerden dolayı en popüler yöntemlerden biridir. Kullanımı basit, fazla maliyetli değil ve genel olarak iyi bir açık orana sahiptir. Gerçekten etkili olması için, e-posta geribildirim isteklerinin kısa ve tatlı tutulması gerekir. Büyük olasılıkla yalnızca bir veya iki özel soru sorabileceksiniz.
E-posta, birisinin markanızı nasıl algıladığına dair genel bir bakıştan ziyade, belirli bir işlem veya müşteri hizmetleri deneyimi hakkında geri bildirim almak için kullanılır.
2. Telefon Görüşmeleri
Daha kişiselleştirilmiş, kalitatif veriler toplamaya çalışırken, telefon anketleri özellikle yararlı olabilir. Birçok insan, duygularını yazmaktan, kendilerini yazmaktan daha rahat hisseder ve ses tonu tek kelimeden çok daha fazla iletişim kurabilir.
Bununla birlikte, az sayıda kişinin istenmeyen bir pazarlama ile ilgili telefon görüşmesi almaktan zevk aldığını unutmayın. Müşterilerinizi maviden çıkarmanız, size çok fazla geri bildirim alması olası değildir.
Bunun yerine, başarılı şirketler bir destek veya başarı çağrısı sırasında geribildirim ister. Bu durumlarda, müşteri ya aramayı kendisi başlattı ya da çoktan bir şirket temsilcisiyle konuşmayı kabul etti.
Anketi en son müşteri deneyimine göre çerçevelemek, ve sadece birkaç dakika alacağına dair söz vermek, müşterileri hatta kalmaya teşvik edecektir.
3. Anketler
Web sitenizde bir e-posta bağlantısı veya açılır bir istekle iletilsin, anketler genellikle müşterilerden geri bildirim istemeye çalışırken ilk önce düşündüğümüz şeydir. Ne yazık ki, çok fazla sayıda anket bitmemiş durumda veya düşük kaliteli sonuçlar alıyor çünkü çok uzun ve müşteriler ilgisini kaybediyor.
E-posta geri bildirim isteklerinde olduğu gibi anketlerinizi kısa tutmak yanıt oranlarını büyük ölçüde artırabilir. Yalnızca analiz etmek istediklerinizle alakalı sorular ekleyin. Kullanıcıların zamandan kazanmalarına ve kişisel fikirlerini paylaşmalarına yardımcı olmak için açık uçlu ve çoktan seçmeli seçimlerden oluşan bir karışım sunun. Küçük işletmeler de anket taleplerini kişiselleştirerek fayda sağlayabilir. Bu basit eylem, müşterilerin daha değerli hissetmelerine yardımcı olabilir ve cevap verme konusundaki ilgilerini arttırır.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM