Girişimcilikte Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar

Planports Ekibi 09.11.2018 tarihinde yazdı Bu yazı 1346 kere okundu


GİRİŞİMCİLİKTE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN UNSURLAR

Girişimciliğe başlamak, özellikle ilk kez kendi başınıza öne çıkıyorsanız, engebeli bir yolculuk olabilir. Girişimciliğin sizin için gerçekten doğru karar olup olmadığını belirlerken, en güçlü tutkularınızı açığa çıkarmak için beceri setleri, iş fikrini doğru tanımlama ve kitleniz için sorunları çözmeye yardımcı olma gibi öğrenilecek bir çok şey var.
Girişimciliğin, sizin için  uygun olup olmadığı nasıl belirlenir?
Girişimciliğin sizin için uygun olup olmadığını belirlemeye başlamak için kendinize şu soruları sorun:
  • Risklere karşı toleransınız nedir?
  • Risk karşılığında düzenli bir maaş veya potansiyel olarak sınırsız kazanç mı tercih edersiniz?
  • Her gün farklı sorumluluklar üstlenebilecek misiniz?
  • Bir iş fikriniz varsa, gerçekten bu konuda tutkulu musunuz?
  • Hayatınızdaki diğer paydaşların desteğine sahip misiniz?
  • İyi bir karar verici misiniz?
Kendi işinizi kurmakla birlikte gelen riskleri, ödülleri ve sorumlulukları üstlenmeye güveniyorsanız, devam edelim. İkinci düşünceleriniz varsa, sorun değil - arkadaşlarınız ve ailenizle konuşun, geri bildirimlerini toplayın ve doğru zaman değilse iş hedeflerinizi duraklatmayı düşünün.

Tutkularınızı Keşfedin ve Kara Dönüştürün
Girişimcilik dünyasında başarı şansına sahip olmayı umuyorsanız, işe girme nedenleriniz saf olmak zorundadır. Tabii ki, kar etmek ve nihayetinde, günlük işinizden daha fazla gelir elde etmek , kendi işinizi kurmak için büyük bir nedendir, ancak tanımladığınız bir pazar fırsatından yararlanmak çok uzun sürmeyecektir. Gerçekten tutkulu olmadığınız bir iş fırsatını seçerseniz, ilk (kaçınılmaz) başarısızlığınızda vazgeçme seçeneği finansal bedellere rağmen daha cazip hale gelecektir. Daha da önemlisi bu durum, girişimcilikte uzun vadeli başarı için sabretmenize engel olacaktır.

Tutkularınızı Nasıl Keşfedeceksiniz?
Kalıcı bir işletme kurma potansiyeline sahip olduğunuzdan tam olarak emin değilseniz, en güçlü tutkularınızın ne olduğunu anlamak için kendinize şu soruları sorarak başlayın:
  • En sevdiğin hobiler nelerdir?
  • Gününüzün en iyi yanı nedir?
  • Ne yapmayı seversiniz?
  • Hangi konuyla ilgili makale yazmayı seviyorsunuz?
  • Arkadaşlarınız ve aileniz hakkında ne konuşmaktan hoşlanırsınız?
  • En güçlü yetenekleriniz neler?
  • Uzman olduğunuz konular var mı?
Boş zamanınızı 9-5 mesaisi dışında nasıl geçirmeyi seçtiğinizi dikkatlice inceleyin, ilgi alanınıza giren farklı konulara bir göz atın. İyi bir şekilde bir girişimci olarak en güçlü yanlarınızı ve en güçlü yeteneklerinizi belirlemek için kişisel bir analiz yapın. Ardından, ilgi alanlarınızdan herhangi biri ile mevcut güçlü yönleriniz arasında çakışma olup olmadığını eleştirel olarak düşünmeniz gerekir. Tutkularınızı kâr haline getirmeye başlamak için en iyi yol orada olacaktır. Örneğin, rekabetçi bir şekilde egzersiz yapmaktan hoşlanıyorsanız, arkadaşlarınız sık sık hangi koşu ayakkabılarını satın almaları gerektiği, şehrin en iyi koşu parkurlarını nerede bulabilecekleri, ya da hangi yarışları yapmaları gerektiği ile ilgili sorularla size gelirler. Bu konularda bir girişim yaparsanız, topluluk sizi bir yetkili olarak gördüğünden 1 - 0 önde başlarsınız demektir.
Girişimcilik yolundaki bir sonraki adım, bir iş modelini tanımlamak ve çözmek istediğiniz belirli bir sorunu resmileştirmektir.

Hangi İş Fikri Türünün Sizin İçin En İyi Olduğuna Karar Verme
Hangi tür işletmelerin size en uygun olduğundan emin değilseniz, düzinelerce endüstriye yayılan aşağıdaki gibi küçük işletme fikirleri listesini okuyun ve size ilham veren herhangi bir şey olup olmadığına bakın. Gündelik işinizi sürdürürken iş kurmak istediğiniz konu hakkında hangilerinin mevcut becerileriniz, güçlü yönleriniz ve yaşam tarzı hedefleriniz için en uygun olacağını değerlendirin.

1. Hizmetler
Bir ajans kurma, web geliştirme, grafik tasarımı, içerik yazma, içerik pazarlama, iş fikirleri seçeneklerinden bazıları olabilir. İlgi alanlarınız etrafında hizmet tabanlı bir iş kurmalısınız. Eski meslektaşlarınızla, eski sınıf arkadaşlarınızla tekrar bağlantı kurarak ve hizmetlerinizi kullanabilecek birini bilip bilmediklerini sorarak, mevcut profesyonel ağınızı kullanın. İlk projelerinizi süsleyin, en iyi çalışmalarınızı vurgulamak için bir portföy oluşturun ve tavsiyelerle büyüyün.

2. Fiziksel Ürünler
IPhone aksesuarı veya başka bir şey üreten firmalarla irtibata geçebilir, ya da yaşadığınız bölgede yerel üretim yapan, geleneksek ürünler üreten firmaları inceleyebilir, yöresel ürünleri farklı pazarlara satmayı düşünebilirsiniz. Ürünlerinizi seçtikten sonra, bir e-Ticaret web sitesine sahip olmanız şarttır, böylece ürünlerinizi çevrimiçi bir kitleye pazarlayabilirsiniz. Ortak promosyonlar, dağıtım anlaşmaları ve pazarlama ortaklıkları oluşturarak büyümeyi sürdürmek için satmak istediğiniz kitleye ulaşan diğer şirketlerle ortak olun.

3. Dijital Ürünler
E-Kitap yazımından ve satışından çevrimiçi öğretim kurslarına, grafik tasarım şablonları hazırlamaya, çevrimiçi bir dergi yayınlamaya, çevrimiçi atölye çalışmaları yapmaya, eğitim seminerlerine ve daha fazlasına kadar, dijital ürün tabanlı bir işletme birçok nedenden dolayı cazip olabilir. Ürününüzü oluşturduktan sonra, yıllarca pazarda yaşayabilir - doğru niş alanı bulduğunuzda, kitlenize ulaşmak için en iyi pazarlama stratejilerini de bulursanız, daha fazla satış yapabilirsiniz.

4. Bloglama
Seçme bir blog başlatmak hemen birincil iş modeli olmasa bile, kolay bir girişimci olarak gelecekte en iyi yatırımlardan biri olabilir. İlgi alanı içinde blog kurmalısınız. Tutkunuz olan konular hakkında yazarak başlayın, topluluğunuzda aynı ilgi alanlarına sahip olan başkalarıyla paylaşmaya başlayın. Blogunuza gelen trafikten nasıl para kazanacağınıza karar verin, tanıtım taktiklerinizi arayın ve her ziyaretçinizle gelirinizi artırmak için hızlı bir yol izleyin. Özellikle dijital ürünleri sunmaya başlıyorsanız seyirciniz oluşuyor demektir.

Girişimcilik dünyasına dalmak, her gün defalarca kez harekete geçmeyi gerektirir. Oraya çıkın, ilgi alanlarını ve sorunlarını paylaşan insanlarla bağlantı kurmaya başlayın. Daha sonra, onların sorunlarını nasıl çözeceğinizi bulun, aynı mücadelelerle daha geniş bir kitleye nasıl ulaşacağınızı belirleyin, büyüdükçe daha fazla insanın sorunlarını çözmeyi öğrenin.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM