E-posta Pazarlama

Planports Ekibi 07.04.2018 tarihinde yazdı Bu yazı 1767 kere okundu

E-POSTA PAZARLAMA


Gelişen günümüz teknolojilerinde internetin de hayatımıza girmesiyle beraber hemen hemen bütün işlerimizi internet üzerinden halleder olduk. Dünyadaki insanların %35’inin kullandığı internet sayesinde her türlü ihtiyacımızı internet üzerinden karşılıyoruz. Yeme, içme, kıyafet, elektronik ve daha birçok alışveriş alanında kullanılan internet artık neredeyse herkes için vazgeçilmez haldedir. Bu durumu baz aldığımızda internet üzerinden pazarlama yapılması da mecburi hale gelmiştir. Peki bu pazarlama ve reklam işlemi nasıl yapılır? Bu yazımızda bu soruyu cevaplamaya çalışacağız.

E-posta pazarlama; firmaların kendisine ait onaylı mail adresinden, toplu olarak müşteri potansiyeline sahip kişilere yolladığı satış ve pazarlama mailleridir. Aslında bu da bir nevi satış yöntemidir. Her 10 insandan 7’sinin maillerini düzenli olarak kontrol ettiğini varsaydığımızda satış gerçekleşme olasılığı oldukça yüksek bir yöntemdir. E-posta pazarlama yönteminde dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bunlardan ilki, doğru müşteriyi seçmektir. Yani, ürününüze ihtiyacı olabilecek, doğru potansiyelde müşterilerinizi mail portföyünüze yerleştirmelisiniz. Bu durum algıları daha doğru yönlendirmeye yardımcı olacaktır. Mesela; pazarladığınız ürün inşaat yapı malzemesi ise bu ürünü bir emlakçıya göndermeniz sizin satış potansiyelinizi aşağıya çekecektir. Aslında doğru müşteri denilen konu tam olarak da budur.

Bir diğer husus da gönderdiğiniz maillerin ‘’spam’’ kutusuna düşmüş olmasıdır. Bu duruma sizin yapabileceğiniz doğrudan bir müdahale yoktur. Teknik olarak alt yapısını oluşturan firmalar sizi daha fazla dikkate alacaktır. Ayrıca elinizde mail yollayacağınız adreslerin aktif olmasına dikkat ediniz. Bu durumda yine mailinize dönüşü azaltıp motivasyon düşüklüğüne sebep olabilir.

Müşteri kitlenizi oluşturmak çok da zor değildir. Az öncede bahsettiğimiz internet sayesinde tek bir tuşla sektörünüze göre birçok firmanın mail adresine ulaşabilirsiniz. Aslında gelişen teknoloji, bizleri kendimiz bile fark etmeden ağına almış durumdadır.

Dikkat edilmesi gereken diğer bir durumda yollayacağınız mailin ne kadar dikkat çektiğidir. Gerek görsellerle gerekse de kullandığınız logo ve sloganlarla dikkat çekmeyi kolaylaştırabilirsiniz. Şık ve doğru içeriklere dikkat etmelisiniz. Bu durum sizi verimli sonuçlara götürecektir. Yani öyle bir mail yollayın ki hem göze hoş gelsin, hem fiyatı göze batmasın hem de okuyan insanları ikna etsin.

Ayrıca e-posta pazarlama yöntemi maliyeti en düşük yöntemdir. Çok küçük harcamalarla şirketinizi daha da öteye taşıyabilirsiniz. Bu pazarlama yöntemi ay sonunda veya sene sonunda size kolay bir satış grafiği dökümü sağlayacaktır. Yani mail yolladığınız kişilerin sizin firmanızla ve ürünlerinizle ne kadar alakalı olduğunu kolayca tespit edebilirsiniz. Yolladığınız her maille şirketinizin reklam değeri de yükselecektir.

E-POSTA PAZARLAMA ÖRNEĞİ


Image title

Image title








Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM