Yerel Pazarlama Nedir?

Planports Ekibi 08.11.2018 tarihinde yazdı Bu yazı 6174 kere okundu


YEREL PAZARLAMA NEDİR?

İstatistikler, web’de arama yapan kullanıcıların çoğunun yerel bir şey aradığını gösteriyor. Paylaşılan bir araştırmaya göre, kullanıcıların% 50'si aradıkları ürün için bir gün içinde mağazaya veya işletmeye gider. Ayrıca, kullanıcıların% 60'ı, yerel çevrimiçi reklamlarda ve bir işletmenin web sitesinde bulduğu bilgileri kullanır.
Bu faktörler, yerel pazardaki varlığını güçlendirmeye çalışan işletmeler için büyük bir öneme sahiptir. İşletmenin yerel bölgesindeki müşterilere, genellikle uzun süreli, sadık müşterilere ulaşmaya yönelik çaba, yerel pazarlamanın kalbinde yer almaktadır. Bu işletmelerin, yerel halkın ulaşması için pazarlama çabalarına eklemek isteyecekleri bazı unsurlar bulunmalıdır.
Yerel pazarlama alanları, özellikle yerel bir servis, fiziksel mağaza veya restoran etrafında toplanır. Bu pazarlama çabalarının tümü, müşterileri bu özel kuruluşlara yönlendirmeye odaklanır. Genellikle, bu müşteriler söz konusu işletmenin 10 mil yarıçapında yaşarlar.
Geleneksel Yerel Pazarlama Taktikleri 
İnternetten önceki günlerde, birçok küçük işletme insanları kapılarına almak için oldukça standart taktikler kullanıyordu. Bir posta listesi geliştirdiler. Müşterilerin ödeme yaptığı zamanlar için bu isimler genellikle kayıtta toplanır. İşletmenin bir satışa sahip olduğu veya müşterinin doğum günü olduğu herhangi bir zamanda, işletmenin bir e-posta göndermesi muhtemeldir. (Pek çoğu hala e-posta listelerini kullanmaktadır, ancak listedeki tüm isimler mağazada değil, bazıları da yerel aramalardan gelmektedir).
Sokak ekipleri ve yerel etkinlikler, bir mağazanın müşterileri çekebileceği başka yollar olarak sayılır. Sokak ekipleri, el ilanları dağıtmak, mağazadan örnekler almak ve posta listesi için kullanıcıları imzalamak gibi etkinlikler yapar. Yerel etkinlikler sponsorlu bir ayak yarışı, bir biberli yem veya yerel bir eğlendirici içerebilir.
Yerel Pazarlar için Dijital Pazarlama Taktikleri
Mobil müşteriler genellikle bir işletmenin telefon numarasını veya Google Haritalardaki konumu gibi bilgileri arar. Ayrıca, incelemeleri, yol tariflerini ve diğer ayrıntıları araştırırlar. Bu nedenle, bilinçli işletme sahibi bu bilgileri şirketin web sitesinde, Facebook sayfasında ve diğer sosyal medya kuruluşlarında gösterir. Bir işletme ayrıca bir blog başlatabilir veya yerel bir çevrimiçi dergi veya blog yazarı tarafından röportaj yapılmasına izin verebilir.
Yerel Pazar Nişinizde Bölünme
Yerel pazarlama sadece bir işletmenin yerel pazarda genel bir grup insanı hedef aldığı anlamına gelmez. İşletme sahibinin, işletmenin hedef müşterisinin kim olduğu hakkında belirli bir fikri vardır. Yaklaşan eğlence gruplarının hafta sonunda oynayacağı yerel bir kulüp, pazar günleri özellikle özel gün kalabalığı için öğle yemeği spesiyaliteleri sunan restorandan farklı bir müşteri demografisine sahip olacaktır.
Belirli bir niş diğerinden daha iyi değildir, ancak pazarlama dolarının en etkili şekilde kullanılmasını sağlamak için, müşteri popülasyonları en azından pazarlama planında tanımlanmalı ve bölümlere ayrılmalıdır. Bu da, bir işletmenin pazarlama mesajlarını, reklam ve pazarlama kampanyalarını nasıl yarattığını belirler. Bu, işletmenin reklamını da kapsayabilir. Yerel kullanıcıları hedefleyen bir Google Adwords kampanyası, bir kitle için değil, başka biri için çalışabilir.
Son olarak, hedef pazarınıza ulaşmak için birden fazla pazarlama aracı kullanmak iyidir .
Dijital çağda radyo, televizyon ve basılı reklam için hala bir yer var. Bununla birlikte, bir işletme sahibi, belirli bir kampanyanın aldığı yanıtları her zaman test etmelidir. Bu sayede, medyada gerçekten yol gösteren ve aynı başarı oranına sahip olmayan medyayı tekrar arayabilen medya için para harcamasını sağlıyor.
Müşteri tabanının spesifik olması ve bu işletmenin 10 mil / 10 dakikalık yarıçapı dahilinde yerel bir bölgeye hizmet vermek için yerel bir bölgeye hizmet veren yerel bir işletme için bir anlam ifade etmemektedir. Özellikle bu faktörlerle ve mobil aramalarla ilgilenmeyen pazarlama çabaları, bu iş adaletini yapamaz. Belirli bir yaş, gelir ve sosyal demografiye hitap edecek şekilde tasarlanmış sıkı bir pazarlama planı, uzun vadede daha fazla nakit kazandıracaktır.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM