Halkla İlişkiler Nedir?

Planports Ekibi 01.04.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 2943 kere okundu


HALKLA İLİŞKİLER NEDİR?

Şirketler halkla ilişkiler hakkında çok şey duyar; halkla ilişkiler, genellikle pazarlama ve reklamcılıkta kullanılan popüler bir terimdir. En önemlisi her ne kadar önemli olduğunu bilinse de, faydaların her zaman anlaşılmamasına rağmen, halkla ilişkilerin gerçek faydalarını ve neden sizin için önemli olması gerektiğini sizinle paylaşmak istiyoruz.
Halkla ilişkiler çok çekici görünüyor, sonuçta, hangi şirket bir PR çalışanını işe aldığını söylemek istemez? Halkla ilişkiler doğru yapıldığında, geleneksel reklamcılık ve pazarlamanın pahalı maliyeti olmadan geniş bir kitleye ulaşabilir.
Şirketinizi kurmak ve medya kuruluşlarına ulaşmak, markanızı büyütmenin ve yeni fırsatlar edinmenin en iyi yolu olabilir. Herhangi biri size bir halkla ilişkiler firmasını işe almaya yatırım yapmanın marka olarak yeni zirvelere ulaşmanıza ve geleneksel stratejiler olmadan pazarlamaya ulaşmanıza izin vereceğini söyleyecektir.

Çoğu insan "halkla ilişkiler" kelimesinin ne anlama geldiğini bile anlamıyor. Halkla ilişkiler alanında çalışanların şirketler, kuruluşlar ve markalar için neler yaptıklarının temel bir tanımı, imajlarını şekillendirme ve kalıplamalarına yardımcı olmalarıdır.
Şirketinizin organik dergi spotları aracılığıyla ya da bir markayı diğer medya kuruluşlarına bağlayarak, duyulmasını ve görülmesini sağlamak için doğru pazarlama stratejilerini kullanırlar.

Halkla İlişkilerin Faydaları 

Doğru Pazarlama ve Reklamcılığa Yatırım Yapın
Geleneksel pazarlamaya yatırım yapmak son derece pahalıdır. Reklam vermek için çok fazla seçeneğe sahip olmak zor olabilir, ancak bunun çok pahalı olduğunu bilmek zor olabilir. Halkla ilişkiler temsilcileri, geleneksel stratejiler yapmadan işinizi organik olarak tanıtmanıza yardımcı olabilir. Şirketinizin gelişmesine yardımcı olmak için kampanyalar ve programlar oluşturabilirler. Bir halkla ilişkiler uzmanıyla çalışırken, tasarruf etmeyeceğiniz için eski bir pazarlamaya yatırım yapmanıza gerek olmadığından, para biriktiriyorsunuz.
Hedef Pazarınıza Ulaşın
Bir PR ekibi ile çalışmak, hedefli bir kampanya oluşturmanızı kolaylaştırabilir. Pazarınız gençlere ise, PR ekibiniz, hedef pazarınızın hedeflediği farklı dergiler ve diğer medya kuruluşlarını kullanarak bir strateji geliştirecektir. İster video pazarlama stratejisi isterse sosyal medya etkileyici pazarlama kampanyası olsun, PR ekibiniz sizi doğru insanlara ve medya kuruluşlarına bağlayabilir, böylece şirketinizi büyütürsünüz.
Dahili bağlantılar
Bir reklam için bir kanalda yer almak ister misiniz? Ya da bir dergi veya başka bir medya kuruluşunda? Verimli büyümenin en iyi yolu belirli insanları tanımaktır. Halkla İlişkiler sağlayanlar, markanızı verimli bir şekilde büyütmenize ve ihtiyaç duyduğunuz pazarlamayı elde etmenize olanak tanıyan üst düzey medya kuruluşları ile bağlantılara sahiptir. Adınızı görmek için gereken işlerin çoğunu çekerler.
Olumlu Bir Görüntü Yaratmak
İşletmeler, ünlüler, markalar ve herhangi bir organizasyon sadece bir şeyi tanıtmak için değil, daha iyi bir imaj oluşturmak için bir halkla ilişkiler firması ile birlikte çalışacaktır. Halkla ilişkiler firmaları markanızla ilgili olumsuz şeylere ışık tutabilir. Etkili PR, markanızın hem çevrimiçi hem de çevrimdışı olarak pozitif bir görüntü elde etmesine olanak sağlar; Kötü bir itibar, yalnızca gelecek için potansiyel büyümenize zarar verir.
Medya tanıtımları yalnızca şirketinizi doğru yöne yönlendirmekle ilgilidir. Bu sadece işinizi geliştirmekle ilgili değil, aynı zamanda mümkün olan en etkili şekilde şirketiniz hakkında güçlü bir marka bilincini oluşturmakla da ilgilidir. Halkla ilişkiler şirketleri, sektördeki hemen hemen tüm organizasyonlara veya markalara hizmet verebilir ve şirketinizi doğru bir şekilde sıraya sokmakla ilgilidir. Halkla ilişkiler, hedef kitleniz tarafından görülme kaynağınızdır.
Gördüğünüz gibi halkla ilişkiler programı, geleneksel pazarlama veya reklam araçlarından daha büyük bir etkiye sahip olabilecek birçok fayda sunmaktadır. Halkla ilişkilerin de daha yüksek bir güvenilirlik faktörü taşıdığı kanıtlanmış bir gerçektir.
Halkla İlişkiler pazarlama programınızın bir parçası değilse, mevcut pazarlama planınızı tamamlamak için bir halkla ilişkiler stratejisi düşünmenin ve uygulamanın zamanı gelmiş olabilir.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM